středa 25. března 2015

13 Do roka a skoro do dne

Listovala jsem blogem a narazila na loňský post "Oblíbená kosmetika posledního měsíce"... Co se od loňska změnilo? Vlastně skoro nic. (To tvrzení ale berte trochu s rezervou, i po těch největších životních obratech a kotrmelcích jsem schopná říkat, že se u mě vlastně skoro nic nezměnilo - právě proto, že změny si buď přivolám sama a jsou tudíž logickým vyústěním předchozích kroků a v souladu s mým bytím a připadá mi, že můj život takový byl pořád, no a po těch neočekávaných si snažím dopřát si čas na jejich zpracování a plynulého začlenění do mé existence, takže ani ty nijak drasticky nevyčnívají z životní sinusoidy. Proto to v reálu vypadá tak jako nedávno v posilovně. Známý: Už jsem tě dlouho neviděl, jak se vede? Já: Dobrý. Něco nového v životě? Ani ne, všechno v normálu. Jsem slyšel, že se ti narodilo mimino. No jo, vidíš vlastně.)

Takže určitě nebudete překvapení, když i v tak malicherné oblasti jako kosmetika budu tvrdit, že je u mě všechno při starém. Principy péče o pleť dodržuju pořád stejné: dobře čistit a udržovat v pleti vlhkost. Změnila se jenom kosmetická sestava, od vlastních olejů jsem udělala úkrok ke krémům a k olejům kupovaným. Jsem docela ráda, že jsem si loni dala předsevzetí nakupovat minimum, nákupy jsem díky tomu hodně rozvažovala a peníze nakonec investovala do dražší kosmetiky. To zase mělo za následek větší spokojenost (že si dokážu splnit předsevzetí a s kosmetikou samotnou) a intenzivní pocit, že sama sebe fakt hýčkám (hlavně v těhotenství a po porodu pocit k nezaplacení).A tahle pohoda se opět promítla do pleti. Je to vlastně taková pozitivní spirála. 

Takže malé srovnání - nalevo březen 2014, napravo březen 2015:

Odličování:
meruňkový olej / mandlový olej

Čištění:
černé mýdlo / kozí mýdlo

Tonikum:
jablečný ocet / -

Intenzivní čištění:
rasul a vaječný bílek / May Lindstrom Cleansing Clay

Denní krém:
Herbfarmacy Handcream, olej OC / Antipodes Vanilla Pod Day Cream

Noční krém:
Herbfarmacy Working Hands Cream, olej OC / Antipodes Avocado Nourishing Night Cream

Sérum:
- / Pai Age Confidence Oil

Báze pod makeup:
- / Tikei Finishing Veil Glow

Makeup:
Idun Minerals / Tikei 

Tvářenka:
Lily Lolo Surfer Girl / Kjaer Weis Lovely & Blossoming

Báze pod oční stíny:
Urban Decay Anti-aging Primer Potion / Silk Naturals Stick Em' Eyeshadow Enhancer

Oční stíny:
Idun Minerals, Korres / Maria Åkerberg, Kjaer Weis

Linky:
Physicians Formula / -

Řasenka:
- /Mineral Fusion

Rty:
Ecco Bella, Idun Minerals, Everyday Minerals / Concrete Minerals, Kjaer Weis

A pár asociací k věcem, které používám:
* Líbí se mi roztírat tvářenku od Kjaer Weis prsty, štětec jsem zahodila.
* Rtěnkobalzám od Concrete Minerals je boží. Voní po mátě, chutná po mátě a ten odstín! (mám Tease)
* Maria Akerberg je taková kosmetická popelka - moc se o ní neví, ale věrnějšího dříče bych ve své sbírce stínů těžko hledala. 
* Vypadá to, že jsem se zbavila silikonové báze pod oči. On ten Stick 'Em funguje stejně dobře, jen se na víčkách musí nechat zaschnout.
 

13 komentářů:

  1. Jablčný ocot ako tonik ma celkom zaujíma. Mohli by ste to, prosím trochu rozviesť? Alebo aspoň uviesť linku na článok,kde ste o tom písali. Ďakujem, Viktoria.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že samostatný post jsem tomu nikdy nevěnovala, tak ve zkratce: 9 dílů vody, 1 díl jabl. octa (bavíme se o malém množství obého, většinou stačila čajová lžička) a používat jako pleťovou vodu/tonikum. Poměr se dá upravit podle vlastních potřeb.

      Vymazat
  2. Neskutečně mě láká značka Pai, asi to fakt nemá žádný hluboký logický důvod, už to chce jen konečně si vybrat .... nechci syslit.

