úterý 23. září 2014

6 Růžová voda z drogérie nebo potravin?

Včera jsem zamířila do orientálního obchodu koupit nějaké ořechy a baklavu a napadlo mě poohlédnout se po růžové vodě. Jedna dvoudecilitrová láhev s obsahem určeným k pečení a vaření mě stála osm švédských korun... Ve srovnání s růžovou vodou od Purity Vision je skoro desetkrát levnější. Bude obsah minimálně stejně dobrý jako růžová voda určená přímo ke kosmetickým účelům?
   

6 komentářů:

  1. no, pokud to chápu správně, tak tohle není parou destilovaná růžová voda, ale voda, do které je přidaný extrakt z růže? Nebo je to totéž? Jinak já mám nejradši růžovky od Nobilisu nebo Akamuti, protože jsou z bio růží, což Purity Vision není, a přitom cenově jsou na tom podobně. Ale věřím, že v Indii nebo Turecku růžová voda nestojí skoro nic, a ve specializovaných obchůdcích se dá pořídit taky dost levně...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak chápu, takže by to nebyl hydrolát a tudíž nebude mít stejný účinky... Totéž to určitě není, alespoň podle popisu. Navíc mi to přijde i logický, protože voda s extraktem bude mít tu chuť daleko výraznější jak hydrolát...

      Vymazat
    2. Souhlasím s Reny , jsou to dvě rozdílné věci a hydrolátům já osobně dávám přednost

      Vymazat
    3. Ne, je to voda + extrakt, ale protoze z hydrolatu jsem nijak odvazana nebyla, moc me tahle verze zklamat nemuze. Tahle voda ma dost vyraznou chut a vuni (mnohem podobnejsi ruzim nez Purity Vision, na druhou stranu jsem PV nepila).

      Vymazat
  2. Mam vyskusanu tuto vodu, kupila som ju asi 2-3x. Skusenost je taka, ze zo zaciatku je voda super, ale neskor sa jej vona meni, nie je stabilna. Na varenie je ale dobra.
    Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, aspon nebudu prekvapena, kdyby neco. V kuchyni jsem vodu pouzila zatim jen na mahalabi a chut vyborna!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!