pondělí 8. září 2014

6 Pět prázdných - zubní pasta Jáson, rasul Solvita, MMU Tikei, růžová voda Purity Vision, aloe vera Mill Creek

Po delší době zase pět prázdných obalů a minirecenze obsahu:

Zubní pasta bez fluoru Jáson, Anti-Cavity & Whitening Gel, Powerful Peppermint
Nebudu tu dnes rozebírat, nakolik je fluor jedovatý a do jaké míry má souvislost s autismem, ADHD atp. Bezfluorových zubních past jsem vyzkoušela několik a Jáson bych zařadila mezi ty lehce nadprůměrné. Chuť je docela obstojná díky přidané mátě, ale pocit čistoty a hladké zuby není tak markantní jako v případě jiných past. Žádné bělicí schopnosti jsem nezaznamenala.


Marocký jíl Solvita
Na pleť mi nesedl tolik jako nalámaný jíl, ale umývání vlasů zvládl velice dobře. Vysledkem byla čistá pokožka hlavy a velký objem, nevýhodou zase usazování jílu v délkách. Více tady.

Tikei Mineral Foundation, W2
Už jsem o něm psala mnohokrát, delší recenzi najdete zde.

Růžová voda Purity Vision
Fotka je asi trochu zavádějící (minimálně barvou obsahu), ale to jen proto, že do rozprašovače jsem namíchala olej proti striím. Ne že bych věřila, že mazání vznik strií zabrání, o dost víc věřím na genetiku, nepřežírání se a pohyb, aby váha nestoupala moc rychle a kůže nepraskala.
Voda mi jako žádný zázrak nepřišla, ale růžovou vodu jako takovou jsem neodsoudila a pravděpodobně si zajdu do nějakého orientálního obchodu a koupím růžovou vodu určenou na vaření/pečení z oblastí, kde je standardem, abych si udělala lepší obrázek.

Aloe vera gel Mill Creek
Než jsem našla tento aloe vera, používala jsem dlouho Mill Creek. Na obličej, na tělo, na vlasy. Gel nepne na kůži, dodá vlhkost a púsobí jako lehký ztužovač pro vlnité vlasy. Bohužel obsahuje EDTA a TEA a tak ve srovnání s jinými gely bez těchto látek neobstojí.

6 komentářů:

  1. a to já tedy na mazání strijí věřím. já třeba skoro žádné nemám, ale na místech, kde jsem mazání flákala, protože jsem si myslela, že tam v pohodě... tak tam strije mám. no a podruhé jsem už mazala všude a ani jedna se neukázala. přitom geneticky jsem na tom špatně, máma je má všude a já je navíc mám na nohách už z puberty, takže dispozice k tomu určitě mám.

    ale možná je pravda, že když máš dobrou genetiku a skoro nepřibereš, tak se strije neukážou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mě teda znejistěla, že by mazání přece jen pomáhalo? Až bude post, všechno spočítám a podám raport :)

      Vymazat
  2. Ráda bych poprosila o recept na olej proti striím, jestli budeš mít čas a chuť. Díky.
    Zatím jsem zkusila tohle domácí mazání https://www.youtube.com/watch?v=CgiO4mpqTu8 a je strašně fajn. Příště asi dám polovinu olivového oleje a polovinu jojobového. Ještě mě napadá, že bych mohla zkusit mandlový olej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesné poměry už si nepamatuju, ale byla tam mandle, jojoba, švestka, světlice barvířská a stejně to nepomohlo. Během těhotenství se mi udělaly asi dvě krátké nehluboké strie na břiše, ale šok nastal po (!) porodu - na přední straně stehen se jich z ničeho nic vyrojila hromada, ač jsem mazala a celých devět měsíců po nich nenašla ani známku. Z toho jsem byla pár týdnů docela špatná. Takže ještě víc věřím na hormony a genetiku...
      Přeju Ti milosrdnější geny a pohodové jaro!

      Vymazat
  3. Ahoj, děkuji za odpověď. Zkusím si něco umíchat. Moje největší slabina je, že jsem líná mazat se pravidelně. Musím na tom pořádně zapracovat (zatím si nechávám krémy všude možně, abych je měla na očích jako připomínku).
    Každopádně strie se mi udělaly už v pubertě, kdy jsem hodně vyrostla do šířky i do výšky, takže předpokládám, že ani tentokrát se jim nevyhnu :-( Asi se s tím nedá nic moc dělat, takže se snažím nějak se s tím dopředu srovnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si z netu odnesla ohledně strií to, že co člověk, to názor. Někdo se nemaže vůbec a po striích ani památky, někdo se maže a taky je nemá, někdo se maže a udělají se mu... No a pak jsme ty, kterým se strie udělaly pár dnů po porodu. Takže vůbec neměj špatný pocit, pokud se nestihneš pravidelně mazat. (Co se týče mě, příště se budu mazat zas, už jen pro ten pocit - mažu se ráda.)
      Měj se krásně, villette, ať jste zdraví a v pohodě!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!