pondělí 16. března 2015

2 Schody/Týden 7: Lavice, lávky, lavičky

I když se na blogu kromě výzev nic moc neděje, nelením a připravuju nové články. V příštích dnes mi domů dorazí vzorky od Honoré des Prés, k recenzi mám už delší dobu nachystané krémy od Antipodes a protože dorazilo dost mailů vyzvídajících, čím že opečovávám Minicyklistku, můžete se těšit na kojeneckou vsuvku. 

Výzva právě uplynulého týdne byla pro všechny zúčastněné hračkou, první mail se objevil druhý den po zadání. Byla jsem docela zvědavá na vaše schodiště a postřehy, které hodně z vás připojuje. Myslím, že už jsem to psala dřív, ale tahle vazba se čtenáři se mi jako blogerce hodně líbí a pokud navíc komentujete pod články, získávají komenty zase jinačí rozměr.

Micha(e)la: "Protože bydlím ve třetím patře bez výtahu a mám psa, kterého 3-4x denně venčím, 500 schodů pro mě není vůbec problém :) Dnes, tedy v úterý, jsem šla 4x ven a zpátky, to máme 4x72=288 schodů. Pak jsem šla do školy: 67 schodů do učebny a 40 schodů do menzy. Celkově za úterý 395 schodů. Zítra půjdu minimálně 2x ven a zpátky, to máme 2x72=144 schodů. Celkově za úterý a středu je to 539 schodů. Výšku jsem měřila jen u schodů u nás v domě, jeden je vysoký 15 cm: (288+144)x0,15=64,8 m..."

Konvička poslala mail z Jeruzaléma, kde schodů nachodila "hoooodne."


Veronika a já máme společnou vlastnost, viz první část souvětí: "... Výtah používám málokdy, takže jejich zdolání pro mne byla hračka. Vybrané schodiště mi stačilo vyjít pětkrát, dohromady to dělá 530 schodů. Přikládám fotku posledních 48 schodů."


Villette spočítala svou denní schodovou dávku a navrch přidala zbytek do 500: "... Ve středu jsem si přečetla zadání. Ve čtvrtek jsem si spočítala kolik schodů ujdu každý den z jídelny zpátky do kanceláře. Je to celkem 70. Takže za 5 pracovních dní jsem ušla 350 schodů. Ve čtvrtek večer po směně jsem si dala ještě 160 schodů." Fotka zachycuje symbol domácí víkendové pohody - sobotní snídani se vzpomínkami na dětství.


Martina schodovala v hotelu: "500 schodů už dnes mám, hotel jich nabízí 72 (výška 18cm) 7x nahoru, 90,7m."

Pro mě byly schody opravdovou výzvou a schválně jsem je zařadila i letos, abych nevyšla ze cviku. Jsem teď totiž při ježdění s kočárem omezená buď na výtahy nebo vydaná všanc ochotě kolemjdoucích. Obojího se mi naštěstí dostává v míře vrchovaté. Je to docela zajímavá zkušenost, často si vzpomenu na vozíčkáře - kam se dá dostat výtahem, jak vysoko jsou obrubníky, kde jsou umístěny rampy a nájezdy... Protože schodiště máme nově i doma, splnila bych výzvu hravě, chtěla jsem si to však udělat těžší a tak jsem se vydala do posilovny. Minicyklistka si hověla na žíněnce a já jsem běhala do schodů - 2x19 schodů zdolaných dvacetkrát. Výšku jsem neměla čím měřit, doplním později. 

***
Z loňska mám rest - cvičili jsme 14 týdnů a já jsem neuveřejnila vaše výkony z lavičkované. Proto se k tématu vracím, zadání bude stejné. Najděte si venku nějakou akorát vysokou lavičku, případně stabilně spadený strom/kmen a pustťě se do těchto tří cviků:
  • 30 výstupů (výskoků) střídavě na obě nohy (pokud chcete vyskakovat snožmo, dá se taky)
  •  10 kliků
  •  10 kliků nazad (dips)
Celý set opakovat třikrát. Jestli všechny tři okruhy zvládnete bez přestávky, nebo si naopak mezi sety odpočinete, je na vás a vaší kondici. Jen se před cvičením nezapomeňte rozehřát a trénink zakončit lehkým protažením a uvolněním svalů, ať vám jaro nezkomplikuje svalová horečka nebo zranění. 

Pište do soboty 21/3 20.00 hod. na norsk.skogis@gmail.com. 

Mějte se krásně a užívejte si jara!

2 komentáře:

  1. Příspěvek s minulou výzvou jsem si přečetla pozdě, ale přeci jen jsem si říkala, že na to mám ještě dva dny. V práci mám kancelář v 9. patře a tak jsem si říkala, že to je hračka, často chodím do jiných pater vyřizovat spoustu věcí a vždy chodím po schodech. Nicméně v sobotu ráno jsem si uvědomila, že jsem na celou výzvu zapoměla a nic jsem nespočítala :) takže snad příště.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!