úterý 3. února 2015

7 Týden 1: Běh podle kalendáře (Pozor, aktualizace!)

Milé dámy a pánové (pokud jsou tu nějací),

odhlasovali jste si týdenní výzvy, tak tady máme tu první! Protože u nás venku je nádherně bílo, byla by škoda potit se doma. Vyrazíme ven! 

 
Plánem na tento týden je uběhnout tolik kilometrů, jaké je právě datum v kalendáři. Uvedu názorný příklad: Dnes je 3. února, tudíž platí tři kilometry. Zítra bude čtvrtého, takže už to bude to kilometr víc. A tak dál. Chápete, jo? Žádné cestování v čase! Výzvu uzavřeme v sobotu 7. února, takže strop je sedm kilometrů. Určete si tempo, jogging nebo běh, to je na vás. I tu chůzi tento týden povolíme, když je to letošní premiéra. 

Stejně jako loni platí, že cvičení se může zúčastnit každý, kdo má jen trochu vůle a chutě se hýbat podle mých - někdy lehce střelených - nápadů. Prostřídáme aktivity venku i doma, zapotřebí budou nějaké stabilní běžecké boty, stopky (mobil) na měření času. A pokusím se stejně jako loni vymýšlet cviky, při kterých nebude zapotřebí náčiní. Pokud máte v telefonu Endomondo nebo jinou mobilní aplikaci, je to jen dobře.

Týden 1:

1. Uběhněte kilometry podle kalendáře (vyberte si jeden den).
2. Změřte si čas.
3. Pošlete fotku, screenshot nebo krátký text na norsk.skogis@gmail.com nejpozději do soboty 7/2 2015 20.00 hod. 

V neděli se důkazy vaší vůle dočkají samostatného příspěvku (a já se samozřejmě připojím se svou troškou do mlýna). Zveřejňovat budu jen křestní jméno, iniciály nebo přezdívku - rozhodnutí je na vás.

Příjemnou zábavu!

P.S.: Týdenní úkoly nesuplují systematický tréninkový plán a nepřípravují ke konkrétnímu cíli. Jde o chuť se hýbat, vyprovokovat svoje pohodlné já a těšit se z pocitu, když se to povede. A mě hlavně baví výzvy vymýšlet. Jestli se vám některé aktivity zalíbí natolik, že si je do svého tréninkového plánu zařadíte, budu jen ráda! 

Edit: Pozor, pozor, pozor! Aby nedošlo k nedorozumění - vyberte si pouze jeden den! Datum vám určí počet kilometrů. Nemusíte tedy běhat každý den až do soboty. Tedy pokud vyloženě nechcete samozřejmě...

7 komentářů:

  1. Tak já si odhlasuju výzvy a přepadne mě chřipka, klasika :-) Tak snad příští týden. Jinak skvělý nápad. Popravdě u běhání docela trpím a právě proto, když pak koukám na ty chipsy a čokolády, co si muž skladuje doma, vzpomenu si, kolik bych toho musela zase uběhnout a chuť mě přejde :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já si to odhlasovala a dnes jsem neplánovaně splnila 3 km.Tak se těším na zítra.

    OdpovědětVymazat
  3. Počítá se i běh na lyžích? U nás to teď na normální běhání v lese není a kličkovat mezi auty na silnici se mi nechce. Líbí se mi douška:) Nemám systematický tréninkový plán a nemám konkrétní cíl, baví mě se hýbat a výzvy jsou další oživení mého pohybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovo douska uz jsem od nikoho dlouho neslysela a pritom je tak hezke....
      Pocita se i beh na lyzich, uprk pred losem i jogging s kocarem :) Ne ze bych tyhle discipliny stavela na stejnou uroven.

      Vymazat
    2. Tedy úprk před losem tady u nás asi úplně realizovatelný nebude, jedině snad hon na srnku:) Než však naberu patřičnou kondici (asi tak za dva, tři další životy, budou-li jaké), prosila bych zadání honu na srnku bez nutnosti tuto dostihnout:) Jogging s kočárem by byl zrovna v naší výrazněji zvlněné krajině docela masakr.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!