čtvrtek 26. září 2013

2 Podzimní nákupy II. - Tikei, Yves-Rocher, Youngblood

Další nákupní várka se nese v duchu "pohodlně na cesty". Kdo jste si někdy začali s minerální kosmetikou (a neměli štěstí nebo finance na kompaktní variantu dekorativky, která bývá o něco nákladnější), bude vám povědomý rozsypaný prášek, štětce povalující se všude možně v útrobách tašky a dolování propriet z hlubin neseséru. Aspoň mě je tohle povědomé zatraceně dobře. Pokaždé, když se brzo ráno vypravuju z domu na cesty, si líčení nechávám na později, na přestupy mezi lety, vlaky, busy (nerada obětuju každou minutu spánku navíc). I když tím riskuju líčení v mizerných světelných podmínkách a ve stísněném prostoru. Ale zas mám díky tomu dobře zmapované toalety na letištích v Helsinkách, Kodani, Rize atp. a na ploše 1x1 metr jsem schopna využít každý centimetr čtverečný prostoru.   

A tak jsem si pořídila dva zlepšováky, které eliminují nevyžádaný nepořádek a usnadni manipulaci s kosmetickým náčiním.


Třeba taková tužka na oči. Doteď jsem používala minerální oční stíny nebo minerální linky v práškovém skupenství. Málokterá balení se ale můžou pyšnit otočným vnitřním víčkem, takže prášek se sypal všude možně, pokud se vám navíc podařilo nezašroubovat titěrnou krabičku pořádně. Kromě toho s sebou musíte vozit štětec... No co vám budu povídat, tužka bude na cesty mnohem lepším řešením. Hnědá tužka od anglického výrobce Youngblood obsahuje mj. ricinový olej a karnaubský a včelí vosk. Tuha se zatím zdá dostatečně měkká, aby se tužkou nemuselo tlačit a dal se vytvořit efekt měkkých linek. Recenze se objeví později.

Tikei jede! Tentokrát jsem v akci vyhmátla vysouvací kabuki štětec v kovovém pouzdře. Ušetřím místo v neseséru a hygiena už tolik nebude dostávat na zadek. Doteď jsem s sebou štětce od Idun vozila zabalené v sáčku, aby se na ně v kabelce nelepila špína a prach (a občas lajdačila a hodila štětec mezi rtěnku, řasenku, tyčinky do uší atd. jen tak). Moje dosavadní dojmy ze štětce jsou po dvou použitích pozitivní - kromě nesporného kladu, že štětec pohodlně schováte do pouzdra, jsem spokojená i s kvalitou štětin. Jsou stejně jako u Idunu z taklonu. Narozdíl od Idunu však nejsou tak husté a jsou mnohem delší, naberou víc pudru a na pleť ho spíš jemně rozprostřou, než že by ho do ní zapracovaly. Správnou techniku ještě budu muset natrénovat.  

Parfémem Neroli od Yves-Rocher si asi budu připomínat léto. Voní jako kopretinami rozkvetlá louka, jakkoli klišovitě to zní. Vůně je o něco ostřejší, než na jaké jsem zvyklá (jemné květinovo-kořenité vůně mám nejraději), ale na zimu mi to tolik nevadí. 

A nákupy budou pokračovat. Při domácích čistkách mezi dekorativní kosmetikou jsem rozdala a rozprodala hromadu minimálně používaných věcí a tak se uvolnilo místo pro nové. Z cest jsem si dovezla balík od Korres a laky od dánského Tromborg (ať žije Kastrup!).

2 komentáře:

  1. Pěkné věci, vůni od YR asi půjdu prozkoumat, popis mi zní velmi příjemně.
    K ricinovému oleji pořád nemám zrovna důvěru... Ale v tužce snad nevadí, tu člověk obvykle nějakou shodou náhod nesní... :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!