čtvrtek 1. května 2014

3 Trocha romantiky...

Valentýn mi nic neříká, ale první máj! Kdybych byla nezadaná a smutnila nad momentální osamělostí, asi bych si jako katalyzátor pustila některý z následujících filmů. Ani jeden neskončí pohádkově "...a žili spolu šťastně až do smrti", ale proč se prvoplánově hnípat ve šťastně končících romancích, když vztahy vzniklé z přeskočení jiskry můžou být tak napínavé a variabilní. 

Prime (2005)
Ten věk, ten věk... Nebo vlastně ne věk, ale neodžité zkušenosti, které nepřeklene ani láska. Nebo vlastně naopak - právě láska se je nesnaží překlenout. 


Before Sunrise/Před úsvitem (1995)
Ve vlaku můžete potkat pašeráky drog (Transsibiřský express), mozkomory (Harry Potter), Hercule Poirota (Vražda v Orient Expressu) nebo dojet až k černokněžníku Zababovi (Pohádky o mašinkách), ale vykolejit vás může i úplně normální člověk. Další dva díly z trilogie jsou stejně uvěřitelné jako první strávená noc.  


The English Patient/Anglický pacient (1996)
Poušt, horko, rozpálený písek, válka a Jeskyně plavců. Romance mě za srdce moc nevzala, ale atmosféra ano.


P.S. I Love You (2007)
Je to možná až za hranicí, ale tak odzbrojující, že když Holly volá manželovi do hlasové schránky, raději jsem si místo balíčku kapesníků přinesla celou roli toaletního papíru. Ke konci se na podlaze tyčila malá eiffelovka. 


Revolutionary Road/Nouzový východ (2008)
Velká emocionální nálož a uvěřitelný film o jednom manželství, kde jeden je schopen obětovat všechno a druhý je posera. Navzdory stejným hercům se nejedná o pokračování Titaniku (i když myšlenka je to zajímavá). 


(500) Days of Summer/500 dní se Summer (2009)
Když vám někdo, o koho dost stojíte, tvrdí, že na lásku nebo vztahy nevěří, pravděpodobně jenom nejste ten Pravý/Pravá. Ušetřete si čas a běžte dál, než do toho spadnete úplně, nebo si lízejte rány s hlavním hrdinou. 


Krásný lásky čas!

3 komentáře:

  1. Slaví se ve Švédsku 1. máj? Když jsem svým německým kolegům vykládala o líbání pod rozkvetlou třešní, nevěřícně na mě koukali, v Německu znají jen Valentýna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slaví se jako svátek práce, jak lásky čas ne. Já ho slavím s líbáním, stejně tak jsem zavedla mikulášskou nadílku (ta tu taky neexistuje).

      Vymazat
  2. Videla som niektoré, P.S. I love you a 500 days of Summer mi pripadali strašne nudné. Momentálne som zaľúbená do filmu The Age of Adelaine, fakt krásny, romantický, dojemný, ale nie zbytočne presladený film. A keď už romantika tak určite From Prada to Nada alebo Mejdan v Las Vegas.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!