úterý 21. srpna 2012

2 Lucy Minerals - 3. část

Vítejte na třetím dostaveníčku s LM, dnes vás seznámím s několika málo tvářenkami, pudrem a pěti vzorky minerálního makeupu. 

zleva shora: tvářenka Healthy, Matte Rose, Juicy Peach,
Afterglow

pondělí 20. srpna 2012

2 Lucy Minerals - 2. část

Včera jsem popisovala svoje kladné zkušenosti s minerálním makeupem od Lucy Minerals a dnes si vezmu na paškál oční stíny a linky. 

zleva: Shy Violet, Raisin, Slate, Kiwi,
Bronze, Espresso Liner

neděle 19. srpna 2012

3 Lucy Minerals - 1. část

Lucy Minerals (LM) jsem objevila loni na podzim a od té doby je to vedle švédského Idun jediná značka mierálního makeupu, kterou používám. Důvody jsou následující:

LM originální složení - odstín Creamy Olive

čtvrtek 16. srpna 2012

2 Olej z pšeničných klíčků

Ve snaze pečovat o svou pleť a tělo co nejlíp si mnozí mnohdy neuvědomí, že péče vnější nemůže ani náhodou nahradit tu vnitřní. A teď nemám na mysli hygienu psychickou, ač by se podle trendu "wellness", nímž se roztrhl pytel, mohlo zdát. Ne že by tento trend postrádal oprávnění! Mířím směrem k výživě a kvalitě surovin, z nichž vaříme, pečeme a které obecně procházejí lidským organismem zevnitř. Musím předeslat, že nejsem BIO ani EKO, ale žiju dosti zdravě. Vařím minimálně obden (krabičkuju), zeleninu a ovoce jím skoro ke každému jídlu. Hodně piju a "mekáč" či "burgrking" navštívím jednou za uherský rok. Jídlo podřizuju pohybu a koníčkům a vnímám ho hlavně jako zdroj energie. Určitě by mi někdo omlátil o hlavu, že jídlo se má vychutnávat, a já s tím souhlasím. Ale nejím kvůli jídlu samotnému, nýbrž kvůli tomu, co mě čeká přes den.

Olej z pšeničných klíčků - výživový zázrak

středa 15. srpna 2012

5 Silikonový kartáček

Silikonový kartáček z ebay
Někdy na podzim loňského roku jsem si z ebay objednala tuhletu modrou blbinku na čištění pleti. Stála pár centů a osvědčila se mi už mnohokrát. Většinou tehdy, kdy jsem moc líná na peeling nebo na něj zkrátka nemám čas. Co si budem povídat, hladká pleť je pro minerální mejkap důležitý základ, protože jakákoli suchá místa nebo šupinky minerální mejkap spíš zvýrazní než zakryje. 

Měkké, ale pevné výstupky na spodní straně kůži pěkně promasírují a v kombinaci s pleťovým mýdlem ji důkladně vyčistí (zakončení do špičky je na záhyby okolo chřípí ideální). Jestli rády zkoušíte blbůstky z Asie, určitě vás osloví i tato. 

2 Nádherný den

Je sice jen poledne a jak by pravila teta Kateřina - nechval dne před večerem - ale přesto: Už ráno se z mraků vylouply sluneční paprsky a dopoledne pokračovalo ve stejně pozitivním duchu. Protože moje pracovní morálka je opravdu vysoká a nasazení velké, očekávám totéž od studentů (a kolegů, chudáci :-)). 

A s humorem a zájmem o problematiku jde studium mnohem rychleji a práce odsýpá. Háček vězí ve schopnosti onen zájem ve studentech probudit. Na tomhle umění - umění nabudit, motivovat - pracuju jako pedagog soustavně. Chce to být tak trochu psycholog, odhadnout atmosféru ve skupině, vyčíhnout správný moment, kdy povolit a kdy přitvrdit. Mám svoji práci moc ráda... Hlavně všechny výzvy, které v sobě práce s lidmi a s jejich rozvojem skrývá. 

Jestli takhle bude den pokračovat i nadále, mám večer trenérskou licenci v kapse. Za pár hodin se rozhodne :)


Pěkný den!

úterý 14. srpna 2012

4 Jojobový olej

100% jojobový olej
Než jsem loni v zimě objevila tenhle 100% jojobový olej, trpěla jsem na mastnou T-zónu a suchou pleť kolem nosu, nad obočím a na tvářích. Holt zima... Ta mému obličeji vždycky dávala zabrat, zvlášť když mám ve zvyku cárat hodiny na běžkách nebo se vydat běhat do -15 stupňového mrazu. Modrá nivea mě během těchto vylomenin chránila výborně, ale do práce/školy? To ne, kolem poledne jsem se leskla jak špekáček. 


6 Zbývají mi dva dny

... do závěrečné praktické zkoušky ve fitku a potom už ze mě bude osobní trenérka s licencí platnou ve většině západoevropských států.

