pátek 17. dubna 2015

13 Sbaleno na dva týdny

Dorazili jsme zpět domů (jsem ráda že to, že mám domovy dva, jeden v ČR a druhý ve Švédsku) a musím pochválit sama sebe, jak dobře jsem sebe a Minicyklistku sbalila. Ani jeden kousek oblečení nezůstal nevyužit, nic nepřišlo nazmar a zároveň jsme se obě vešly do jedné cestovní tašky. Překvapila jsem taky sama sebe, co se kosmetiky a hygienických potřeb týká. Většinou se balím do jednoho menšího kosmetického a jednoho velkého hygienického neseséru (v závislosti na počtu dnů, co budu z domu), tentokrát jsem jsem ten největší ze trojice postoupila MiniC a napříště mi asi bude stačit prostřední.


Do kosmetické taštičky jsem sbalila (linkuji zároveň do obchodů, kde jsem produkty koupila nebo odkud jsem vzorky dostala při nákupu):
- REN BB Cream. Nesedí mi zjara odstínově, ale po zapudrování to celkem jde. Navíc ho chci konečně spotřebovat a taky jsem s sebou nechtěla vláčet MMU a extra štětec na něj.
- pudr Idun Minerals, Tuva. Co bych si bez tebe počala, Idune... Sice mě pěkně štveš s těmi svými plastovými obaly, kterým se do jednoho vyviklal pant (těš se, budeme depotovat), ale obsah moji rozmrzelost vždycky vybalancuje zpět do uživatelské spokojenosti.
- retractable kabuki Tikei. Přála bych si, aby výrobci víc mysleli na nás, kteří často cestujeme, a vytasili se s vícero cestovními variantami.
- řasenka Mineral Fusion. Potřetí už si ji nekoupím, příště bude zase Green Pride od UNE.
- oční stín Cold Brown, Maria Åkerberg. Na obočí a případné linky. Těším se, až na skincity.se budou mít zase nějakou akci, ráda bych si pořídila ještě jeden odstín. Protože jsem fakt spokojená!
- zkosený štětec Ecotools. Na úpravu obočí, i na linky ujde. Jeden ze dvou štětců, které jsem tentokrát vzala s sebou. Na obočí je totiž suverénně nejlepší, jeho paralela od Real Techniques, kterou taky vlastním (taky jsem ho koupila v sadě jako Ecotools) je naopak k ničemu.
- tvářenky Blossoming a Lovely, Kjaer Weis. Nemohla jsem se rozhodnout, kterou vzít, tak jsem sbalila obě. Pro jistotu si hověly ještě v pytlíku, abych si je nepoškrábala (to logo na pytlíku je od švédských Edblad, od nichž mám náušnice a náramek, jejich ocelové šperky se mi dost líbí).
- rtěnka Sangria, EcoBella. Už jí nezbývá moc, bude mi chybět. V mé rtěnkové sbírce unikátní odstín v intenzivní růžové s nádechem do modra.
- lesk na rty Alba Botanica Terragloss, Bloom. Nenápadná růžová se složením, které se vyrovná balzámu na rty. Taky už je ho jen troška.

I když moc ráda používám sypký MMU (Tikei asi zůstane mým favoritem, protože s pletí splyne i v jejích nejhorších dnech), netrpělivě vyhlížím nějaký tekutý makeup. Zvlášť mimo pohodlí domova chci, aby aplikace šla prontissimo, a každý štětec navíc zabírá místo.

V péči o tělo jsem konečně měla možnost vyzkoušet vzorky, které mi jinak doma leží ladem a stárnou. Vzorky totiž nejradši testuju na cestách, navzdory tomu, že se zároveň lehce obávám případných průšvihů (vysušená kůže po sprcháči, reakce na pleťové krémy atp.). 


