sobota 8. června 2013

13 Spotřebováno za...

... asi poslední tři měsíce až půl roku. Já vám mám depky z toho, že u mě doma nic neubývá (jo, je to tím, že nekupuju pidibalení). Zatímco jiní jsou schopní každý měsíc nakupit hromadu prázdných tub, flaštiček, krabiček a pytlíčků, já jsem se s následující nadílkou pachtila dobrý kvartál, né-li dýl. A teď, když jsem všechno nafotila hezky pohromadě, to konečně půjde z domu!


Většinu znáte. Začnu od největšího balení:

TRESemmé kondicionér s aloe vera a bez silikonů doma být musí. Kvůli blahobytu mých vlasů. Znáte odtud.

Kokosový tuk od Source Naturals. K pečení, do tělové kosmetiky, do vlasů. Už jsem koupila nové balení

Skin Cleanser od NutriBiotic mi doma strašil skoro rok. Výborně odstraňuje makeup a šetrně čistí pleť, stahuje póry. Nové balení zatím neplánuji, musím spotřebovat obří tekutá mýdla od doktorů Bronnera a Woodse. 

Za Kinky-Curly gel už mi doma trůní nástupce. Obávám se, že mi vydrží aspoň do začátku zimy. 

Balea šampon bez silikonů, ale se sulfáty posloužil jako vymývací šampon. Do DM chodím na Baleu moc ráda, jejich šampony jsou levné a dobře vymyjí silikony. Určitě doplním zásoby, až se do DM zase dostanu. 

Balzám Neutral s minimalistickým složením je levný a účinný. Znáte z článků s balzámovou tématikou. 

Co je pro vlasy TRESemmé, to je pro nohy krém na nohy od Baley. Hezky voní (připomíná mi povidla), a dobře promaže. Nechávám působit přes noc. 

Pleťový olej made by Cyklistka. Výhodou desetimililitrového balení je, že rychle ubývá a obejdete se tak bez konzervantů. Na jarní sezónu jsem míchala rýžový, jojobový, pupalkový a hroznový olej. A krapet glycerínu. Dobře posloužil jak v teplém Kurdistánu, tak ve studené Skandinávii. Aplikuju po sprše/koupeli večer nebo po opláchnutí obličeje ráno. Pokud mám ráno naspěch a olej se nestačil vsáknout, přiložím na obličej papírový kapesník a nechám vsáknout. Následuje minerální mejkap a zbytek okrasné péče. 

Řasenka UNE s certifikátem výrobce přírodní kosmetiky. Byla jsem s ní spokojená i přes menší výtky. Víc si přečtěte zde. Momentálně nepřemýšlím o tom, že bych si ji koupila znova.

Balzám na rty od Lucy Minerals sloužil věrně celou zimu až do Velikonoc, svoje už má za sebou. Protože jsem si pár kousků pořídila do zásoby při velkých zimních výprodejích, u LM nakupovat v dohledné době, což je k výdrži a kvalitě jejich balzámů a minerálního makeupu asi 10 následujcích let, určitě nebudu.

Vzorky minerálního makeupu Everyday Minerals... Tak ráda bych tvrdila, že jsem byla spokojená, ale nejsem. Pudry od EM mě nepotěšily. Ani odstínově, ani výdrží. Jojoba Base v odstínu Shell Blanc měla být eso v rukávě, dočkala jsem se slévání pudru do nosoretní rýhy a zvýraznění vrásek okolo očí. Do pleti se mi přes veškerou snahu nepodařilo úplně vkroužit, zkoušela jsem dva štětce. Odstínově mi Shell Blanc přišel spíš jako neutrální podtón, rozhodně ne teplý, jak se uvádí na domovské stránce. To Golden Fair a Light Olive z řady Semi-Matte už mi dostínově sedly líp. Bohužel jsem se ocitla na štíru se složením, na obličej si pudr spíš lehl, než aby se vpil. Protože mám ještě pár vzorků v zásobě (za sedm vzorků se platí jen poštovné), možná EM vyzkouším i v létě. 



A ještě dva vlasové produkty se mi doma sešly prázdné, než jsem článek stihla uveřejnit - šampon pro koně a suchý šampon Got2B. Oba dva jsou bez silikonů a sulfátů, tudíž se dobře snesou s balzámem a na jejich odstranění nejsou potřeba žádné vysušující dryáky. 

Pro koňský šampon si do obchodu zajdu ještě jednou, byla jsem s ním hodně spokojená. Dobře z vlasů vymývá mj. zbytky olejů ze zábalů. Podrobnější popis najdete zde.

Na chuť jsem však nepřišla suchým šamponům. Možná na chvíli oddálí fakt, že mám mastné vlasy, ale z povědomí mi pocit mastnoty a neupravenosti neodstraní. Raději si vlasy umyju o den nebo o pár hodin dřív a z domu odkvačím s mokrou hlavou, než abych chodila se suchým šamponem ve vlasech. Takže nic proti Got2B, funkci plní a nadto hezky voní, ale nebudu ho postrádat.

Pěkný víkend!

