čtvrtek 2. května 2013

2 Andalou Naturals stylingový krém

Dnes se mi bude psát o poznání radostněji, protože tohle a další oblíbená (v příštím postu) tužidla hezky voní, dobře se s nimi pracuje, bez problémů se smývají a vůbec je mám v oblibě. 

Andalou Naturals je americká značka, která se v Evropě prakticky neprodává. Vyzkoušela jsem od nich jeden jediný přípravek, stylingový krém s arganovým olejem a pomerančem. Hned po otevření mě překvapily dvě věci: jemná ovocně-květinová vůně a bílá barva tužidla. Čekala jsem něco ve stylu drogérkových tužidel (výrazná vůně, lepkavá konzistence, průsvitná "barva"), jen s jiným složením. No... Musela jsem zrevidovat svoje představy už v počátku. 



Krém používám hlavně do mokrých/vlhkých vlasů. Do suchých jsem to zkoušela taky, ale ve vlhkých se líp "vsákne" a prameny nenabydou po uschnutí tmavší barvy, což se právě může stát při aplikaci nasucho. Krém je zapotřebí pořádně rozetřít už v ruce a pak vtírat a vmačkávat do kštice. Pokud ho aplikujete ke kořínkům, zaručí vám nadýchanější účes. Ale ne takový ten helmovitý, kdy u kořínku budete mít objem a pak se vám zbytek vlasů gravitací jakoby zdrcne a spadne. Mám po něm účes takový naducanější, vlasy hezky drží v pramenech. Navíc vlasy neslepí a neznemožní vám prohrabovat je prsty. Ani druhý nebo třetí den po umytí a s krémem ve vlasech jsem ve vrkočích opticky ani taktilně nezaznamenala nalepený prach nebo nečistoty, taky mezi prsty vlasy proklouzávaly bez vůle a zadrhávání. Jo, jde cítit, že ve vlasech máte tužidlo (po tomto jsou takové hutnější), ale neštve mě to tak jako u klasických drogérkových pěn nebo gelů. 


Aplikovaný do délek a konečků zvýrazní vaše vlny/kudrliny. Po uschnutí nebudou vypadat jako po trvalé (tenké pramínky), já jsem se dočkala větších zvlněných pramenů. Ale to hlavně proto, že větší zvlněné prameny mám i normálně. Nevím, jak na tom budou slečny/paní s vlasy kudrnatými. Druhý a třetí den po umytí prameny pořád vypadají k světu. Sem tam se oddělí menší pramen, ale vlasy mi stačí upravit rukama. Jemně a s citem je prohrábnout prsty, nechat je spojit se do přirozených jednotek (pramenů) a zas to vypadá dobře. V tomhle mají myslím výhodu majitelky vlasů zvlněných. Kudrnaté vlasy jsou náchylnější na rozbourání struktury, které jde navíc vidět. 

Krém mám vyzkoušený hlavně ve vlhkých vlasech usušených volně na vzduchu. 

Složení: Aloe barbadensis juice*, aqua, cetearyl alcohol, polysorbate 60, helianthus annuus (sunflower) oil*, vegetable glycerin, xanthan gum, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, sodium alginate (algin), octyl palmitate, argania spinosa (argan) oil, vanilla planifolia and citrus aurantium dulcis (orange) extracts*, butyrospermum parkii (shea) butter*†, theobroma cacao (cocoa) butter*, cocos nucifera (coconut) oil*, glycine soja (soy) protein, malus domestica (apple), solar vitis (grape) and vaccinium myrtillus (bilberry) fruit stem cell cultures and BioActive 8 Berry Complex*, aspalathus linearis (rooibos) and camellia sinensis (white tea) extracts*†, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, triticum vulgare (wheat germ) oil, phenoxyethanol, panthenol (pro-vitamin B5), ethylhexylglycerin, citrus aurantium dulcis (orange) oil*, dulcis (orange) oil*.
* Organic, † Fair Trade

Objem 200 ml a k dostání za necelých osm dolarů na iherb.com.

2 komentáře:

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!