pondělí 6. srpna 2012

4 Cvičení s gymnastickým míčem

Jedna z nejjednodušších a přitom účinných sportovnách pomůcek, které každý bez problémů může skladovat doma, je gymnastický míč. Průměr míče samozřejmě hraje určitou roli, ale každý prodávající většinou ochotně poradí - pokud ne, na balení většinou bývá jednoduchá legenda, kterou se lze spolehlivě řídit (podle vaší váhy a výšky). 

V případě, že máte problémy s krční páteří či vůbec se zády při práci s počítačem, většinou na chvíli stačí vyměnit židli za míč. Nestabilita a nutnost najít rovnováhu vás donutí sedět rovně, takže bolesti, které nejsu chronického původu, samy odezní. Chce to jen dát sobě a míči šanci!

Pro ty, kteří si chtějí sestavit vlastní cvičící program, je tu následující odkaz s tipy: 

Animace vás navedou, jak cviky správně provádět. Pokud nemáte činky, použijte lahve od minerálky naplněné vodou, nebo bytelné slovníky, ty plní funkci činek nad očekávání dobře :) Já osobně jsem si sestavila program o cca 30 minutách, k tomu playlist na Spotify s oblíbenými skladbami, a pokud venku panuje nevlídné počasí, pustím se do cvičení. Jsem hračička a tak pro mě gymball atp. představuje vítanou variaci mezi během, posilovnou, kolem, plaváním a bruslemi. 

Ať vás cvičení baví! 


4 komentáře:

  1. Och, díky, tenhle příspěvek je vážně něco pro mě! Evidentně se mi pročítání od počátku vyplatilo :) Nedávno jsme ve fitku na tréninku měli záskok a slečna s námi cvičila právě na míčích. Jako, myslela jsem si, co to bude za nudu, ale pak jsem se nestačila divit! Nikdy dřív mě nenapadlo, jaká to může být makačka a jak to může být efektivní pro posílení jednotlivých částí těla. A jelikož míč mám doma a fitko ne vždy po ruce, tak si říkám, že nebude od věci se občas doma sama protáhnout a zaposilovat si... když to navíc tak baví!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítím se poctěna, že mi tu kosíš příspěvek za příspěvkem! :) Míč je myslím hodně podceňovaný. Tvrďáci v posilovně, když jim sestavuju plán, strašně nemají rádi, že je na balonech občas podusím (dělám to naschvál, aby pak byli trochu pokornější) :))
      A doma je míč k nezaplacení :)

      Vymazat
    2. No jo, evidentně mi to tu přijde natolik kvalitní čtivo, že nechci o nic přijít a hodlám to pročíst všecko. Snad to není na obtíž, chápu že ta smršť komentářů možná vyvede z míry nejen e-mailovou schránku... :)
      A musím se smát u zmínky o těch tvrďácích, hihihi, ale je to tak, trošku jim učesat hřebínek není vůbec na škodu :-D

      Vymazat
    3. Jen houšť, jen to možná s odpověďmi půjde trochu ztuha, jsem teď mimo svoji rezidenci a připojení k netu je tu sporadické. Ale čtu všechno!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!