pondělí 2. září 2013

10 Linky + sérum v jednom Physician's Formula

Bez linek jsem se vždycky obešla, kajalové tužky, gelové ani tekuté oční linky mi k srdci nepřirostly. Možná to bude tím, že mám trochu převislá víčka, která se mi poměrně lehce mastí, a linky na horním víčku  na mně nevyniknou (linky na dolním víčku jistí minerální stíny). Taky jsem nikdy neměla trpělivost linky malovat a nadto jsem se během dne neustále kontrolovala, jestli se mi někde neobtiskla černá čárka. Jenže - asi jako všechno i malování linek je jenom o trpělivosti a tréninku. Plus o umění si vybrat linky takové, se kterými vás malování bude bavit (tzn. zacházení s nimi je jednoduché). 


Linky od Physician's Formula vypadaly na netu celkem blbuvzdorně. Líbil a líbí se mi tvar tužky, protože rukojeť je dlouhá, přiměřeně těžká a hezky sedí v ruce. Štěteček je přímo parádní! Jde s ním nakreslit jak linka tenoučká jako ..., třeba jako nožky berušky (do myšlenek se mi vkradlo přirovnání "jako nožky záchodového pavouka", ale to není tak poetické) nebo vhodným nakloněním přidat na objemu. Všechno během jednoho jediného tahu. Že tužka krásně kreslí, je nejen zásluhou štětce, ale taky stejnoměrného proudu pigmentu. Černou barvu jsem při výběru okamžitě zavrhla a raději vybrala tmavě hnědou, která působí měkčeji a opticky nezmenšuje oči. Barva zasychá poměrně rychle a lze ji pohodlně odlíčit běžnými odličovači na přírodní bázi. V případě potřeby ji smyjete i vodou, ale budete muset pořádně tlačit a drhnout. Parfemaci zaznamenají jen opravdu citlivé nosy.

Obal je stejně kvalitní jako obsah - vnější kovové pouzdro a vnitřní plastová vložka se hezky doplňují. Tužku nerozšroubíte, takže jde těžko rozeznat, kolik barvy vám vlastně ještě zbývá.


Jedinou nevýhodou linek by mohl být fakt, že se barva tak trochu vlévá a rozpíjí do mikrovrásek a kožních záhybů, takže víčka je zapotřebí přepudrovat nebo jinak vyrovnat jejich povrch. 


Jestli sérum působí pozitivně na růst řas? Tak to nemůžu potvrdit - zajedno si linky nemaluju pravidelně, zadruhé na zázračné vlasové a řasové boostery v šamponech, vlasových vodách, linkách, řasenkách atp. nevěřím. Podle mě je to trochu hloupost, porost těla je v podstatě mrtvá struktura a jestli se jeho kvalita dá ovlivnit, tak výživou zevnitř. Ale pokud některé ženy růst řas zaznamenaly (a podle výrobce je jich 82%), je to jen dobře.  

Pro mě jsou linky od Physician's Formula prvními linkami, které používám ráda a u kterých netrpím paranoiou, že se mi rozmažou. Jestli je někdy vypotřebuju a zatoužím po nových linkách, koupím si zase tyto.

Physician's Formula je k dostání tady a linky mě přišly na cirka osm dolarů (současná cena se pohybuje okolo deseti). 

10 komentářů:

  1. Pořád váhám, zda do nich jít nebo do The Balm Schwing či Cosm´etika?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jednu ze značek neznám, takže jsem ze zvědavosti gůglila. Cosm'etika by to asi nevyhrála (představuju si na základě obrázku tenký štěteček a namáčení do barvy) a Schwing s tou fixou, asi i tvrdou... No nevím. U PhF je štětec poddajný a dá se na něj zatlačit, aniž by po nějaké době krepatil. Nejsem linkový expert... A rozhodla bych se asi na základě dřívější zkušenosti s podobnými aplikátory.
      Příjemné rozhodování :)

      Vymazat
  2. Já mám Schwing a jsem s nimi nejvíc spokojená - dokážou udělat i tenounkou linku, která vydrží celý den a je matná a nerozmazává se;-)
    Značku Cosm´etika taky bohužel neznám:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ta fixa je předpokládám tvrdá? Taky se mi líbí matné, tenké linky.

      Vymazat
    2. Fakt jde se Schwing s tím štětečkem (taky se ho bojím) pohodlně udělat tenká linka i pro nešiku? Četla jsem, že moc nevydrží, protože nejsou voděodolné, ale tady píšeš/te, že drží celý den, tak jsem z toho lehce na rozpacích...vyhrávají u mě matným finišem, protože jestli se nemýlím, tak PF je lesklý? cyklistko, pořád trvá prvotní nadšení? já jsem doposud používala tužky, mám výbornou UD, kterou nanáším štětečkem, ale chtěala bych něco rychlejšího na ráno, abych nemusela s tužkou dlouze 5 minut malovat sytou linku, protože s tužkou to ani nejde, i když pigmentace je konkrétně u této skvělá!

      Vymazat
    3. Nadšení trvá :) S PhF se hezky kreslí. Matný finiš a dobrý výdrž. Nejsou voděodolné, ale trochu vlhkosti přečkají.
      Poslala jsem Ti mejl, Péťo, snad Ti pomůže.

      Vymazat
  3. Ahoj, dá se Physician's Formula pořídit v nějakém e-shopu, který zasílá do ČR?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím... Svoji tužku jsem koupila z iHerbu.

      Vymazat
    2. Tak iHerb posílá i do ČR... :)
      http://uk.iherb.com/info/international

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!