pondělí 17. února 2014

20 Oleje!

Při čistce v mobilu jsem našla pár loňských fotek olejů, které se tu na blogu objevily jen sporadicky nebo vůbec. Zajímala by vás recenze na některý z nich? 

Zleva: kukui, mokřadkový, mrkvový, švetskový, ovesný a tamanu olej
Zleva: granátové jablko, černý kmín, brutnákový a rakytníkový olej


Dejte vědět do komentářů nebo na mail!

20 komentářů:

  1. Tak mne by zajímala recenze na oleje Saloos.Pár jich mám vyzkoušených do zábalů na vlasy nebo do koupele-super.Na pleť jsem prozatím nenašla.

    OdpovědětVymazat
  2. mokřadkový, Brutnákový, černý kmín, mrkvový, švestkový a pak i zbylé.. prostě oleje a chtěla bych o nich vědět všechno,t akže za jakýkoli článek budu ráda =)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj cyklistko, pozorne z povzdali sleduju Tve inspirativni clanky, momentalne cekam na zasilku z iHerb (diky za prima tip) a snazim se vymyslet co nejrozumnejsi olejovou smes pro velmi suchou plet. Kdybys mohla pridat nejaky napad, co by v ni nemelo chybet, budu moc vdecna. Diky! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi suchá pleť, hmmm. Zkusila bych konopný a brutnákový olej. Na noc klidně něco hutnějšího, třeba avokádo nebo bambucké máslo. Skoro každý olej dobře promastí a změkčí, otázka je, co pod něj. Rozhodně ne glycerin. Co třeba pod olej rozprašovačem stříkat roztok aloe vera nebo si pleť umývat medem?

      Vymazat
    2. Ahoj Cyklistko, můžu se zeptat, proč ne glycerin? Řeším právě taky svou suchou pleť a glycerin pro mě byla jasná volba a teď začínám váhat :))

      A ještě mám jeden dotaz, když tu máš tolik olejů, měla jsi už tu čest z rakytníkovým? Užíváme ho doma hlavně vnitřně ale začala jsem ho na sebe i patlat, musí se teda míchat s jinými oleji, jinak by byl člověk jak rudokožec, olej je výrazně oranžovočervený :))

      díky za odpověď!
      Markéta

      Vymazat
    3. Ahoj Market! Glycerin ve vetsich davkach vysusuje, vytahuje vlhkost z dermis k povrchu pokozky. Rakytnikovy olej (je i na dolni fotce) mam vzkouseny vnitrne i jako soucast pletove pece, je ok, ale radeji mam jinaci oleje. A neni to kvuli barve ;)

      Vymazat
    4. Ahoj Cyklistko, díky za odpověď. Do medu se mi úplně nechce, ale aloe je príma nápad. Už jsem pátrala na iHerbu, ale počkám, zda dorazí původní objednávka. Už čekám měsíc a nic, povaluje se teď někde na celní správě.
      Kromě aloe mě ještě napadlo (tedy, správně řečeno, přečetla jsem si tady u Tebe), že by stálo za to vyzkoušet skvalan. A docela mi vyhovuje Hyaluronové sérum od Nobilis Tilia, náhodný nález na internetu, ale rychle se vsákne a složení mi přišlo rozumné.
      Když se něco obzvlášť osvědčí, dám vědět.
      Helena

      Vymazat
    5. Tak snad už objednávka dorazila!

      Vymazat
  4. Ahoj. tak já bych nejradši všechny, ale to bude asi náročné časově. Hlasuji pro horní fotku.
    Olej z černého kmínu beru vnitřně, je strašně zdravý, ale nenapadlo mě vyzkoušet ho i na obličej. Ale zkusím. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, nejvíc mokřadkový, švetskový a mrkvový. Díky moc. K.

