úterý 21. srpna 2012

2 Lucy Minerals - 3. část

Vítejte na třetím dostaveníčku s LM, dnes vás seznámím s několika málo tvářenkami, pudrem a pěti vzorky minerálního makeupu. 

zleva shora: tvářenka Healthy, Matte Rose, Juicy Peach,
Afterglow


Tvářenku Healthy lze směle používat jako bronzer, protože je opravdu tmavá. Popsala bych ji tmavou cihlovou s nádechem do hněda, žádné třpytky. Drží velice dobře. Vyvarujte se velkého, koncentrovaného množství na štětci. Suma sumárum - pokud jste bledule, najdete i hezčí a lichotivější odstíny. 

Matte Rose jsem si podle webu představovala jako středně růžovou, ideální odstín pro přirozené líčení pro teplé i studené podtóny pleti. Nakonec se z ní vyklubala poměrně tmavá, téměř matná růžovka, která mě zas až tak neuchvátila. Přesto ji používám, v létě, kdy se trochu opálím (což letos nehrozilo, ale nešť), se hodí jako alternativa k mým obvyklým barevným perličkám.

Juicy Peach - jednoznačná trefa do černého. Střeleckou terminologií - 10.9! Nádherný broskvový, přirozený odstín, který mi dokáže vylepšit jak náladu, tak bledý, zimní obličej. Minimum třpytek, velký rozjasňující efekt. Vážně uvažuju o plné velikosti.

Ve velkém kelímku na hornách obrázku vidíte Afterglow - ta mě popisem na webu zmátla a ve skutečnosti mě mírně zklamala. Poměrně hodně práší. Tam, kde jí schází pigment, si to vynahrazuje třpytem. Annie ji slečnám s tmavší pletí doporučuje jako rozjasňovač. No, já nevím, mně nikde moc dlouho nevydrží, takže ji mám jen na ozdobu v šuplíku mého kosmetického stolku, a ke scrapbookingu.

Celkově mě tvářenky LM trochu zklamaly. Buď jsem špatně odhadla odstín podle popisu a obrázku na webu, nebo jsem až moc fajnová. Vidím to v budoucnu na Juicy Peach v plné velikosti a šmytec. Žádné experimentování už se konat nebude.

zleva: Healthy, Matte Rose, Juicy Peach, Afterglow

A následují vzorky minerálního makeupu. Všechny jsou v originálním složení. Představu si můžete udělat samy (sami?). Vlastnosti všech vzorků lze shrnout pár slovy: méně je více, perfektní výdrž + víc než dostatečné množství na to, aby si člověk stihl udělat obrázek. 

Light - po Snow White a Fair třetí nejsvětlejší odstín. Neutrální podtón. 

Cream - světlý teplý podtón do žluta (zlatova). Pro mě v plné koncentraci až moc žlutý, nechám si ho smíchat s Creamy Olive.

Bisque - neutrální odstín. Na mě až moc tmavý, a to i v létě. 

Creamy Bisque - ze stejně barevné škály jako Cream, ale výraznější. 

Creamy Olive - trefa. To, co jsem si objednala jako pátý vzorek zdarma při jedné akci, se ukázalo jako nejlepší alternativa. Na webu vypadá zeleně, skutečnost odstínu lichotí mnohem víc. 

zleva shora: Light, Cream, Bisque,
Creamy Bisque, Creamy Olive

zleva: Light, Cream, Bisque, Creamy Bisque, Creamy Olive,
poslední bílý je minerální pudr OCS

Fixační pudr s obsahem křemíku se nejvíc hodí pro mastnou pleť, má za úkol potlačovat a regulovat nadměrnou produkci mazových žláz. Svůj úkol plní velmi dobře! Teď už naštěstí s mastnou T-zónou problémy nemám díky jojobovému oleji, přesto ho jako fixátor makeupu používám (když si vzpomenu). Hádám, že tohleto množství mi při současné frekvenci vystačí na dalších třicet let. Pudr má ještě jednu dobrou (jak pro koho tedy) vlastnost: přestože má být transparentní a tudíž minimálně pigmentovaný, je schopný makeup hodně zesvětlit a tak i zjemnit ostré přechody. 

Pudr je společně s makeupem a tvářenkou v plné velikosti součástí výhodného trojsetu "Face It". Lze ho samo sebou koupit i samostatně.

Fixační pudr OCS

Tak! To bude prozatím o LM všechno. Doufám, že informace byly užitečné. Nepovažujte je však za bernou minci, přece jen, veškeré hodnocení kosmetiky je vysoce subjektivní. 

Pěkný podvečer!

2 komentáře:

  1. Ahoj:) môžem sa spýtať, odkiaľ si objednávala makeupy Lucy Minerals?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přímo z jejich webshopu na domovské stránce: www.lucyminerals.com

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!