čtvrtek 4. července 2013

10 Co rozhodně ne a co ano

Díky za stále trvající zájem z vaší strany navzdory příspěvkovému výpadku! Kvůli školení (letos už šesté) a menší bytové reorganizaci se myšlenky toulaly všude jinde než okolo blogu. Nuže, snad už jsem zpátky. Dnes jen krátce, negativně i pozitivně.   



1) Co rozhodně ne:
BB krémy. Minimálně ty na obrázku, tzn. Missha Signature Real Complete a Missha Cho Bo Yang. Myslela jsem si, jak se zařadím do zástupu spokojených uživatelek. Houby tak. Ani jeden mi nesedí odstínově, pleť  je sice krásně sjednocená, ale doslova zesinalá, takže si připadám jako čerstvá mrtvola. Taky moje póry na sebe přitahují víc pozornosti a to teda opravdu není efekt, který bych vyhledávala. Kromě toho bébéčka podivně voní (páchnou?), což mě vůbec nepřitahuje, protože od té doby, co jsem bio a eko (a třeba i vegan), jsem si navykla na minimálně parfémovanou nebo vůbec neparfémovanou kosmetiku. 

Oba mínusy bych tak nějak překousla (konec konců, i ten šedivý nádech v obličeji se někdy může hodit, třeba při nucené návštěvě, odkud se chcete brzo dostat a nezdravě zabarvený obličej je vítanou záminkou), ale neodpustím jim tu paseku, co se mi v obličeji chystaly nadělat a kterou jsem okamžitě zatrhla. Vyrašily mi po obou dvou pupínky (trb mě varovala). Sice ne nijak početné, ale když jste tak nějak zvyklé na určitý pleťový modus, je celkem zbytečné pokračovat v testování nových přípravků.

Překvapilo mě: Krycí schopnost a pidimnožství, které stačilo k rozetření na celý obličej. Vzorky mi vystačily na cca 4-5 dní. Nevím, jestli jsem plýtvala nebo naopak škudlila, ale přišlo mi to jako dostatečně dlouhá doba na vytvoření si názoru. BB asi nejsou moje parketa.  



2) Co rozhodně ano:
tvářenka BellaPierre Cosmetics, odstín Desert Rose
rtěnka Lumene, Midsummer
oční stíny Lily Lolo, Vanilla Shimmer
 
Moje momentální držáky, na které je spoleh. V kosmetice se v posledních úspěchaných dnech moc nevyžívám. Dávám si záležet jen na dobré péči, protože ráno nemám čas něco maskovat a opravovat (jsem nedisciplinovaná, chodím pozdě spát a vstávám na poslední chvíli). MMU, tvářenka a řasenka to při minimu času jistily a jistí. Rtěnku a oční stíny považuju tak trochu za nadstandard, ale někdy vyzbyde čas i na ně. Zvlášť rtěnce Midsummer jsem propadla a začala se díky ní pídit po světlejších odstínech. Zas je co nakupovat a na co se těšit :)
Mějte se hezky!

10 komentářů:

  1. Souhlas! Taky kopu za MMU a ty BB mě zase tak moc netankujou. Tento týden teda jedno testuju celkem pilně, ale myslím, že už zítra se vracím k Lucy Minerals, protože to mrtvolování mě taky neba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Co testuješ? Možná bych byla svolná ještě k nějakému BB, ale spíš z evropské provenience. Zatím však rozhodně minerální mejkap!

      Vymazat
  2. skvělá inspirace, zmíněná řasenka a pudr se mi určitě při příštím nákupu budou točit v hlavě :) www.gleysishere.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. se tedy musím přiznat, že sice jsem zastánce veliký BB, ale v poslední době na sebe pořád častěji dávám jen MMU. přijde mi mnohem lehčí a některé BB krémy dokonce na pleti cítím, což je ale někdy docela příjemné, mám teď nějak suchou pleť, takže zase někdy mi je nepříjemný MMU.

    tak teď to bylo tak jako dost asi zmatené... jen jsem chtěla říct, že používám BB, MMU, vlastně i MU... a v současné době si tedy nejsem moc jistá, co je vlastně lepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem od BB hodne ocekavala... Byla jsem fakt hodne prekvapena kryvosti. Na druhou stranu, vizualne, konzistenci i krytim mi BB strasne pripominaly obycejny mejkap, tak celkem nevim, proc je kolem BB takovy humbuk (jasne - SPF atp., ale stejne...).
      MMU pro me i nadale zustava nejlepsi variantou a s temi znackami, co mam, si podle stavu pleti dobre vystacim.

      Vymazat
  4. BB Signature mám hodně ráda, ale Cho Bo Yang je opravdu na nic no :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas oba od dalšího experimentování s BB odradily. Ale tak je to se vším, někomu to padne, někomu míň.

      Vymazat
  5. Bébéčka od Missha a skin79 jsem zkoušela taky a nejsem z nich moc na větvi přesně z týchž důvodů. Plus mi teda ještě "nádherně" zvýraznily mimické vrásky, takže jsem měla vždycky večer na tvářích dvě kolmé rýhy. A kvůli těm silikonům jsem si připadala hrozně plastově, skoro jako s gumovou rukavicí nataženou přes hlavu. Když jsem byla v Thajsku, koupila jsem si tam bb krém na bázi rostlinných olejů a nemůžu si ho vynachválit. Krásně kryje a splývá s pletí a nedělá to zlo, co ty silikonové. Bohužel není ani na ebay.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobrý. Pro mě se kapitola BB krémů uzavřela po vyzkoušení dvou vzorků, nechce se mi zkoušet nic dalšího. Minerální makeup mi stačí a po perfektní bázi se nehodlám dál pachtit.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!