úterý 8. října 2013

6 Musím vyzkoušet: tuhý odličovač

Jsem zase na školení v hlavním městě a v odpoledním volnu jsem zašla na čumendu do The Body Shop. Načuchat se té medománie (med mám ráda a včelí produkty vůbec). Kupovat samozřejmě nic nebudu, TBS nepatří k mým favoritům. Ale... Napadla mě při potloukání se mezi regály a pročítání etiket myšlenka namíchat si vlastní tuhý odličovač. Zrovna včera při balení jsem vzdychala nad tím množstvím věcí, co s sebou ženská musí tahat, a žehrala nad mandlovým olejem, že se mi určitě zase rozlije jak minule, navzdory pečlivě zaizolepovanému vršku.
 
TBS má totiž v sortimentu svůj vlastní tuhý odličovač a to by bylo, aby vlastní verze nešla ukuchtit doma! Samozřejmě se obejdu bez vody, PEGů a konzervantů. A taky bez derivátu palmového oleje (ethylhexyl palmitate), který v přírodní kosmetice funguje jako náhražka silikonů. V originálu zaujímá první místo a podle COSDNA je spouštěčem kosmetického akné. Plánované ingredience namísto toho jsou rýžový olej, bambucké máslo, kokosový olej, glycerin, vitamín E a možná nějaký ten éterický olej.
 

COSDNA doporučuju, pokud si nejste jisti složením a chcete se podívat, co zrovna ten váš produkt obsahuje (a co zhruba můžete čekat). Link najdete na blogu na pravé straně, společně s dalšími kosmetickými databázemi pod štítkem "INCI/informace o složení kosmetiky". 


6 komentářů:

  1. ¨Ten vyhledávač vypadá vážně dobře, ten se mi líbí!
    Tuhý odličovač by asi nebyl nic pro mě, obecně nesnáším odličování pomocí olejů.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať slouží! :) A to zas já oleje můžu. Neucpávají mi póry a dobře se s nimi v koupelně pracuje.

      Vymazat
  2. Tak to pak dej určitě vědět nějaký recept :) zatím odličuju bambuckým máslem nebo avokádovým olejem (pak setřu mokrou žínkou a dočistím přírodním mýdlem)...ale taky bych si ráda zkusila něco ukuchtit ;)
    Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám vědět. Jen se do tvoření pustit a nechat si potom tak týden dva na vyhodnocení.

      Vymazat
  3. Ouch... druhý odstavec je pro mě hodně zásadní. COSDNA samozřejmě znám, ale evidentně ho pořád nevyužívám naplno. Ačkoli o vlivech kokosáku na akné už jsem četla leccos... ale málo z toho bylo striktní tvrzení. Tedy díky za další rozšíření obzorů. O tom bodyshopáckém odličovači jsem četla u Mily a líbil se mi, ale teď vím rozhodně, že ho nebudu ani pokoušet. A těším se na tvou vlastní verzi :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Verunko! Já jsem na tu svoji vlastní verzi taky zvědavá :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!