středa 13. dubna 2016

6 Dělám pokroky!

V zimě jsem se přihlásila do pokračovacího plaveckého kurzu a teď, po deseti lekcích, kdy jsem pilovala kraulařskou techniku se vším, co k tomu patří, se konečně začínám ve vodě cítit bezpečně. Panika, která mě občas přepadla, když jsme z pětadvacítek přešli na padesátky a začali plavat na čas, zmizela. Respektive neobjevuje se tak často a dokážu ji zvládat, aniž bych musela změnit plavecký styl nebo dokonce udělat pauzu, abych se mohla uklidnit. Začala jsem si ve vodě víc věřit. Teda ne že bych si ve vodě dřív nevěřila, ale při kraulu jsem se obyčejně tak zakyselila, že jsem po pár desítkách metrů nebyla schopná pokračovat, což vyústilo v poměrně špatné kraulařské sebevědomí a velký respekt z úseků delších než 25 m.

Včera jsme opět plavali na čas, 12x25metrů (6x25 s ploutvemi, druhou polovinu bez), poté 4x50 m s dvacetivteřinovým odpočinkem. Protože se snažím plavat spíš hlavou, než být na druhé straně co nejrychleji - přece jen jsem v polovině druhého trimestru - byl pro mě včerejší trénink dalším pozitivním zážitkem a už se těším, až se do bazénu ponořím zítra. Snažím se poslední týdny plavat třikrát týdně a cítím, že mi to ohromně svědčí. V porovnání s prvním těhotenstvím, kdy jsem si kondici udržovala hlavně na crosstraineru, se cítím snad ještě líp a hlavně se pořád učím něco nového. Jsem zvědavá, jak mi to půjde v dalších týdnech. Od trénování motýlka po skončení kurzu už asi upustím, ale kraul, znak a prsa (a hlavně ten volný styl), budu pilovat dál. A taky to bude perfektní způsob, jak se dostat po porodu zpět do formy...!


6 komentářů:

  1. To zní báječně! S kraulem jsem taky vždycky bojovala (teď s ním nebojuju, protože zkrátka nechodím plavat), asi bych někdy podobný kurz taky měla zkusit.
    A gratuluju k druhému pasažérovi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Martino! Podobný kurz doporučuju, zkusit něco nového nebo něco, v čem má člověk slabiny, je skoro vždycky zárukou veskrze pozitivních zážitků.
      Měj se hezky!

      Vymazat
  2. Gratuluji k obému - dalšímu těhotenství i pokrokům v bazénu!
    Já jsem byla s dcerou v pondělí na lekci "plavání" pro děti a uvědomila jsem si, jak moc mi plavání a pobyt ve vodě celkově chybí. Ale já plavu jen prsa a to velmi rekreačně. Ostatní styly jsem se nikdy dobře nenaučila. Když se nad tím teď tak zamýšlím, tak si vzpomínám, že jsme na základce měli minimálně jedno pololetí místo cvičení v tělocvičně plavání v bazénu. Ale asi jsme tam jen dělali blbiny, protože si nepamatuju kromě splývání a potápění nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, villette!
      Taky jsme na základce chodili plavat, myslím ve třetí a pak v šesté třídě. Probíhala taková ta klasika - splývání, základy některých plaveckých stylů - vybavuju si, jak jsme trénovali "na souši" prsa a kraul. A na závěr závod, pokud si pamatuju dobře. Ale až teď jsem se naučila správně kopat (znak, kraul), nemluvě o pohybu paží při volném stylu.

      Vymazat
  3. Jeej, dalsi cestujuci na palube ; )) Blahozelam a drzim palce!
    Tesim sa opat na dalsie postrehy aktivnej mamicky. Co shihkakai, neskusala si?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, w!
      Shikakai jsem zkoušela, opakovaně. Společně s tulsi nebo amlou. Rozhodně metoda, která mě oslovila. Bohužel, když se teď tak často máchám v bazéně a vlasy umývám převážně tam, těžko se tohle práškové umývání praktikuje.
      Každopádně díky za tip, určitě se o tom chystám napsat i sem na blog.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!