pondělí 23. února 2015

7 500+500/Týden 4: Hodinovka

Týden se s týdnem sešel a tady jsou vaše pětistovkové výkony:

Veronika byla se cvičením hotová nejdřív. Rozhodla se pro mountain climbers a vrtule, protože "první zmíněné skoro necvičím a vrtule jsem vůbec neznala a zaujaly mě" (sama jsem při výběru cviků uvažovala podobně). Mountain climbers zvládla hned v pondělí a vrtuli si rozložila do tří dnů. Dojmy z cvičení? "Překvapilo mě, že 500 opakování jednoho cviku není zas tolik a že se to dá zvládnout v relativně krátkém čase." Přesně tak, cvičení není jen o fyzické námaze, ale mnohdy i o překvapivých zjištěních!

Konvičku Čajovou, která bloguje na dokopce.blogspot.cz, při výběru cviků ovlivnilo lyžování, resp. potřeba zachovat si na něj čas a sílu. Ovšem cesta ke konečným dvěma cvikům byla trnitá - prvně vybrané dřepy vypadly ze hry kvůli namoženému stehnu. Alternativou byly angličáky, ale u těch zase po 50 opakováních prostestovalo rameno. Nakonec tedy zvítězily mountain climbers a sed-lehy, všechno odcvičené během čtyř dnů. Nádavkem jsem dostala tip na články o pohybu www.petrruzicka.com, a fotka zachycuje Konviččin relax - pečení chleba. 



Ivet z nakafickosivet se přidala do výzev s vervou. Dohnala plankování z minulého týdne a přidala si dokonce i minutu navíc jako úrok za svou lenost. Dvě pětistovky si trochu přizpůsobila: zvládla 500 výponů na lýtka, 140 kliků a víc jak 500 dřepů, z toho většinu s výskokem a činkou v ruce. Při cvičení ji doprovázel song Happy z Despicable me. Dobrá práce, budu se těšit na další maily, Ivet!  




Mě při výběru ovlivnila moje nejčastější aktivita posledních dvou měsíců - zvedání pohyblivého závaží v nepravidelných časových intervalech; vestoje, vsedě, v pokleku, vleže a s rotací. Protože silné nohy už mám, vsadila jsem na silná ramena, trapézy a mezilopatkové svaly a vyhrála to vrtule s kilovým kotoučem a mountain climbers. Cvičila jsem vždy, když se naskytla příležitost, a psala si počet odcvičených opakování na papírek. Nakonec jsem v sobotu sesbírala 500 opakování z každého. Byly chvilky, kdy bych se místo cvičení raději zhroutila na pohovku, ale hmota zvítězila nad duchem. Souhrou okolností jsem ve stejný den, co mi Konvička poslala fotku svého chleba, taky pekla, a protože jinou aktuální fotku nemám... Tak se pokochejte mým chlebem.





A nakonec Andulka, která se zpožděním poslala mail se svou pětiminutovou alternativou plankování: 1 minuta ve vysokém kliku, 30 vteřin v kliku na předloktích, 30 vteřin (na každou stranu) v té samé pozici, ale se zvednutou nohou, 30 vteřin (zase na obě strany) v planku na předloktí, ale na boku, 30 vteřin ve vysokém kliku, 1 minuta ve standardním na předloktích. Celých pět minut se cvičí bez odpočinku.

***

A co nás čeká ve čtvrtém týdnu? Doteď jsme docela dřeli a museli se plně soustředit na jednotlivé cviky, hlídat počet opakování i techniku. Samozřejmě je důležité umět se stoprocentně soustředit, ale umění je taky vypnout. Proto teď u výzvy trochu vypneme hlavu. Úkolem je aktivně strávená hodinovka - běh, chůze, jogging, kolo, lyže, jízda na koni atd. Dny jsou delší a světlejší, tak si to užijte a podělte se o nějakou momentku nebo dojmy. Už teď se těším na vaše maily! Uzávěrka je poslední únorový den ve 20.00 hod.

7 komentářů:

  1. Oddechová výzva, prima. Jsem se začínala obávat, aby laťka nešla ještě výš;) Tvůj chleba vypadá krásně, pečeš podle švédského, českého nebo nějakého úplně vlastního receptu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peču z kvásku a recept jsem kdysi našla na jednom švédském blogu. Mně se na tom Tvém chlebu líbí kůrka, krásně hladká!

      Vymazat
  2. tentokrat bych se mohla zapojit i ja. Obvykle dam 2-3x tydne hodinu plavani, takze by to mohlo klapnout. Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!