    OdpovědětVymazat
  6. Kacka, aangie, Mitsuko, Toulání: Tak jsem spočítala hlasy a nejdřív properu mokřadkový, pak brutnákový a potom třeba mrkvový a švestkový. Díky za účast v hlasování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Cyklistko, moc díky za Tvůj web - je skvělý. Taky se v péči o pleť pokouším o minimalismus, ale v přírodní kosmetice jedu zatím jen krátce, tak jsem vděčná za jakékoliv informace. Chtěla jsem se zeptat, jestli jsi nakonec zveřejňovala recenze na mokřadkový olej - nemůžu ji tu nikde najít. Jake s ním máš prosím zkušenosti? Dívala jsem se taky na článek o daltonech, ale nejsem z toho moc moudrá :) O oleji se všude píše, že se výborně vstřebává, máš taky tuhle zkušenost? Mám smíšenou pleť, ještě před dvěma měsíci byla hodně mastná (kosmetika LRP), teď používám krém Bio Aroma s jojobovým olejem a pleť se trošku umírnila, už se tak nelesknu. Na noc používám arganový olej. Ráda bych si olej ale nějak "vytunila", tak hledám informace - chci přidat mokřadkový, šípkový a kapku nějakého s antioxidanty - malinový nebo černý rybíz .. Poradíš prosím? Moc děkuji, Eva (34 let)

      Vymazat
    2. Děkuju moc, Evo! Článek o mokřadkovém oleji tu byl a je zase zpátky, stáhla jsem ho před nedávnem kvůli spamům, které mi na blog kvůli němu bůhvíproč chodí.
      Mokřadkový olej mi nepřišel nijak extra, stejně dobře a možná líp mi sedí jojobový olej, který navíc líp snáší vysoké teploty (mám ráda saunu a beru si ho tam s sebou). Pleť mám normální, lehce suchou a citlivou v zimním půlroce. Šípkový olej mi samotný zanášel póry, jinak ho mám ve směsích moc ráda, a volbu mezi černým rybízem a malinou by asi vyhrála malina. Jenom proto, že o černém rybízu nevím nic, zatímco malinový olej má přece jen o něco vyšší SPF než jiné oleje.
      Jo a ty daltony se u olejů stejně těžko počítají, lepší je řídit se tím, jak rychle a dobře se olej vsakuje (i když to může být dost individuální).
      Ať se Ti daří!

      Vymazat
    3. Milá Cyklistko, moc děkuju za rady a přeju hodně maminkovských radostí. Eva

      Vymazat
  7. Zajímaly by me všechny, i kdyz hlasování uz proběhlo...

    Rada bych vytvořila nějakou směs pro smisenou citlivou plet náchylnou k akné...
    A taky co pod ni...
    Mas nejaky tip...?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neucpávat póry, šetrně čistit a snažit se vybrat olej, který se co nejvíc podobá sébu. Co takhle jojoba nebo mokřadka? Taky hroznové semínko nebo rýže by nemusely uškodit. Jestli chceš i zvlhčovat, můžeš zkusit "skindressing", směs oleje a glycerínu (v malém množství). Protřepat před každým použitím. Aloe vera pod olej by taky mohlo prospět. Držím palce

      Vymazat
    2. Mně se ten mokřadkový nějak nelíbí... a nemám ho... ale zkusim jojobový a hroznový.... glycerín taky mám.. kolik tak toho glycerinu ? par kapek?
      A co myslíš s nějakou silicí do toho...? nebo nic...?
      A pod ten olej vlhčit...? Čím?
      Omlouvám se za takovou horu dotazů...

      Vymazat
    3. Nenech se zviklat jen tím, co jsem o mokřadkovém oleji napsala ;) O glycerínu jsem psala dřív, zalistuj v "INCI pod lupou". Silici moc nerozumím, jaký s ní máš záměr? Vlhčit vodou, vlhkost prodloužit třeba glycerínem a pak olejem.

      Vymazat
    4. CO jsi psala, mě taky zviklalo, to je pravda:D, i kdyz uz ten název "modřadkový".... se mi nějak nelíbí:D..
      já tvůj blog objevila včera a zatím ho celý prolistovávám, ale glycerin teda vezmu přednostně;-) dík za tip.

      Silici jsem chtěla nakapat do toho oleje... co myslíš...?
      a děkuji za odpovědi:-)!
      uplně mě to všechno nadchlo!!

      Vymazat
    5. Myslím, že s jojobovým si úplně vystačíš :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!