pondělí 26. května 2014

0 Srovnání: Tvářenky Silk Naturals, Lucy Minerals, Lily Lolo, Bellapierre Cosmetics, Tromborg

Čtyři minerální tvářenky a jedna krémová, které jsem zatím na poli eko/bio vyzkoušela. 

Ze středu doprava a po směru hodinových ručiček:
Silk Naturals Chelsea, Lucy Minerals Precious, Lily Lolo Surfer Girl,
Bellapierre Cosmetics Desert Rose, Tromborg Peach

1. Silk Naturals Cream Blush, odstín Chelsea
Jediná tvářenka v krémové formě, kterým se ve většině případů vyhýbám. Trochu jsem se obávala výdrže, ale nakonec se ukázalo, že deset hodin není problém. Roztírá se dobře i po podkladu v podobě minerálního makeupu, jen je dobré, pokud má pudr šanci si na pleti trochu odpočinout, nebo pokud se lehce zafixuje něčím tekutým. Odstín se dá popsat jako studená švestkově růžová s decentním třpytem. Tyčinka je praktická hlavně na cesty, není zapotřebí si brát extra štětec na tvářenku. Tvářenka ani nevysušuje, ani nevytváří dojem mastného obličeje. Může však zvýraznit větší póry. 
K dostání na silknaturals.com, cena 4.50 dolarů
Koupila bych znovu? Ano.

2. Lucy Minerals Mineral Blush, odstín Precious
Tahle broskvově růžová tvářenka s jemným třpytem oslaví druhé narozeniny a u dna už je jí jenom troška. Je to takový neutrální univerzál, hodí se ke studeným i teplým tónům ve zbylém líčení. Má slušnou výdrž a dnes s odstupem času bych ji popsala jako slušnou začátečnickou tvářenku, na které jde dobře natrénovat nanášení, protože když se to s ní přežene, nebije to do očí. Až se jednou k líčení dostane moje dcera, dorovnám jí kapesné a objednáme Lucy Minerals. Jestli teda LM do té doby ustojí konkurenci...  
K dostání na lucyminerals.com, množství 5 gramů, cena 12 dolarů
Koupila bych znovu? Ne.

3. Lily Lolo Mineral Blush, odstín Surfer Girl
Jsem si vědoma, že o Lily Lolo jsem nenapsala zrovna pozitivní recenzi, ale jejich tvářenku mám časem radši a radši. Tíhnu ke studeným tónům a Surfer Girl momentálně používám asi nejčastěji. Výdrž je bohužel průměrná, dá se lehce navýšit zafixováním květovou nebo obyčejnou vodou. Světlým typům dodá křehký sněhurkovský zjev. Je hodně pigmentovaná, škoda jen té výdrže. Matná středně tmavá studená růžová bez jediného náznaku třypek nebo lesku. 
K dostání např. na lilylolo.co.uk, množství 2 gramy, cena 7.99 liber
Koupila bych znovu? Ano.

4. Bellapierre Cosmetics Mineral Blsuh, odstín Desert Rose
Kdybych si Desert Rose koupila za plnou cenu (45 dolarů za 9 gramů), asi bych toho litovala. Pigmentace je nadprůměrná, ale ne intenzivní, výdrž průměrná, pracovní den přežije tak tak. Na druhou stranu dodá zdravý vzhled díky teplému broskvovému odstínu s decentním leskem. Ocení ji asi nejvíc světlé typy, co se opalují dozlatova. Prášku stačí překvapivě málo na to, aby byl rozdíl znatelný. 
K dostání např. na bellapierre.com
Koupila bych znovu? Ne.

5. Tromborg Mineral Blush, Peach
Dárek od kamarádky, která neodhadla odstín. Peach je bez jakéhokoli náznaku růžové a občas mi připadá trochu kinky, je asi nejnáročnější na správný výběr rtěnky. Výdrž velice dobrá, aplikace bezproblémová a výhodou je kompaktní forma. Levný plastový obal moc parády neudělá a pocit luxusu se za cenu (170 DKK za 8 gramů) nedostaví. 
K dostání např. na tromborg.com
Koupila bych si stejný odstín sama? Ne. Jiný odstín pravděpodobně ano. 
Zleva (naneseno prstem): Peach, Desert Rose, Surfer Girl, Precious, Chelsea

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!