    Moc mě taky zaujala ta báze pod oční stíny, když jsi s ní spokojená patrně a předtím jsi měla UD primer... Já UD používám pořád, ale blížím se pomalu ke konci balení a medituju, co tak pořídit dál, zda jít znovu do UD (už po kolikáté...) neb jsem s ním spokojená, nebo pátrat po něčem jiném, novém, lepším.... nebo stejně dobrém a s lepším složením....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že někdy předloni jsem Stick 'Em docela pohanila. On taky není primárně určený jako primer, ale jako "lepidlo" pro stíny se třpytkami, aby ty třpytky líp vynikly. Teď jsem se k němu znova vrátila (než ho jakože vyhodím) a zatím jsem moc poskojená. Třpytkaté stíny teda nepoužívám, ale jako primer pod stíny s jemným shimmerem je ideální a vydrží nebojím se říct nějakých 10 hodin. Uvidíme, jak bude držet teď zjara a v létě.

      Vymazat
  3. Měla bych takový zvídavý dotaz: kupuješ si plné balení (pečující kosmetiky) až po vyzkoušení vzorků nebo vycházíš hlavně z recenzí a ingrediencí?
    Abych to nějak vysvětlila - v lednu jsem si koupila (naslepo, ve slevě) sadu kosmetiky Ole Henriksen. Je to starter kit, takže jsem si řekla, že vyzkouším celou řadu pohromadě v malém balení a navíc za výhodnou cenu. Bohužel je v tom něco co mi strašně nesedne a mám po všem (kromě očního krému) červený obličej jako rajče. Samozřejmě nevylučuji, že to může být i vlivem aktuálních hormonálních změn. Ovšem když jsem brouzdala po internetu, tak jsem našla vesměs pozitivní a nadšené recenze a jen pár lidí uvedlo stejný problém jako mám já.
    Nějak mě to odrazuje od zkoušení něčeho dalšího v budoucnu. Ovšem přiznávám, že kupovat kosmetiku bez předchozího googlení není moc chytré a to byla moje prvotní chyba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj villette! Vzorky napřed nekupuju (vyzkouším je snad jen pokud mi je e-shop přibalí k nákupu), vycházím hlavně ze složení, případně z recenzí (většinou mě Google zavede na makeupalley). Vím, že mi nedělá moc dobře parfémovaná kosmetika. Taky emulgátory jsou u mě obvyklým spouštěčem ucpaných pórů. Pořád ještě používám krémy od Antipodes (od loňského léta) a jsou to po dlouhé době první krémy, předtím jsem jela jen na olejích. Až je dopotřebuju, lákalo by mě vyzkoušet kosmetiku Aurelia Probiotic Skincare, složení mě moc nestraší.
      Jinak si myslím, že vzorky jsou samozřejmě užitečné, pokud je obsah větší než jen na jedno jediné použití. Což se ale stává málokdy. Třeba teď jsem dostala vzorky Kahina a jestli vystačí na půlku obličeje, můžu si gratulovat.
      Třeba mají e-shopy, kde nakupuješ, nějaké poradce/kosmetology, kteří, když jim pošleš mail s popisem své pleti, by Ti mohli doporučit vhodnou péči, příp. se domluvit na vzorcích?

      Vymazat
  4. Ahoj Cyklistko, děkuji za odpověď. Tipuji, že mi v těch produktech nesedne parfémová složka (proč to do všeho cpou?) nebo citrusové oleje. Je jich tam několik a možná to je na mě moc pestrá směska.
    Každopádně teď už jsem poučená a nebudu nic kupovat naslepo :-) Pár měsíců si počkám, budu číst recenze a složení, budu pátrat a vyptávat se a pak si třeba udělám na podzim radost.
    V Biooo mají docela slušnou nabídku vzorků, takže asi začnu u nich.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, po dlouhé době zdravím a mám dotaz. Vlastníš nějaký aktuální wish list? Moc by mě to zajímalo. :-)

    Děkuji, aangie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej, aangie! :) Konkrétní wishlist nemám, letos budu hlavně čichat a prozkoumávat parfémy z přírodních složek. Neoficiální wishlist je pak vyzkoušet makeup od Gressa, péči od Aurelia Skincare nebo Kahina a zbytek se uvidí.
      Co bys ráda vlastnila Ty?

      Vymazat
  6. No, ráda bych se inspirovala u tebe. Z mainstreamu mě nic neláká, tam jsem dost skuptická, co se týče přínosu pro mou pleť.
    Teď mám objednaný retinol a vit. E, plánuji malou kůru a taky mě láká asijská produkce, tam je to hodně neprozkoumané. Samozřejmě mluvím o kosmetice bez chemie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamín E mám doma, přidávám ho jen do olejů. Ohledně retinolu jsem četla pozitivní recenze na kosmetiku Paula's Choice, jinak zkušenost nemám, i když za pár let to asi bude aktuální společně třeba s ovocnými kyselinami...

      Vymazat
  7. Ahoj, nemáte prosím náhodou zkušenost s kosmetikou - 417. Děkuji. Andy

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!