pondělí 13. května 2013

12 Řasenka Mineral Fusion, muži versus řasenky a neatraktivní přírodní kosmetika

Chystám se napsat příspěvek o mých nejoblíbenějších kouscích z dekorativní kosmetiky, samo sebou té přírodní (nebo minerální), a tahle řasenka do pomyslného výběru patří. Narazila jsem na názory, že přírodní kosmetika je sice dobrá věc, ale dekorativka je většinou pod úroveň té nepřírodní. Asi ano - jednak výrobců přírodní dekorativní kosmetiky není tolik, jednak tam prostě mimo olejů nebo různých nesilikoidních látek není nic, co by vytvořilo dlouhodobý efekt, zaručilo výdrž a vyrovnalo póry. A dokonalost nebo její zdání je tím uvěřitelnější, čím déle vydrží, přiznejme si to. 

No, a nebudem si nalhávat, oni se výrobci přírodní kosmetiky nezmůžou často ani důmyslnější barevné kombinace než je hnědá/khaki zelená/černá/šedá. Kdybych kupovala podle obalu, tak si prostě přírodní kosmetiku málokdy donesu až k pokladně. Taky si dovedu představit, že pro beauty blogerky je atraktivnější jak obal, tak cena a v neposlední řadě určitá "profláknutost" nebo dostupnost na trhu. V těch kategoriích je přírodní kosmetika prostě mimo a tak je jednodušší jí k výše uvedeným nedostatkům přišít i horší (logicky, i když nejsou pravidlem) vlastnosti, než má kosmetika klasická. 



Ale o tom jsem vlastně vůbec nechtěla psát, moje úplně prvotní myšlenka se týkala řasenek a mužů, protože jsem si vzpomněla na článek u dvou třicítek, a zase jsem šťavnatost málem pohřbila nezáživnou úvahou na dva odstavce. Když ono je pro mě co nejpřesnější uvedení do souvislostí důležitější než bezhlavé vychrlení dojmů. Však taky Muž jednou trefně podotkl, když jsem se rozhodla vylíčit jeden napínavý film, který jsem viděla a on ne: Ty to tak hezky vyprávíš, ale nezabralo by nakonec míň času zajít do knihovny si ten film vypůjčit a rovnou se na něj podívat? 

Takže - co je těžší? Najít TU řasenku nebo najít TOHO chlapa? Najít dobrou řasenku mi přijde těžší (říkám jako šťastně za(v)daná, jako nezadaná bych s tvrzením určitě polemizovala). A když už se konečně dopídíte té fakt dobré, stejně některé (ne všechny) bude hlodat, jestli někde náhodou neexistuje ještě lepší exemplář. 

Co se týká mužů: Neexistuje. Blbé kecy mají občas všichni a jen občas se najde dobrý posluchač (který naslouchání stejně většinou předstírá).

Co se týká řasenek: Určitě existuje, jen jste ji ještě nenašly. 

Aspoň tak to mám já. S chlapem i s řasenkama. 



Mineral Fusion je jedna z těch lepších řasenek, zařadila bych ji do těsného závěsu za pro mě dosud nepřekonanou řasenku Oriflame Beauty Revelation. Narozdíl od ní má mnohem větší kartáček, ale preciznost a zvýraznění řas mají obě společné. Zvlášť to zvýraznění je pro mě důležité, a snad i prodloužení (konec konců, tahle řasenka je prodlužovací). Konečky řas mám totiž světlé a bez namalovaných nebo nabarvených řas mi moje oči připadnou strašně malé, zvlášť pod brýlemi.

Co na řasenkách přímo nesnáším, je, když řasy slepí tak, že místo řas vám víčka lemují tři, čtyři nebo klidně i šest tmavých trsů, z nichž se oddrolují zbytky barvidla. To mi přijde maximálně neestetické, jedno jestli má slečna/paní jinak dokonalý makeup. Tak abyste se nebály, tahle řasenka neslepuje. Zajedno má jeden z těch větších kartáčků (řasence Big Bold od IsaDory ale nesahá ani po kotníky). Ten je přesto rozumně zkonstruovaný (klasický spirálovitý), kde štětinky úhledně drží při sobě a v zamýšleném směru. Za druhé ani samotná barva neslepuje a nepůsobí mokře, takže otírání o vnitří okraje obalu odpadá. V tom se diametrálně liší od mé předchozí řasenky, kterou si pravděpodobně už znovu nekoupím. Tuhletu už jsem si koupila podruhé.

Výdrž je od rána až do večera, nedrolí se. Parfemace minimální, ale znatelná, připomíná mi vůni cukru. 

Řasenka se vyrábí ve dvou variantách - Rock (tmavě hnědá) a Graphite (černá). Objem je impozantní a balení veliké, za cca 13 dolarů dostanete 17 ml, přičemž moje dosavadní řasenky měly běžných 8 ml. Takže si jí ještě nějaký čas budu užívat. Dokud mi nevyschne. 