13 komentářů:

  1. Akurát som dneska premýšlala, že by som mala vvyskúšať nový suchý šampon nejaký. Mam jeden od Alpy, taký práškový, ale nevonia mi a využívam ho fakt len v nudzi. Tak aspoň budem vedieť, aký kúpiť najbližšie v drogérke ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád nechápu, jak to, že ti jdou balzámem umýt vlasy. Já to zkoušela, opravdu, ne jednou, docela jsem byla i vytrvalá.
    Po umytí jsou mé vlasy mastné a protože obvykle nemám čas je opětovně přemývat, tak je stáhnu gumičkou do culíku a doufám, že si té mastnoty nikdo nevšimne i když nejradši bych chodila kanálama, aby to nikdo neviděl. Snažila jsem se vytrvat a nějakou dobu myla opravdu jen balzámem s nadějí, že jednoho dne se stane zázrak a vlasy budou čisté. Říkala jsem si, že to třeba není mastnota, ale blbě vymytý balzám, a tak jsem zkusila vlasy proplachovat vodou mnoho dlouhých minut (možná i deset?), výsledek stejný. Změnila jsem balzám, několikrát. Nic. Umyla jsem vlasy šamponem, abych je odmastila, a pak je myla denně balzámem (normální frekvence mytí je u mně tak 2x, max. 3x týdně) s nadějí, že když je budu umývat dříve, než se stačí zmastí, třeba to nečemu pomůžu, nepomohla jsem. Nakonec jsem pokusy vzdala.
    Věřím tomu, že někomu takhle metoda funguje, ale nechápu, jak je to možné a proč mě ne.
    Jinak si toho nespotřebovala tak málo. Žádnou evidenci si nevedu, ale řekla bych, že toho taky moc nepsotřebovávám. To už je spíš častější, že něco letí do koše, protože mi to fakt nevyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to zavání nevymytými silikony. Minimálně dvakrát (klidně i třikrát) bych vlasy pořádně umyla šamponem se SLS/SLES a až pak začala s balzámem. Rozhodně bych vlasy neumývala každý den, cílem je naučit pokožku produkovat míň mazu a časté mytí je kontraproduktivní. Jestli to není nevymytými silikony, mohla by to být reakce na nějakou složku v balzámu, takže bych se asi zaměřila na složení a koumala tam. Co kvalita vody? Hodně měkká voda vlasy sice navlní, ale taky se podepíše na vzhledu.

      Nebo prostě BM není nic pro Tebe, to se taky může stát.

      Pokud můžu mluvit aktuálně za sebe - teď jsem z nedostatku svého balzámu umyla vlasy balzámem od Baley (bílooranžové balení s mangem) a vlasy jsou splihlejší a mnohem měkčí. Jsou čisté, ale prostě vypadají jinak.

      Každopádně přeju hodně štěstí, jestli se ještě rozhodneš balzámovou metodu vyzkoušet. Jestli ne, ať se Ti vlasy vrátí brzo do normálu. Bezsilikonová/bezsulfátová péče nerovná se jen BM. Určitě se ozvi s výsledky a měj se hezky.

      Vymazat
  3. Velmi velmi rada sledujem tvoj blog, najma preto, ze si tiez iherb fanusik ; )) Ani neviem, kto iny o iherbe pise (svk, cz, eng).Namotala si ma na par veci, tak prva kozmeticka varka je objednana a este sa chystam na druhu! Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že se sem vracíš, Kate! Ať Ti objednávka v pořádku a hlavně rychle dojde domů. Pěkný den!

      Vymazat
  4. Ahojky mám ještě jeden dotaz co se týče odbarvovače B4..mám černé vlasy a hnědé odrosty,B4 s odrosty nic neudělá,ale asi mi z černé na mou přirozenou barvu nestáhne,bojím se abych po použitý přelivu,neměla blondaté odrosty a zbytek hnědý,jak bys mi poradila,obarvit ještě na černo,nebo to mám zkusit ted? Děkuju moc za radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aplikovala bych jen na odrosty a pečlivě hlídala čas a rychlost odbarvování. Potom obarvila všechno o odstín až dva světlejší barvou, než je Tvá hnědá.
      Nebo bych šla k dobré kadeřnici (je to celkem piplačka a je dobré mít povědomí o neutralizaci různě vzniklých odstínů ve vlasech).

      Vymazat
    2. Jo a není zač. Ať jsi co nejrychleji zpátky na barvě, jakou si přeješ.

      Vymazat
  5. Tyjo já jsem asi jediná komu ty silikony sedí :-D zkoušela jsem i tu balzámovou metodu a bylo to blbé...
    Ale tak kazdy je jiny ;-)

    kokosák kupuju taky po kilech, k jídlu a místo tělového krému

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, každý je jiný. Od silikonů jsem upustila ne z donucení, ale vlastní volbou. Prostě jsem chtěla zkusit něco jiného a už jsem u toho zůstala. Hlavní je najít si to svoje.

      Vymazat
  6. Pěkná spotřeba :-). Já nejsem schopná tyhle spotřebovávací články dělat, takže naprosto chápu...Souhlasím s Baleou, jejich šampóny jsou skvělé za super ceny a jejich krémová řada na nohy, ruky, rty s Ureou taky :-D. A líbí se mi ten olej by Cyklistka - taky si ráda míchám svoje olejíčky, ale jsem teprve v počátečním stádiu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to taky trvalo, než jsem se u některých balení podívala až na dno :)
      Baleu jsem opět nakoupila, i když ne v takovém množství, jak bych chtěla. Mohla by se mi na letišti pěkně prodražit :)
      Přeju úspěšné olejové míchání a dobré výsledky na pleti!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!