pátek 28. února 2014

0 Tikei Mineral Primer

Ze všech nákupů u Tikei věc, kterou používám nejmíň. 

Ne že by to byl špatný primer, to ani náhodou. Sjednotí a vyrovná pleť před nanesením minerálního makeupu a prodlouží jeho životnost daleko přes hranici dvanácti hodin. Na smíšenou až suchou pleť ho stačí minimum - nanáším ho kabuki nebo pudrovým štětcem hlavně na T-zónu a hned potom aplikuju makeup. Schopně zastoupí i silikonové oční primery, ale pokud máte opravda mastná víčka, vykazuje ještě lepší výsledky v kombinaci: silikonový primer + mineral primer + oční stíny = výdrž celý pracovní den a déle.  


Tak proč mi jen netečně leží v šuplíku a nekvalifikuje se do úzkého výběru používané kosmetiky? Protože místo něj používám mineral veil

Cena: 169 SEK za 8 gramů
Kde: tikei.se
Složení: Mica/slída (ovliňuje průhlednost a průsvitnost kosmetických přípravků), Silica/oxid křemičitý (absorbuje vlhkost, zabraňuje slévání práškové kosmetiky) 

+ sjednocující báze pod MMU
+ prodlužuje životnost makeupu
+ výborný poměr výkon/cena
+ neucpává póry

- všechna plus zastane jinačí přípravek od stejného výrobce 

čtvrtek 27. února 2014

0 Tréninkový deník 8

pondělí 17/2
kruhový trénink, 5x:
10 x mrtvý tah @ 50 kg
10 x overhead press @ 30 kg
10 x vrtule @ 2 kg
10 x crunches na gym. balonu s kotoučem nad hlavu @ 15 kg
10 x TRX vzpor na loktech, přítahy kolen k ramenům
10 x TRX vzpor ležmo, mountain climbers

úterý 18/2
-

středa 19/2
fartleky 4,5 km

čtvrtek 20/2 
tempový běh 5 km

pátek 21/2
-

sobota 22/2
3 x 10 @ 60 kg glute bridge 
3 x 10 x TRX vzpor na loktech, přítahy kolen k ramenům
3 x 10 kliky na gymn. balonu
3 x max asistované shyby
3 x 8 @ 12 kg kettlebells press

neděle 23/2
-

pátek 21. února 2014

0 Tréninkový deník 5 + 6 + 7

pondělí 27/1 - čtvrtek 30/1
-

pátek 31/1
dřepy 5 x 12 @ 60 kg
dřepy snožmo 5 x 8 @ 60 kg
mrtvý tah 3 x 8 @ 60 kg
přítahy kladky v sedě 5 x 8 @ 39 kg
zkracovačky na balónu s kotoučem do vzpažení 5 x 15 @ 15 kg
zkracovačky na balónu 5 x 15

sobota 1/2 - pátek 14/2
-

sobota 15/2
dřepy 3 x 8 @ 50 kg
dřepy 3 x 8 snožmo @ 50 kg
přítahy činky v předklonu 3 x 8 @ 40 kg
zkracovačky na balónu s kotoučem do vzpažení 5 x 15 @ 15 kg
glute bridge 3 x 10 @ 60 kg
TRX přítahy kolen obloukem k ramenům ve vzporu na loktech 3 x 10
TRX přítahy kolen k hrudníku ve vzporu 3 x 10

neděle 16/2
kruhový kondičně posilovací trénink, 5x:
schody 4 x19 
150 metrů běh (75 % max)
10 šikmých kliků na lavičce
10 dips na lavičce

středa 19. února 2014

4 Návleky - do sněhu, do deště, do štěrkovitého terénu

Vůbec nejradši bych si tenhle post schovala na pořádnou zimu s metrovými závějemi, ale kdo ví, jak zimy budou vypadat v následujících letech... A ony se návleky dají používat i jindy a jinde než v zasněženém terénu, takže proč se nepodělit se zkušenostmi. 


pondělí 17. února 2014

20 Oleje!

Při čistce v mobilu jsem našla pár loňských fotek olejů, které se tu na blogu objevily jen sporadicky nebo vůbec. Zajímala by vás recenze na některý z nich? 