Složení: Water, beeswax, stearic acid, copernicia cerifera (carnauba) wax, synthetic wax, propylene glycol monostearate, paraffin, butylene glycol, C18-36 acid triglyceride, hydroxyethylcellulose, sodium hydroxide, lecithin, polysorbate 20, sorbitan laurate, propylene glycol stearate, propylene glycol laurate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, iron oxides (CI 77499)


Mějte se hezky!

12 komentářů:

  1. Řasenka vypadá velmi dobře. :) Možná taky zkusím zapátrat do přírodnějších vod... :)
    Pro mě je rozhodně horší najít vyhovující řasenku, muže mám a za tu dobu už jsem řasenek vystřídala mnoho, takže na tom něco bude... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasicke vs. prirodni rasenky se lisi snad jen co do slozeni, jinak je vsechno plus minus stejne. At najdes tu pravou!

      Vymazat
  2. Líbí se mi to složení :). Jeden můj pokus o přírodní řasenku měl alkohol a řasy mi pak víc vypadávaly. Moc to neřeším, ono řasy dorostou, ale novou jsem si nakoupila. Každopádně jsi mě trochu namlsala.
    Jinak jsem poměrně konzerva (na řasenky především) moje stálice je klasícká 2000 Calories od MF. Tu nikdy nic nepřekonalo :). Chvilku se mi zdála dobrá žlutá Volume.. něco.. od Maybelline, ale ta asi po měsíci používání pak začala z řas hoodně opadávat na obličej během dne, takže znovu ji taky nechci.

    A pokud jde o chlapy, ten můj se tváří, že poslouchá a dokonce někdy i poslouchá, protože ví, že se ho pak na něco zeptám (chudák, já zlá, vím, že se to nemá dělat, nu což, vybral si mě, má mě :)..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co to bylo za znacku, ta s tim alkoholem?
      Maybelline jsem nikdy nezkusila, ani Max Factor. Zato L'oreal, Niveu, Lumene a Oriflame jsem mela nejcasteji, jen ruzne modely.
      Tvuj partner je rozumny a jde videt, ze mu to pali :)

      Vymazat
  3. Já bych řekla, že co mám muže svých snů, zkusila jsem tak stovku řasenek a bez přehánění. 9 let je 9 let. A pořád nemám tu pravou.

    OdpovědětVymazat
  4. Z prirodnich rasenek jsem zkusila jen Physician's Formula a byla jsem velmi spokojena. Obcas se sice trochu rozmazla, ale ja mam hodne mastna vicka a ocni okoli, takze to nebylo jen chybou rasenky. A navic ma napadity obal.
    http://www.physiciansformula.com/en-us/productdetail/eyes/mascara/07353.html
    A mas pravdu v tom, ze najit dokonaleho muze je trochu jednodussi nez najit dokonalou rasenku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem ještě nezkoušela, i když značku znám a obal se mi taky líbí. Píšu si na pomyslný seznam, děkuji za stručnou recenzi :) Taky mám mastná víčka, ale některé řasenky přesto šmouhují míň - u mě záleží i na tom, jaký MMU právě ten den mám.

      Vymazat
  5. ja som zase za tu zaostalejsiu susedu ale ja snad nic prirodne nemam,teda the body shop sa rata ci je to len reklama?neviem kazdopadne som asi neni az tak nature clovek aby som hladala vo vodach prirodnej dekorativky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč zaostalejší? :) Od TBS jsem nic nezkoušela, i když o sortimentu mám díky blogům přehled. Nakolik mají přírodní věci, nevím, podle mě je to tak 50:50. Jednu dobu jsem hodně chtěla jejich tělová másla, ale díky jejich ceně mě to chtění vždycky přešlo.


      Vymazat
  6. Vypadá to schůdně. Kde ji kupuješ? Nalíčené řasy se mi líbí a objem v tubičce rovněž (nesnáším kupování nové řasenky co chvíli, jen ať vydrží!).
    Já přírodní dekorativku nezatracuju, jen je to s ní prostě složitější. U nás malá dostupnost, co je dostupný tak přesně jak píšeš - málo drží, nenápaditý barvy apod. (obaly mi nevadí, na ty nekoukám). Zase z dekorativky běžně používám jen právě řasenku a tvářenku, a jen občasně linky a něco na pusu, třeba stíny fakt málokdy, tak pak nemám výčitky, když chci hodně barviček, které drží, a sáhnu do konvenční kosmetiky.
    A chlapy? Jo, tak to si myslím podobně. Nikdo a nic dokonalýho neexistuje, jen se musíme naučit fungovat s tím co je - ideálně, aby to byl ten nejméně nedokonalý :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka je dostupná na iHerbu, nezkoumala jsem zatím jiné prodejce, ale možná by se nějací našli.
      Hezký postřeh ohledně mužů :) Ono se to asi dá použít na všechno. Ideální není nikdo a nic, ale když to skoro ideálně klape, měli bychom myslím být zatraceně spokojení.

      Pěkný den, Verunko!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!