čtvrtek 30. října 2014

6 Deset měsíců se sodou

Před pár dny mi došlo kilové balení sody. Vystačilo mi celých pět měsíců společně asi se dvěma litry jablečného octa a když náklady srovnám s cenami mých dřívějších přípravků na vlasy, připadá mi málem směšné, že za pakatel mám z vlasů větší radost než za časů značkové vlasové kosmetiky. 

O sodě jsem poprvé psala tady: 

No 'poo:

Kyselý oplach:

6 komentářů:

  1. Muzu se zeptal, jak jsi ten ocet redila, ze ti dva litry vydrezely tak dlouho? Asi jsem dělala oplach moc koncentrovaný, protoze litrovka byla pryc, nez jsem nadala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tu samou otázku :-)

      Vymazat
    2. Hned vam to odmerim s presnosti na mililitry, jen co se vratim z prace.

      Vymazat
    3. Tak: 45-50 ml a zbytek dolít vodou do půllitrové lahve. Vlasy si umývám jednou za 3-4 dny, řekněme dvakrát týdně, takže litrovka octa mi vyjde na deset týdnů.

      Vymazat
    4. Děkuju. Tak to jsem dávala minimálně dvou- až trojnásobek. Vlasy myju 3 týdně, takže je už jasné, proč tak rychle zmizel. Což byl taky důvod, proč jsem od sody a octa upustila. Každou chvíli došel, při mytí jsem zjistila, že jsem ho opět zapomněla koupit.

      Vymazat
  2. V lete 2013 jsem kempovala ve Svedsku a jsem si z teto rady citronovy pepr. Dnes lituji, ze jsem si toho nekoupila vice. Pripomela jsi mi tou sodou hezky cas na me ceste.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!