čtvrtek 19. prosince 2013

8 Konečně jsem taky jednou vyhrála!

Nejen zásluhou poctivého tréninku, ale úplnou náhodou. Jakou zkušenost s různými soutěžemi, kde se výherci losují, máte vy, nevím, ale já pokud si něco neurvu rychlýma nohama nebo bystrým mozkem, tak se mi Štěstěna snad vyloženě vyhýbá. Jednou jsme se na toto téma bavili s kamarádem z dětství - on je člověk, který jakoby chytá vibrace nadcházejících událostí ze vzduchu a ke všemu se tak nějak samozřejmě přitočí, aniž by se vyloženě musel snažit. Výsledkem toho je, že se Štěstěnou má skoro milenecký vztah, a pokud ho právě nelíbá ona, tak ho inspiruje nějaká múza. A je si toho vědom. Když jsem mu vyprávěla, že teda i já se sem tam, občas, dočkám toho, že jazýček vah se vyhrocené situaci přikloní na mou stranu (když jsem předtím udělala maximum pro to, abych uspěla), poznamenal jen skoro soucitně: "Jo aha, ty jsi člověk, kterej si štěstí musí zasloužit..."
 
Což taky ilustruje výstižná reálná příhoda - když se on chtěl naučit hrát na klavír, co myslíte, že se stalo? Prostě se jednoho dne ve výtahu dal do řeči s nějakou ženskou, ze které se po půlminutě vyklubala hudebnice (že hru na klavír vyučovala, na to si můžete s jistotou vsadit). A když jsem já pracovala na splnění svého snu stát se překladatelkou/tlumočnicí? Studium, kurzy, vyhledávání kontaktů. A po třech letech jsem zjistila, že v baráku o dvě patra výš bydlí sousedka-překladatelka (mám od ní autogram v jejím překladu Inkoustového srdce). To bude asi tím, že nejezdím výtahem, ale chodím po schodech...


Od včerejška jsem ale Štěstěnou omilostněná i já - v adventní soutěži, kterých v blogosféře probíhají stovky, jsem vyhmátla balíček s krémem od Herbfarmacy. A dokonce jsem se ani nemusela snažit.
 
Pěkný čtvrtek!

8 komentářů:

  1. Moc gratuluji :) Mám to dost podobně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože máš Štěstěnu omotanou okolo krku nebo že si to musíš oddřít a doufat? ;) A děkuju, krém mi přišel docela vhod.

      Vymazat
  2. jo... taky nemívám moc štěstí a všechno mám brutálně vydřené. a pak když koukám na někoho, kdo je pakakaný štěstíčkem, tak mi to přijde až nespravedlivé. takže každopádně gratuluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! My pracanti zas známe cenu své námahy a víme, že se zásluhy taky dočkáme. Koho by bavilo všechno dostávat zadarmo, že...

      Vymazat
  3. Ahoj,
    moc ráda bych se s tebou v něčem poradila, sice to nemá nic společného s článkrem, ale snad se nebudeš zlobit. :)
    Mám teď vlasy v příšerné stavu a chtěla bych zkusit balzámovou metodu, nejspíš si budu vlasy mejt kondicionéry od Alverde + jako péči bych zvolila masky od lorealu z řady nature, měly by být taky bez slikonů. Jenže nevím, co používat do konečků, já do nich totiž matlám vždycky něco, třeba Biosilk nebo tak ,jenže všechny tyhle patlátka silikony obsahujou, tak nevím, čim jiným bych je mohla nahradit. Nebo myslíš, že by ty silikony do konečků nevadily? Jsem z toho jelen. Vlasy mám u kořínků hodně mastné, musím mýt každý den :/ a délky vysušené, prostě katastrofální.
    Moc děkuju za odpověď a gratuluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako první řešení mě napadlo ty konečky ustřihnout. Nevím, jak BM budeš snášet Ty, mně se vlasy spravily během půlroku. Do konečků někdy používám nevymývací balzám (já ho teda vymývám, protože je hodně hutný) od Kinky Curly, ke kořínkům používám lehčí balzám. Bacha na bezsilikonové přípravky se sulfáty, ty vysušené vlasy "ničí" ještě víc. Zkus to chvíli bez silikonů a jestli se konečky budou vzpouzet, raději bych sáhla po čistém oleji nebo skvalanu.
      Přeju Ti hodně štěstí a vlasy v lepší kondici.

      Vymazat
  4. Tak to jsem se pobavila:-).Vítej v klubu :-),taky si musim na všechno počkat,ale přišla jsem na to,že všechno má svůj čas a tak nějak k tomu člověk dříve, nebo později dojde. Opravdu co člověk vysílá, to se mu vrátí. Taky gratuluju a přeju hezké vánoce :-). bye Eva

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!