Na zkoušku samotnou už se moc těším! Kurs jsem zahajovala na konci února a nyní, po zhruba šesti měsících školení, teoretických zkoušek, cvičných instruktáží a sestavování tréninkových plánů, jsem téměř u konce. Dnešek jsem strávila posledním opakováním a cvičnou instruktáží. Moje mentorka byla neuvěřitelně pozitivní, sálala z ní dobrá nálada a na závěr jsem dostala pořádné objetí. Sympatická paní a výborná učitelka! Díky, Ann-Sofie! Ve středu se ukáže.

Zítra mě v práci čeká dlouhý den, ale taktéž se těším! 

Dobrou noc!

úterý 7. srpna 2012

2 Arganový olej

Argánový olej - velký hit posledních měsíců
Několik týdnů jsem testovala tolikrát omílaný a mnohými chválený argánový olej. Musím se přiznat, že ke koupi mě nepřiměly ani tak pozitivní recenze, jako spíš moje záliba v olejích všeho druhu a v přírodní kosmetice vůbec. A co si budeme nalhávat: cena, již jsem za cca 60 ml oleje zaplatila, mi byla víc než sympatická a ke koupi mě spíš nakopla než že by mě od ní odrazovala. Jsem ráda, že se najdou výrobci a distributoři, kteří jsou ochotni prodávat dobrý výrobek za střízlivou cenu. Protože - stačí ostatně krátce zagůglovat - za podobné či ještě menší množství jsou některé e-shopy schopny nadsadit pořádnou pálku.


pondělí 6. srpna 2012

5 Tip na knihu


Nedávno skončila druhá řada seriálu Hra o trůny z produkce HBO (která má imho za sebou velice podařené seriály). Autorem předlohy ke scénáři je George Raymond Richard Martin se svou Písní ledu a ohně (A Song of Ice and Fire). Kdo jste seriál viděl, budete jistě nadšeni i knihami. I z toho důvodu, že v knihách je vysvětleno/obšírněji popsáno to, co se do seriálu z pochopitelných důvodů nevešlo. Mými oblíbenými postavami jsou Ser Jorah Mormont a Catelyn Stark. Máte taky nějaké? 

Takže - nyní vzhůru za Aryou, Sansou a jinými ze Starkovic rodiny, za Malíčkem, Tyrionem a Shae, za Cerseis a Jamiem. Vzhůru na Střet králů, protože - král je mrtev, ať žije král (i když - Joffreyho hlavu bych nejraději viděla naraženou na kůlu)



Zima se blíží...! 


4 Cvičení s gymnastickým míčem

Jedna z nejjednodušších a přitom účinných sportovnách pomůcek, které každý bez problémů může skladovat doma, je gymnastický míč. Průměr míče samozřejmě hraje určitou roli, ale každý prodávající většinou ochotně poradí - pokud ne, na balení většinou bývá jednoduchá legenda, kterou se lze spolehlivě řídit (podle vaší váhy a výšky). 

V případě, že máte problémy s krční páteří či vůbec se zády při práci s počítačem, většinou na chvíli stačí vyměnit židli za míč. Nestabilita a nutnost najít rovnováhu vás donutí sedět rovně, takže bolesti, které nejsu chronického původu, samy odezní. Chce to jen dát sobě a míči šanci!

Pro ty, kteří si chtějí sestavit vlastní cvičící program, je tu následující odkaz s tipy: 

Animace vás navedou, jak cviky správně provádět. Pokud nemáte činky, použijte lahve od minerálky naplněné vodou, nebo bytelné slovníky, ty plní funkci činek nad očekávání dobře :) Já osobně jsem si sestavila program o cca 30 minutách, k tomu playlist na Spotify s oblíbenými skladbami, a pokud venku panuje nevlídné počasí, pustím se do cvičení. Jsem hračička a tak pro mě gymball atp. představuje vítanou variaci mezi během, posilovnou, kolem, plaváním a bruslemi. 

Ať vás cvičení baví! 


sobota 4. srpna 2012

2 Mátová maska Queen Helene

Queen Helene, The Original Mint Julep Masque,
cca 226 g
Mátová maska od Queen Helene slibuje zatočit s černými tečkami (komedony), stáhnout/zmenšit póry a poradit si s podrážděnými pupínky. 

Balení je opravdu štědré a cena víc než příznivá (necelé 4 USD na iHerb). Konzistence je hutná, ale maska se přesto dobře roztírá po obličeji. Produkt voní - jak už název napovídá - mátou, a asociuje pocit čistoty. Na pleti se maska chová chladivě a trošku pálí, jakmile však začne zasychat, pálivý i chladivý pocit vymizi a za chváli ani nevíte, že něco na obličeji máte (dokud se nepodíváte do zrcadla, odkud na vás bude koukat jasně tyrkysový obličej).  

