středa 13. května 2015

4 Gressa Skin Minimalist Corrective Serum Foundation - minirecenze

Jedenáct dnů - tak dlouho jsem čekala na svůj tekutý makeup čistě přírodní provenience. Gressa Skin se těší výborným ohlasům, kam jen kliknete, a zároveň je zapotřebí sáhnout hluboko do kapsy, takže si asi dovedete představit, že se mi lehce houpal žaludek při pomyšlení na případné fiasko (do této kategorie patří např. tekutý makeup od Zuii, a blíží se mu i Lavera či Nvey Eco).

Nicméně, dnes po obědě jsem si balík vyzvedla. Nedorazil sice v rekordně krátkém čase a zabalený do sametu, jak jsem si představovala s ohledem na cenu poštovného (25 USD), ale dorazil a ani jsem nemusela platit clo (celková cena zásilky byla 70 USD). Ač nalíčená (dnes Lucy Minerals), nemohla jsem disciplinovaně čekat až do zítřka, takže jsem stáhla MMU a jala se rozbalovat balík.



Hodně mě zklamalo, že v Gressa mi nepřibalili ony tři vzorky zdarma, o které jsem si napsala. Odeslala jsem jim mail, protože vzorky pochopitelně chci (mj. nejsvětlejší odstín makeupu, protože ten bude zapotřebí při dolaďování odstínu), a jsem docela zvědavá, jak se k tomu postaví. Zaplatí i poštovné?


Černá pevná krabice s jemným zlatým reliéfem působí stroze luxusním dojmem. Lahvička o objemu 15 ml vypadá na mirónské sklo (jestli je to opravdu ono, jsem na domovské stránce nenašla), což automaticky navyšuje cenu. Škoda že jsem si makeup neobjednala v lednu, kdy ještě stál 45 dolarů...


Makeup do puntíku vystihuje význam slova tekutý. Odměřuje se pipetou a 2-4 kapky stačí na celý obličej. Mně stačily dvě. Opravdu. Na domovské stránce se píše, že je zapotřebí ho rychle vpracovat do pleti. To souhlasí, protože makeup se rychle vpíjí a hrozí, že při lelkování ho neaplikujete rovnoměrně. Zároveň není zapotřebí panikařit, protože textura makeupu je maximálně poddajná a ochotně se nechá opracovávat prsty. Štětec nebo houbičku jsem zatím nezkoušela, tudíž nemohu poreferovat.

A propos tekutost a textura - když jsem kapku viděla stékat po hřbetu ruky a začala ji roztírat prstem, maně jsem si vzpomněla na svůj pokus o tekutý makeup. Přesně takový pocit olejovitosti jsem měla ze své kombinace skvalanu a minerálního makeupu.


Takhle vypadá makeup okamžitě po vpracování do pokožky, ještě před úplným zaschnutím (makeup jsem aplikovala na hřbet ruky mezi prostředník a palec směrem k zápěstí). Krytí je na moje měřítka velice obstojné - najdete malé světlé znaménko mezi ukazovákem a palcem viditelné na předchozí fotce? Přestože netrpím na pupínky, rozšířené žilky nebo výrazné jizvy, které občas vyžadují dobré krytí, mám ráda, když je obličej hezky sjednocený a přitom "dýchá". Tím myslím, že na obličeji nechci masku nebo makeup, který je vidět, usazuje se ve vráskách a celkově poznáte, že nositelka je nalíčená. I když by mi mohl stačit BB krém, ten jediný vyzkoušený (REN) mě nepřesvědčil. Upřednostňuji zkrátka a dobře makeup. A vypadá to, že jsem našla. 

Barevně to sice není úplná shoda (mám odstín 3,), ale doufám v možnost doladit odstín, až mi přijde vzorek (odstín 1).


Takto vypadal můj obličej cca 4 hodiny po aplikaci (bez tvářenky, korektoru či zapudrování) a po hodinové procházce za velké vzdušné vlhkosti (celé odpoledne lilo). Neslil se, netvořil mapy, necuckovatěl a vůbec z něj mám - zatím obezřetnou - radost.

Nebudu vykřikovat, že makeup od Gressa Skin je nejlepší přírodní makeup, který jsem našla. Protože jsem vlastně ani důkladně nehledala. Nebudu ani tvrdit, že Gressa se vyrovná konvenčnímu makeupu se silikony - protože takový jsem nepoužila posledních pět let. Ale - jestli očekáváte lehké až střední krytí, minimálně čtyřhodinovou trvanlivost (bez zapudrování), dojem "můj obličej v zářící, zdravě působící verzi" a ještě máte vysoké nároky na složení (bez silikonů, PEG-ů či parabenů), tak s Gressa máte velkou šanci. 

Pokud se tedy vejdete do jejich omezené barevné stupnice a jste ochotni rozbít svoje k prasknutí nacpané prasátko. 

Se zevrubnější recenzí se ohlásím, až budu mít definitivně jasno, zatím jdu kroutit hlavou nad tím, že na světě patrně opravdu existuje skoro perfektní přírodní tekutý makeup, který pokožce nejen lichotí, ale ji i vyživuje. V Gressa na to asi přišli... 

4 komentáře:

  1. tak ten mě hodně zaujal, jdu zkoumat detaily :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používala jsem teď každodenně a jako paráda! Snad nebude v delším měřítku ucpávat póry atp.

      Vymazat
  2. A Zuii se mu blíží cenově, nebo účinky? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!