Asi nejjednodušší maska na rozšířené póry. Je to jednorázovka, účinek trvá zhruba čtyřiadvacet hodin. Ale která maska na stahování pórů působí definitivně, že...
Budete potřebovat:
bílek z jednoho vejce
měkký, ale pevný savý papír/ubrousek
vodu na opláchnutí
Čas působení:
dvacet minut až půl hodiny
Oddělte bílek od žloutku (ten si můžete schovat třeba na vlasový zábal). Šlehat bílek není zapotřebí. Namočte kousek papíru, rozprostřete bílek rovnoměrně po povrchu a přitiskněte na nos nebo kteroukoli část obličeje s rozšířenými póry. Papír může zezačátku sklouzávat, pokud je nacucaný, lehce ho v tom případě přejeďte prsty a přidržte na místě. Bílek u krajů papíru rychle zasychá, směrem ke středu to trochu trvá a kůže se pod papírem citelně stahuje. Vyplatí se čekat až do úplného zaschnutí a pak opatrně papír sloupnout.
Lehce opláchněte studenou vodou a osušte ručníkem. Zbytek péče jak je komu libo.
Kůže je vyhlazenější a pevnější, póry o něco menší a mělčí. Co bílek obsahuje, si můžete přečíst třeba tady.
Ty jo, účinek to má pěkný. Škoda, že je to jen na tak krátkou dobu :)
OdpovědětVymazatJj, jednorázově před nějakou akcí je to ideální. Dlouhotrvající řešení vidím snad jenom ve zbroušení kůže :)
VymazatNo jasně!! To jsme používaly v mládí před mejdanama! :o)))
OdpovědětVymazatHned me napadla pridrzla otazka, co pouzivate ted...? :)
Vymazat:D na zmenšení pórů aktuálně Miraclean a Sulfothion.. obojí téměř z pravěku.. :D některé věci se nemění...
VymazatEni, Ty jsi opravdu pamětnice! =D =P
VymazatŠmarja, to vůbec neznám. Zní to jak něco z lékárny. Jdu googlit.
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatMitsuuko: To si piš!! :D Přemýšlím, že hodím na blog článek o kosmetice, kterou jsem používala v zákopech druhé světové.. :DD
VymazatOsamělá cyklistka: je to z lékárny a Miraclean se ti líbit nebude, složení je hnusné.. jestli máš zájem, článek zde: http://emeverydaylife.blogspot.cz/2014/05/chemicka-zbran-hromadneho-niceni.html
A Sulfothion není o nic lepší.. :o)) ale funguje..
To je velmi šikovné, díky za tip! :)
OdpovědětVymazatA praktické. Není zač :)
VymazatJak by si bílek vedl ve srovnání s tou želatinovou domácí variantou, nezkoušel někdo?
OdpovědětVymazatJestli máš na mysli klasiku želatinu + mlíko, tak mám teda raději bílek. Na želatině mě nebaví to pracné (a někdy štiplavé) odloupávání/omývání. Jinak výsledkem je to u mě fifty-fifty.
VymazatTakže je to jasné, vyhrál bílek =D moc děkuju, vyzkouším ;)
VymazatPro mě jo, není s ním tolik práce.
VymazatAno, ano, bílek je úžasný! Buď takto čistý, nebo ušlehaný a s rozmačkanými jahodami. Na černé tečky zabiják!
OdpovědětVymazat<"Wonderfull Today">
Až bude jahodová sezóna, vzpomenu si. Díky za tip.
VymazatA už vím, co udělám s přebytečným bílkem, až budu příště péct buchty!
OdpovědětVymazatDnes jsem dělala náplň do rolády, taky jsem zbylý bílek plácla na obličej,
Vymazat