pátek 1. února 2013

2 Moje cíle pro rok 2013

Včera jsem tak nějak přemítala o životě, o cílech a jak se k nim dostat... Minulý rok jsem dosáhla naplánovaného a vlastně jsem se dostala i víc, než jsem očekávala. Zkrátka se se začala vyplácet snaha posledních pěti šesti let (i když v konkrétní chvíli člověk neočekává, že by např. letmé setkání s určitými lidmi mohlo ovlivnit okamžiky o x let později). 

Když tak pomýšlím na cíle týkající se zdravotního stavu, ráda bych se udržela zdravá a při síle. Jsem zvyklá na to, že tělo mě poslouchá, že vím, co od sebe můžu po fyzické a psychické stránce čekat. Chtěla bych si tento status quo udržet i nadále a projít si pár zatěžkávacími zkouškami, abych svoje hranice mohla posunout zase o kousek dál. 

Soustředit se, zamířit, sestřelit.
Zkušenosti jsou, příprava poctivá, znalosti terénu dobré. 

Zatěžkávacími situacemi myslím hlavně sportovní/pohybové cíle. Ráda bych zaběhla půlmaratón pod 1:39 hod. a 150 km na kole opět pod šest hodin jako loni. Tentokrát bych ještě chtěla pár minut stáhnout. Což by mělo být víc reálné, pokud dám do kupy silniční kolo a nepojedu na mtb jako loni. Taky při osobáku na desítku bych na hodinkách ráda viděla čas 44:40 min. No, a v první polovině roku mám na mušce stabilních 150% své váhy v mrtvém zdvihu a dřepech, 100% v benchpressu. 

V pracovní sféře od sebe čekám splnění vstupních zkoušek tak, abych na svém podpisu měla všechny rozhodovací pravomoce, které budu minimálně během prvního půlroku potřebovat. Na podzim bych se potom chtěla víc věnovat evropskému pracovnímu trhu. Doufám, že i jazykově se dostanu trochu dál - zatím plánuju pohnout s azbukou a jednoduchou konverzací v ruštině. Na přelomu roku zamířím na Goethe-Zertifikat C1, případně C2. Němčinu jsem opomíjela už dost dlouho a teď, když jsou některé dřívější stupně spojeny, by i příprava na zkoušky mohla být přehlednější. Nikdy není na škodu mít formální ověření svých znalostí...

Hlavním cílem je ale pro mě i nadále zdraví, ostatní se vždycky nějak vyřeší. Dneska už se těším, jak budu koumat nad prostředky, jak tyhlety pomyslné terče sestřelit. 

Odpočinkový víkend vám přeji!


2 komentáře:

  1. Moc Ti přeju, aby všechny Tvé sny a přání vyšly! A že jich teda nemáš málo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!