Účinky odpovídají popisu - póry se stáhnou a pleť nabude sjednoceného tónu. Aspoň tak tedy na mě maska působí, když ji jednou týdně používám. Vůně máty navíc povzbudí mysl :) 

Tahle tyrkysová pasta není testovaná na zvířatech a neobsahuje žádné složky živočišného původu. Ideál, zdálo by se! Téměř... Ač spokojená, podruhé už si ji s velkou pravděpodobností neobjednám. Především z toho důvodu, že obsahuje methylparaben. Stejnou službu - a bez parabenu - vám prokáže i obyčejný aspirin z lékárny...  Ale pokud cítíte pokušení ji vyzkoušet, nemusíte vzdorovat. Myslím, že koupě litovat nebudete.


Queen Helene, The Original Mint Julep Masque
 - složení

Moje hodnocení: 4/5 (za ten methylparaben)


pátek 3. srpna 2012

2 Kosmetika z iHerb.com


Po třech týdnech mi z iHerbu konečně došel dlouho očekávaný balík. Kromě pár doplňků stravy má volba tentokrát padla na dva pečující výrobky s pozitivními komentáři - čistící gel od NutriBiotic pro citlivou pleť a pleťové tonikum od Thayer's s výtažky vilínu (hamamelis) a aloe vera. Oba dva přípravky jsou samozřejmě bez parabenů, barviv, konzervantů (tuto roli zhusta zastupuje vitamín E) a netestované na zvířatech. Lahve jsou z plastu a poměr cena/objem je víc než příznivý. 

Jsem zvědavá na čistící a pečující účinky obou výrobků. Doposud jsem jako odličovač používala mandlový olej a jako tonikum One-Step Cleanser & Toner od Weledy (taktéž s výtažkem z vilínu). Nemohu říct, že by mě tahle kombinace zklamala, funguje velice dobře a moje pleť vrněla spokojeností. Weleda ale došla a tak je čas vyzkoušet něco nového. Uvidíme za pár týdnů! 

Pár postřehů k iHerbu: iHerb je můj oblíbený e-shop s přírodní kosmetikou. Mají opravdu velký výběr, stačí mrknout. Poštovné vás bude stát 6 dolarů, a radím výrazně nepřekračovat hranici 40 dolarů (kvůli clu a dalším poplatkům). Občas, jako třeba tento týden - má iHerb akci s poštovným zdarma. Většinou musíte utratit nejméně 40 dolarů. Moje poslední objednávka stála 41.47 dolarů a celnicí prošla bez potíží. 


Čistící gel NutriBiotic - složení

Tonikum Thayer's - složení

čtvrtek 2. srpna 2012

4 100% Tea Tree oil - čajovníkový olej

Tea Tree olej -
můj favorit v boji se záněty všeho druhu
Tea Tree olej ve 100% koncentraci patří k mým konstantám v (akutní) péči o pleť. Dezinfikuje ranky a pupínky, vysušuje uhříky. Lze ho úspěšně použít i k inhalaci, pokud je zapotřebí uvolnit dýchací cesty. Protože je neředěný, doporučuji péči s ním nepřehánět, případně ošetřená místa přetřít ještě například jojobovým olejem, který pleť zvlhčuje, aniž by ji nechal "olejově" upatlanou. Nebo ještě raději - vatový tampón namočit a pak na něj teprve kápnout trochu oleje. Předejdete tak vysušeným až spáleným mapám na pleti.


středa 1. srpna 2012

0 NYX Mega Shine Lip Gloss


Lesk na rty (odstín LG163, Pink Rose) jsem si pořídila z ebay za necelých 8 dolarů na základě jednoho úchvatného obrázku mé oblíbené girly blogerky. Pink rose je korálová růžová s hezkým perleťovým leskem. Na mě je to výrazné vcelku dost (ač to podle fotek nevypadá) - rtěnky a lesky v odstínech MLBB (my lips but better) mi vyhovují nejvíc. Ale někdy se rozšoupnu, no... :)

Výdrž či odolnost nechci popisovat, poněvadž to jsou veličiny až moc proměnlivé a podle mě nevypovídají ani tak o lesku, jako spíš o disciplinovanosti a pitném/stravovacím režimu nositelky. Třeba ale něco napoví fakt, že tenhle lesk je trochu mastnější, a že si dělám zálusk na ještě jeden odstín (French Kiss). A ještě něco - lesk má typickou chemickou příchuť a vůni třešní. Já jsem s koupí vcelku spokojená.


Moje hodnocení: 4/5


0 Tak jsem se po dlouhé...

...době (ano, deset dní JE dlouhá doba) opět dostala do posilovny. Zatracené dovolené a omezená otvírací doba! V mrtvém tahu to dnes bylo za 70kg, totéž ve dřepu a overhead press s mizernými 20kg. Pevně doufám, že tréninkový rozpis podle stronglifts přinese výsledky.