Zleva: kukui, mokřadkový, mrkvový, švetskový, ovesný a tamanu olej
Zleva: granátové jablko, černý kmín, brutnákový a rakytníkový olej


Dejte vědět do komentářů nebo na mail!

sobota 15. února 2014

0 Tikei štětce: retractable kabuki & flat top kabuki

Kupujete si s každým novým makeupem i štětce příslušné značky? Předpokládám že ne. Ale Tikei je důkazem, že když se používá štětec a MMU stejné značky, všechno do sebe hezky zapadne.  

Minerálních makeupů jsem vyzkoušela víc a míň nebo víc u nich zůstala a spokojila se přitom se štětci od Idun Minerals. Že jsem se začala poohlížet po něčem jiném, způsobil fakt, že na cestách jsou velké štětce bez ochranného obalu nepoužitelné. Vysouvací cestovní verze v kovové kapsli se mi líbila mnohem víc než malé kabuki štětce v koženkovém pouzdře. 

A tak se ke mně domů dostal vysouvací kabuki štětec od Tikei.


středa 12. února 2014

30 Vlasová typologie

A zase na vlasové vlně. 

Dlouho mi trvalo, než jsem dnešní článek připravila, ale říkala jsem si, že by se vám, čtenářům, mohl hodit. Protože když jsem si ho poprvé (podruhé, potřetí  a podesáté) přečetla v originální verzi já, otevřel mi kdysi před lety oči. Přestala jsem litovat, že nemám rovné vlasy, a místo toho nakormidlovala na správnou péči a vyměnila několik kadeřníků (ne, pořád ještě nemám kadeřníka, jemuž bych se bezvýhradně svěřila, ale švagrová se ideálu začíná blížit, aspoň co se stříhání týká), což vedlo k takovým výsledkům, že bych dnes už rovné vlasy nechtěla ani za deset milionů a bezplatnou implantaci nových vlasových cibulek k tomu. Fakt ne. 

Článek bude trochu teoretický, ale snad vás bude bavit. Možná i proto, že si svoji ozdobu hlavy můžete hned poměřit podle následujících kritérií... Předesílám, že moje vlasy jsou typ 2C až 3A nebo podle detailnější Fia-metody pak 2c-3a/m/iii. 



pondělí 10. února 2014

25 Od balzámové metody k čisté no 'poo

Představte si následující situaci: Dojde vám oblíbený kosmetický přípravek, který zrovna hned teď nutně potřebujete, a do obchodu se vám v devět večer nechce. Co uděláte? 

Já se v takových případech vypravuju do spíže. Ne proto, abych zajedla špatnou náladu, ale popřemýšlet, kterápak surovina by mi mohla udělat vhodnou službu. V devíti z deseti případů něco najdu - moje kořenky a bedýnky s přípravky na pečení by mohly vyprávět. A co teprv lednička! Stačí jen pootevřít a inspirace skáče ven. Sůl, kafe, olej, cukr, moučky z různých obilovin, jogurt, použít se dá skoro všechno. Ale dnes se omezím pouze na sodu a jablečný ocet a budeme si povídat o vlasech. 

Vlevo po umytí balzámem, vpravo po sodě + octu


pondělí 3. února 2014

6 Tikei Finishing Veil Glow a malá odbočka k Hourglass

Od Tikei jsem během posledního půlroku vyzkoušela snad všechno: makeup, primer, oční stín (ano, singulár, sypkým stínům se vyhýbám), korektor, lesk na rty a rozjasňovací pudr (o něm víc v dnešním postu). A na všechno se v průběhu následujících dnů objeví recenze. Kdyby v sortimentu byly i rtěnky, určitě si nějakou taky objednám, protože většinu produktů jsem si zamilovala a používám je každodenně. Ale rtěnky ještě dlouhou dobu k dostání nebudou, jak mi z Tikei napsala Therese, když jsem jim začátkem prosince jsem do Tikei odesílala mail a tlumočila jim vaše dojmy, které se objevily v komentářích tady na blogu. Zato mám vám, čtenářům, vyřídit, že na anglických stránkách už se pracuje...