neděle 17. listopadu 2013

6 Týden 3, hodinovka na čerstvém vzduchu + kondičně posilovací Týden 4

Pozdě, ale přece! Konečně jsem tu s vyhodnocením staré výzvy a zadáním nové. Víkend jsem strávila mimo domov a nestihla nachystat všechno předem. Tentokrát se maily začaly sypat už v úterý, což mě mile zaskočilo a překvapilo. Většině se hodinovka venku v libovolném tempu líbila, jsem ráda :) Ráda si přečtu i vaše krátké povídání, které k fotkám připojíte - celé to nabude úplně jinačího rozměru. Taky bych ráda povzbudila ty, kteří nemají jak zdokumentovat svoje aktivity... Klidně se připojte! Stačí napsat mail a poslat čas a okolnosti vzniku vašeho výkonu (počasí, pocity, atp.). Vím, že vás pár takových je, a technické ne-/vybavení pro mě není problémem. 

Lúca poslala fotku hned v úterý. Vyběhla společně se spolubydlící a běželo se jim natolik dobře, že uběhly dvakrát tak delší trasu než obvykle. A co teprv cílový čas! Tomu říkám dobře fungující vnitřní stopky :)

Jana vyběhla na lehký okruh v pětiprstech, bylo 2,5 °C a stačilo to na vlněné ponožky. Jana stihla procházku, klus i protáhnutí a plánuje po kratší pauze zase pravidelnější běhání. A těší se na zimu, na běžky. Já taky.








Maatu001 výzva vyloženě bavila, šla na procházku poloprázdným městem. Nachodila nakonec 3,9 km. Fotka vznikla v parku, kde kdysi býval hřbitov. Mě zaujala poměrně suchá zem - u nás většinu týdne lilo. 








Moje hodina strávená venku se taky nesla v poklidném tempu - hledala jsem keše a čas strávený geocachingem utíká vždycky rychle. Celý týden jsem spíš odpočívala, saunila se a jen párkrát se byla proběhnout, z toho poprvé hned v neděli po šestihodinovce. Až jsem byla překvapená, jak rychle jsem se zregenerovala. 













Zábava na čtvrtý týden bude kondičně posilovací. Cvičit budeme zatím s vlastní váhou. Zadání zní:

20 angličáků
20 sed-lehů
15 angličáků
15 sed-lehů
10 angličáků
10 sed-lehů
5 angličáků
5 sed-lehů

Angličáky prosím s výskokem a tlesknutím (pro lepší ilustraci video) a u sed-lehů pozor na krční páteř, pokud je budete dělat s rukama sepnutýma za krkem. Já sed-lehy raději dělám s nataženými pažemi - výchozí poloha v leže na zádech s pokrčenými koleny a pažemi nataženými za hlavou, potom rolování nahoru a dopředu, paže opisují oblouk. Cvik je ukončený ťuknutím dlaní vedle kotníků. 

Kolik času na tohle cvičení potřebujete? 
Cvičte, foťte a pište na norsk.skogis@gmail.com

Příjemné pocení!

6 komentářů:

  1. Tahle výzva mě bavila asi zatím ze všech nejvíc! Dokonce jsem si ji zopakovala ještě v pátek. :)
    Všichni jsme moc šikovní! Fotky všech se mi hrozně moc líbí a to povídání je k tomu hrozně fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vy účastníci válíte! Moc mě baví číst doprovodné povídání, někteří jsou opatrní a moc toho nepíšou, někteří se rozepíšou víc.
      Tys, Lúco, krásně vystihla pointu ;) A sice že cvičení půjdou časem krásně nakombinovat.
      Jak Ti to šlo podruhé?

      Vymazat
    2. Samotný běh šel napodruhé lépe - zaběhla jsem o kilometr víc. Ale doma se mi potom udělalo špatně, takže jsem vrátila snídani do záchodu. Možná jsem to přehnala s kopečkama, možná mi to zrovna nesedlo - kdo ví.
      Nenapsala bys něco o tvém stravování? Jaké máš jídelní zvyky, čemu se obloukem vyhýbáš, čemu neodoláš,..? O jídle téměř nepíšeš a zrovna u tebe by mě to zajímalo :))

      Vymazat
    3. Pridavam se k Luce, taky by me to u tebe moc zajimalo, treba jak vypada tvuj prumerny den.

      Vymazat
    4. Lúca. Ale že ses pořádně zlepšila! Tak teď jen vystopovat, co Ti přesně vyhodilo snídani. O svém jídle bych napsat mohla, proč ne. Přiznám se, že jsem se tomuhle tématu vyhýbala od začátku záměrně, nechtěla jsem, aby to tu bylo považováno za fitness a hubnoucí platformu. Poněvadž tady na blogu se na fitness nehraje. Tady se a) seriózně sportuje nebo b) k pohybu přistupuje jako k celoživotně udržitelné aktivitě... No. (*mírná nadsázka*)

      Ivet: Průměrný den? To bude dobrá exkurze do mého života, snad se u čtení nebudeš nudit :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!