- denní pleťový krém, Weleda. Neparfémovaný (juchú) krém s mandlovým a švestkovým olejem pro citlivou suchou pleť. Příjemně překvapil - promazal, zvlhčil a ani jsem se po něm ke konci dne neleskla. V proměnlivých prašných jarních dnech obstál na výbornou!
- šípkový olej, Pai. Tak tady je to trochu zklamání. Neurazí, nenadchne. Možná potřebuje čas, aby se případné benefity projevily. 
- Aurelia Skincare, Cell Repair Night Oil. Tenhle olej naopak CHCI v plném balení! Krásně zvláčňuje kůži, citelně ji zklidňuje, ráno je pleť viditelně odpočatá. 
solný deodorant, Maria Åkerberg. Nakonec jsem i ráda, že se mi deodorant loni po pádu na kachličky vylomil ze soklíku, zabírá teď míň místa. Funguje spolehlivě, jediná doba, kdy na moje potní žlázy nestačil, bylo dvoutýdenní lehce chaotické poporodní období.
- Versace Bright Crystal Absolu. Parfém jsem si vzala hlavně kvůli malému flakónku. Příjemná vůně, za kterou dostávám komplimenty, ale ne úplně můj šálek čaje. Nenašla jsem odvahu vzít s sebou vzorky od Honoré des Prés, ty přece jen raději zkouším doma.
- sprej na nohy Scholl. Svoje chodidla mám ráda měkká, vláčná a čistá, takže sprej na chodidla s sebou tahám skoro všude.
- sprchový gel Bodhi & Birch, Ylang-ylang Incensa Sensual Bath Therapy. Vůně, která mi sedla. Po dvou letech s multifunkčním Dr. Bronnerem, který na kůži nevoní, je tohle příjemná změna. Gel nevysušuje a při vysoké ceně plného balení je výhodou, že ho na umytí stačí malé množství.
- Dr. Bronner, Green Tea tekuté mýdlo. Na odličování a tištění. Štípe v očích, ale plní svůj úkol. Nouzovka, nechtělo se mi balit olej a pevné mýdlo.
- soda. Na vlasy. Ocet jsem si koupila na místě. 

Přimyslete si ještě další maličkosti jako kartáček na zuby, příslušenství k čočkám, uchošťoury atp.

Tak zhruba takhle se balím na dovolenou. 

13 komentářů:

  1. Krásný článek, užij si to:-

    Jen jsem asi natvrdlá, ale proč ta soda.
    zvu tě na můj blog a k soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/04/soutezpoprve.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tvé kosmetické články mám moc ráda a ty kosmeticko-cestovní ještě víc :-) Krém od Weledy mě zaujal (už jen tím švestkovým olejem, začínám pro něj mít slabost). Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to málem vypadá na novou kategorii (kosmeticko-cestovní) :)
      Ta Weleda opravdu překvapila, dej vědět, jak jsi spokojená, jestli si krém koupíš.

      Vymazat
    2. Cyklistko, ještě jsem Ti zapomněla napsat ohledně přírodních parfémů - možná pořád ještě pátráš a hledáš ;-) Objednala jsem si vzorečky olejových parfémů z http://hnst.ly/collections/all
      A jsem nadšená z "Jany Eyrové" a "Alenky" :-) Takže pokud je ještě neznáš, myslím, že stojí za zkoušku. Jsou 100% přírodní.

      Vymazat
    3. Diky za tip! Objednala jsem si z Etsy vzorky ;)

      Vymazat
  3. Mám moc ráda Tvůj styl psání, to se pokaždé čte tak hezky :)

    Trochu mě překvapil Pai šípkový olej. Pai mě láká a zrovna o oleji jsem uvažovala, protože mám šípkový od Topvet a jsem s ním moc spokojená, ale moc mě zajímalo, zda by byl Pai ještě lepší....

