sobota 8. března 2014

16 No 'poo: mytí vlasů rasulem

Po několika neúspěšných pokusech o mytí vlasů jílem jsem konečně našla optimální postup. 


Rozlámaný a práškový rasul smíchat s vodou, umíchat hladkou kaši a jemně vetřít do vlasové pokožky. Promasírovat a důkladně spláchnout vlažnou vodou. Délky případně promnout zbytkovým jílem. Na závěr opláchnout roztokem studené vody a octa. Vymačkat vodu z vlasů, prohrábnout hřebenem a volně na vzduchu nechat uschnout.

16 komentářů:

  1. Teda, ty máš neskutečně krásný vlasy! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím tě a je mezi tím nalámaným a práškovým rozdíl? Já vůbec nevím, jestli jsem tady někde ten nalámaný viděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměl by být, ale... Když jsem si dělala obličejové masky, po práškovém mi opakovaně červenal obličej a nevyčistil pleť tak dobře jako nalámaný, nalámaný líp odmašťuje a přitom je šetrnější.

      Vymazat
  3. Díky moc.Mám co jsem chtěla. nedávno jsem se ptala na zkušenost s Lavaerde , tedy rhasoul. co je podle tebe lepší soda nebo rhasoul ? Používám ho teprve měsíc na jemné a mastné vlasy a jsem nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je těžký :) Všechno je k něčemu dobrý, záleží na tom, čeho chceš dosáhnout a jaká je výchozí situace. Mám ráda oboje, rasul i sodu. Rasul je perfektní pro objem, soda dá do pořádku pokožku hlavy. Rasul zatím nepoužívám dýl jak 2 týdny, takže ještě nevím, jak na vlasy působí dlouhodobě.
      Myslím, že pro jemné vlasy (jak píšeš) bude ideální, zvlášť kvůli "natuženému" objemu.

      Vymazat
  4. Máš opravdu krásný vlasy!
    S rhassoulem mám jen ty nejlepší zkušenosti, fungoval mi i bez octového oplachu. Měla jsem i kaolín, ale ten nebyl nic moc, vlasy pořádně neumyl. Pak mám ještě nějaký minerál z Íránu, musí se před použitím roztloukat v hmoždíři, což je tedy zdržovačka, ale taky myje moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Tak to mně rasul bez octového oplachu nadělal akorát vrabčí hnízdo, resp. v té délce, co mám, to bylo spíš čapí hnízdo. Ale vím od kolegyň blogerek ze Švédska, že rasul bez oplachu jde taky, takže se můžeš zařadit po bok těch křehkých sněhurek :)

      Vymazat
  5. Tak jsem to teď vyzkoušela, nemám teda lámaný, ale přímo prášek z ekokozy a na pleť je super. Na vlasy jsem to smíchala s trochou prášku z aloe a arganovým olejem a nakonec přelila tím roztokem octa. A jako dobrý, ale mám je trochu koudelový, asi jako po směsi Amly, Reethy a Shikakaie od Khadí. Je to prostě větší příroda na rozdíl od Alverde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt Ti to pleti nic nedělá? Já jsem byla dosti překvapená, že jsem po něm zrudla, přitom lámaný je naprosto bezkonkurenční. Takže ten práškový, co mám, se snažím co nejdřív spotřebovat.
      Khadí vůbec nemám vyzkoušenou, ani mě to moc nebere (zatím :)), ale když tak mám aspoň teoretické náznaky, co čekat, tady od Tebe.

      Vymazat
  6. Též mám Rhassoul z Ekokozy- používám ho na pleť, ale jsem po něm rudá (nutno však podotknout, že mám dost citlivou pleť a udělá se mi rudý flek i když se poškrábu nebo si opřu bradu o dlaň). Nezaznamenala jsem však nějaké výsledky a to už ho takhle používám cca 2 měsíce, 1- 2x týdně. Na vlasy jsem ho zkoušela jednou, ale měla jsem z nich jen rozčepýřenou, nehebkou, nelesklou houni...tak nevím, možná mu dám ještě šanci s tím oplachem, i když vůně octa na vlasech mě tedy láká pramálo- neexistuje alternativa? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Kvalitní lámaný seženu, prosím, kde? :o)

      Vymazat
    2. Místo octa se dá použít citronová šťáva nebo jinačí kyselá alternativa. Rasul mi napoprvé a napodruhé taky udělal nedobrou službu, možná proto, že jsem ho místo do pokožky hlavy roztírala dál do vlasů. Lámaný - tak to vůbec nemám ponětí, kde by se v českých e-shopech dal sehnat...

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!