čtvrtek 1. listopadu 2012

5 ...a jak tedy vybrat tu správnou sportovní podprsenku?

Taky nad tím dumáte, nebo radši sportujete v klasické podprsence? 

Pro mě je rozhodně lepším řešením sportovní podprsenka. Natřásám se u sportu celkem často a v klasické podprsence bych se moc dobře necítila. Nechci, aby mi moje přednosti zaostávaly jednu dobu za zbytkem těla, když se vlním do rytmů afrotance. Nebo aby si běhaly svým směrem a tempem, když zrovna supím u intervalů. Kdybych to měla shrnout obecně, moje sportovní podprsenky musejí být funkční (materiál, střih, účel, absorpční schopnosti) a taky jakž takž vypadat (barevná kombinace, střih). Nevlastním jednu podprsenku na každý druh sportu, které dělám. To bych asi utratila majlant, protože ceny sportovních podprsenek bývají mnohem vyšší než ceny klasických. Jednoduše to dělám tak, že si koupím dobrou, pevnou podprsenku na běh (tam a při aerobiku nebo zumbě dostává měkká tkáň prsou zabrat nejvíc) a poté, co se podprsenka časem, praním a únavou materiálu trochu vytáhne, používám ji na kolo, jógu a jiné "bezotřesové" aktivity. 


Naštěstí jsem poměrně brzy našla svůj "prsenkový" šálek čaje (jeden exemplář vidíte na fotce). Vypadá to ale, že výrobce produkci podobného typu prádla zastavil, a tak mě asi čeká hledání nových kousků. Každý má asi při výběru svoje preference, ale já přišla na tohle:


- vyhovuje mi boxerský střih s přetahováním přes hlavu
- velikost vybírám stejnou jako velikost triček (S odpovídá S, moje velikost 70D taky odpovídá S), ale chce to vyzkoušet! Číslování se může velmi lišit.
- ramínka musejí být nastavitelná a dostatečně široká, aby se nezařezávala
- guma pod prsy musí být dostatečně široká a pevná (ale neškrtit), extra zapínání vzadu výhodou
- mám ráda vnitřní extra výztuž
- materiál by měl být příjemný na tělo a pokud možno z funkčního, elastického materiálu, aby sál pot a dobře obepínal inkriminované partie
nerada kupuju čistě bílé varianty, protože po nějakém čase působením potu a častým praním zašednou a nepředejde tomu ani praní na 60°C, ani ruční praní, ani zázračné prací prostředky
- v kabince si v podprsence vyzkouším malou rozcvičku - běh na místě, poskočit, vzpažit, rozpažit, předpažit, předklon. Chce to zároveň očíhnout se ze všech možných stran. Nikde by nemělo nic vyčuhovat, vypadávat, škrtit a vykonávat nevyžádaný pohyb. Zkrátka, podprsenka by měla sedět jako ulita. Ulitá. 

Hezký první listopadový den! :)

5 komentářů:

  1. Článek přímo pro mě, zatím to řeším dvěma bezešvýma podprsenkama přes sebe, ale nestačí to, ta prsa mě při skákání bolí... A co nejdřív si chci nějakou kvalitní podprsenku sehnat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus už zmíněný KappAhl. Triumph nebo Shock Absorber mají taky dobře vypadající sport. podprsenky. Hodně štěstí s výběrem! Na našich přednostech by se nemělo zbytečně šetřit :)

      Vymazat
  2. Můžeš mi prozradit, co je to za značku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vlastní značka oděvního řetězce KappAhl. Pokud už v ČR nasadili novou kolekci, vyšla tahle podprsenka nejspíš ze sortimentu, ale možná ji ještě někde najdeš.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!