    Jinak na cesty si beru běžnou kosmetiku, přelévám do minicestovních lahviček, co jde, ale vzorky příliš neberu, max to co už znám. S kůží bojuju normálně, stačí jen jiné složení (tvrdost) vody, natož zkoušet v cizím prostředí reakce na nový produkt. Někdy mě to štve - protože vzorky jsou na cesty jako stvořené ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Iwčo, takové komplimenty si ráda přečtu víckrát ;)
      Šípkový Pai mi zatím nepřišel nijak výjimečný, Age-Confidence považuju za mnohem lepší, výživnější a efektivnější.
      A s tou vodou - tak to se určitě vyhni Trelleborgu, tam je voda neskutečně tvrdá (čerstvý poznatek z nedávné cesty).
      Měj se hezky!

      Vymazat
  4. Ahoj cyklistko,
    děkuji moc za tvé články. Jsou úžasné!!! Žila jsem ve Švédsku 5 let, tak je jen škoda, že jsem na tebe nenarazila dřív :).
    Potřebovala bych nutně poradit. Mám citlivou, dehydratovanou pleť(33 let). Na odličování používám Biodermu Sensibio H2O, jak to spotřebuji, tak chci přejít na mandlový olej a kozí mýdlo. Na obličej si patlám ráno i večer mokřadkový olej(koupila a až poté našla tvou recenzi) s kokosovým a rakytníkovým olejem a zvlhčuji to s vodou z růží. Cítím, že to není moc, ale nevím které oleje si na mou pleť koupit. Moc tě prosím o radu.
    Zaujal mě tvůj článek na krémy Antipodes,ale nejprve bych chtěla dát šanci olejům.
    Tvůj osobní názor: máš raději oleje od Now a nebo Akoma?

    Měj se moc hezky a předem ti děkuji za tvůj čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, díky! Co Tě přimělo změnit bydliště?
      Kdybych si musela vybrat, vyhraje Akoma. Kvalitativně (resp. účinky na pleť) by sice mohly být obě značky na stejné úrovni, ale Akoma zasílá v tmavých lahvičkách, má imho lepší informace o produktu a navíc je to nákup z "domova" (= z Evropy, přestože hodně olejů z Evropy nepochází, ovšem prodejce podléhá - doufám teda - evropským směrnicím o kosmetice/potravinách).
      Jestli máš dehydratovanou pleť, zkusila bych spíš vsadit na zvlhčovače/lapače vody - glycerín, ureu... Samotná růžová voda nemusí stačit. Oleje používat jako zábranu, aby z pleti neunikala vlhkost, a k obnově lipidové bariéry (takže by měly obsahovat nějaké ty aminokyseliny). Protože taky stárnu (brzy 32 let, zatím bez výrazných výkyvů v pleti), hraju si teď s myšlenkou na vlastní sérum. Jsem teprv na začátku testování, ale v krátkosti - jedná se o směs olejů a glycerínu.

      Přeju hodně dobrou ruku při výběru, dej vědět, jak se to na pleti odrazilo!

      Vymazat
  5. Ahoj cyklistko. Děkuji za odpověď. Do Čech jsem se vrátila zpátky, protože je tady můj přítel :). Začátky byly těžké, zvykat si na českou náturu. Od svých 15 let jsem cestovala a upřímně ti musím říct, že se máme ještě pořád co učit :).

    Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj cyklistko. Děkuji za odpověď. Do Čech jsem se vrátila zpátky, protože je tady můj přítel :). Začátky byly těžké, zvykat si na českou náturu. Od svých 15 let jsem cestovala a upřímně ti musím říct, že se máme ještě pořád co učit :).

    Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta česká nátura... Jak já někdy narážím... Hlavně ve zdravotnictví a ve službách obecně. Taky mě strašně štve ta naše malost, velká ramena a přitom zbabělost a snaha odrbat co nejvíc. Přitom já jsem tak hrdá na to, že jsem z České republiky! Ze země Karla IV., J.A. Komenského, Marie Terezie (no a co že byla Habsburk), Otta Wichterleho, Vítězslavy Kaprálové a dalších. A snažím se nám v zahraničí dělat dobrou reklamu.

      Držím palce, ať to se zvykáním jde hladce a ať se to, co ses v zahraničí naučila, šíří jako kruhy na hladině!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!