pondělí 11. února 2013

8 Z hnědočerné k tmavé blond

Dnes to bude zase o vlasech. Že k umývání používám balzám, asi většina z vás ví, stejně jako že jsem se skoro rok propracovávala z téměř černé ke své původní barvě vlasů. Nuže, při dokumentové čistce v počítači jsem narazila i na dvě fotky, které jsem si loni na jaře uložila a které měly představovat mou vytouženou barvu vlasů. Jak jsem byla nadšená, když jsem zjistila, že jsem se minimálně jedné z nich maximálně přiblížila! 

Po zhruba roce jsem se dopracovala k tmavé popelavé blond (já na dolním obrázku vlevo). První krok udělala kadeřnice. Melír ale dopadl podle očekávání - chytil do teplé měděné až zrzavé barvy. Kadeřnice zkusila neutralizovat zrz fialovou barvou 0.77 (violet), zmizely ale jen viditelně oranžové prameny. Výsledná barva po prvním kroku byla hnědočerná se světle měděnými prameny. Nic moc, ale zkusila jsem se na to dívat pozitivně. Po příchodu domů jsem na vlasy okamžitě vylila přeliv v odstínu 1001 (ash blonde). Pomohlo to jen dočasně, struktura vlasů byla hodně narušená a po pár umytích se přeliv zase vymyl.

Barva vpravo "dark ash blonde" byla moje vysněná meta - a jsem tam!




Výchozí stav - hnědočerná barva
vypěstovaná mnohaletým tónováním

Nechala jsem barvu barvou a soustředila se radši na dobrou péči. Balzámové metodě vděčím za to, že se mi na hlavě nedělalo vrabčí chemlonové hnízdo. Zábaly z ricinového a kokosového oleje taky pomohly. Po půlroce byl čas na nové melírování. Tentokrát byla kadeřnice chytřejší a melír nechala v nemelírovaných částech působit kratší dobu, načež se ve vlasech ocitla barva v odstínu 0.11 (ash blue). Prameny byly na střídačku hnědočerné, světle hnědé a kaštanové. Mám hodně husté vlasy, prostě se nám nedařilo barvu sjednodit. 

Pak už jsem na kadeřnici rezignovala a šla na to po svém. Počkala jsem asi dva měsíce, aby se kštice zmátořila a koupila Colour B4. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v odkazu. Přelivu 9.01 od Welly vděčím za to, že teplé odstíny zmizely. V kombinaci se stříbrným balzámem a každoměsíční aplikací stříbrného a fialového přelivu od Welly už hlava začínala vypadat k světu! Nechala jsem vlasy odrůstat, abych se dopídila, nakolik jsem se přiblížila původní barvě. K poslednímu kroku jsem se odhodlala po zastřižení konečků. S poničenými vlasy zmizely i ty nejzatvrzelejší části vlasů, které ne a ne se vzdát tmavého odstínu. Nůžky to vyřešily. 

Dílo jsem "korunovala" změnou přelivu a zkusila přírodní barvu. Dobarvovat pravděpodobně už nebudu, nechám teď vlasy volně růst. Odrosty teď nejsou vidět, jsem u cíle. Uff, byla to fuška. Ale! Hodně jsem se o svých vlasech naučila a dozvěděla jsem se spoustu o kadeřnické chemii. Kromě toho jsem na vlastní kůži poznala rozdíl mezi drogérkovými a "lepšími" přelivy. Častokrát jsem (hlavně na začátku) měla chuť vlasy prostě přebarvit načerno a na všechno se vykašlat. Třeba když mladší sestra bezelstně podotkla, že mám ve vlasech nazelenalé vodnické prameny... :)

Teď jsem ráda, že jsem vytrvala, že mám neponičené, zdravé vlasy. Určitě by to šlo i mnohem rychlejším tempem, ale asi jsem neměla štěstí a pozdějí ani nervy na kadeřníky.  

Tento odstín taky není k zahození ,
ale bude to asi chtít trochu experimentování

8 komentářů:

  1. Já zas nedám dopustit na svoji momentální modročernou, v té se cítím fakt nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a to je ve skutečnosti ta nejzásadnější podmínka skutečné krásy. Kdo se cítí dobře a má to srovnané v hlavě, ten prostě krásu vyzařuje. Kam se hrabe fotošop a šminky...

      Vymazat
  2. mam ten isty problem .... co je vlastne ten preliv 9.01 od Welly ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto: http://www.beautynet.se/se/art/wella-color-touch-107.php

      Vymazat
  3. Ahoj Cyklistko, nedokážu nikde najít vzorník barev Wella Color touch, poradila bys mi, prosím, kde jsi barervný odstán vybírala? Děkuji! Přeji krásný podzim do Švédska :) Roo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Roo, vybirala jsem ho podle cisel a nazvu, na barvy na monitoru jsem se nechtela spolehat. Jinak je k dostani treba na http://www.baressoshop.se/categories/F%E4rg-%26-Toning/Wella-Color-Touch/.
      Preju krasny podzim i Tobe!

      Vymazat
    2. Děkuju za zaslání odkazu! Na českých e-shopech bohužel prodávají jen barvicí krém zvlášť (60 ml) a vyvíjecí emulzi 1 litr (!!!), na těch švédských stránkách zase asi nemají řadu Wella Color Touch Plus, takže pokud chci balíček, kde ja barva a emulze v malém balení na jedno bazvení, asi mám smůlu .... :( Krásný páteční den! Roo

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!