sobota 4. srpna 2012

2 Mátová maska Queen Helene

Queen Helene, The Original Mint Julep Masque,
cca 226 g
Mátová maska od Queen Helene slibuje zatočit s černými tečkami (komedony), stáhnout/zmenšit póry a poradit si s podrážděnými pupínky. 

Balení je opravdu štědré a cena víc než příznivá (necelé 4 USD na iHerb). Konzistence je hutná, ale maska se přesto dobře roztírá po obličeji. Produkt voní - jak už název napovídá - mátou, a asociuje pocit čistoty. Na pleti se maska chová chladivě a trošku pálí, jakmile však začne zasychat, pálivý i chladivý pocit vymizi a za chváli ani nevíte, že něco na obličeji máte (dokud se nepodíváte do zrcadla, odkud na vás bude koukat jasně tyrkysový obličej).  

Účinky odpovídají popisu - póry se stáhnou a pleť nabude sjednoceného tónu. Aspoň tak tedy na mě maska působí, když ji jednou týdně používám. Vůně máty navíc povzbudí mysl :) 

Tahle tyrkysová pasta není testovaná na zvířatech a neobsahuje žádné složky živočišného původu. Ideál, zdálo by se! Téměř... Ač spokojená, podruhé už si ji s velkou pravděpodobností neobjednám. Především z toho důvodu, že obsahuje methylparaben. Stejnou službu - a bez parabenu - vám prokáže i obyčejný aspirin z lékárny...  Ale pokud cítíte pokušení ji vyzkoušet, nemusíte vzdorovat. Myslím, že koupě litovat nebudete.


Queen Helene, The Original Mint Julep Masque
 - složení

Moje hodnocení: 4/5 (za ten methylparaben)


2 komentáře:

  1. Máta bude obecně na ksichtík asi dobrá, že? Mně takhle ohromně vyhovuje Mask of Magnaminty od Lushe, nejen že působí jak má, ale ta vůně je boží, používat ji je zkrátka radost:) Queen Helen znám jen z doslechu, evidentně to tedy nebude zcela přírodní značka...?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mátu právě moc nemusím, ani v čaji. Masku jsem doplácala, ale novou už si nekoupím.
      Parabeny nejsou zrovna moc přírodní konzervanty, to ne... :) Nevím, jak to má Queen Helene v jiných výrobcích, necítila jsem se v pokušení si objednat něco jiného od nich.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!