pátek 14. března 2014

7 ... et le vert (zelený jíl)

Ka-ta-stro-fa! 

Proč: Normálně mi opakovaně "spálil" obličej (ano, i po jedné špatné zkušenosti dávám šanci podruhé a někdy i potřetí, počtvrté...). Jíl nečistí póry, nevyhlazuje kůži, nevykazuje žádné zázračné ani průměrně pozitivní efekty. Na pleti nechladí ani nepálí, ale po smytí té zelenkavé pasty z obličeje jsem byla jak rajče, s jasně ohraničenými konturami tam, kde maska končila. Purpur však zmizel během dalších dvou hodin, takže není čeho se obávat. 

Opět nepomohl ani jojobový, ani žádný jiný olej místo vody, ani kratší doba působení. Nějak nevím, co pozitivního bych na zeleném jílu mohla vyzdvihnout... Asi to, že je ho v balení hodně. Takže pokud kupec, který si kelímek vydražil, najde v jílu zalíbení, bude ho hřát u srdce, jak výhodně nakoupil. A mně doma zůstal malý pytlík s trochou prášku, to kdybych ho chtěla vyzkoušet i podesáté. 



Mohlo by to vypadat, že jsem zklamaná.
Ale nejsem, protože mám svůj rasul. 
Zaplaťpámbu.


Tímto ukončuji červeno-černo-zelenou trilogii. Předchozí díly najdete tady a tady.  

7 komentářů:

  1. Hele, já myslím, že možná není jíl jako jíl. Měla jsem zelený dva - Raw Gaia a Nobilis Tilia. Trochu červená jsme po tom taky, ale nijak zvlášť a navíc to je tím, že jsem děsná, nehlídám to a smyju to až úplně suchý. Ale RG byl super, vyčistil, zklidnil, pleť po něm byla fakt krásná. NT nedělal skoro nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma ještě zelené aztécké tajemství, vápníkový bentonit, takže až se k tomu po vyčerpání zásob dostanu, možná změním názor.

      Vymazat
  2. včera jsem si tady vypsala srdíčko a pak se to někam ztratilo... no už si nepamatuji, co jsem psala.

    jo něco o tom, že mně obličej nečervená (měla jsem ten úplně samý jíl), většinou mám čáru na okrajích masky, což je vtipný. a když to nechám zaschnout třeba dvě hodiny... tak pak tedy zčervenám.

    jo a ještě něco o tom, že jíl mi přišel super jako čistící gel, trošku s vodou, nanést a hned umýt... nic mi nedokáže obličej lépe zklidnit.

    jo a ještě, že jíl mi už moc neříká, že mám teď oblíbence spíš v neemu. jiné barvy jílu jsem snad ani nezkoušela. možná kdysi bílý, červený čistý jsem ale nikdy neměla, tak možná jen nevím, jak má ten super nejlepší jíl vlastně vypadat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že jsi i něm kdysi psala, tenkrát mě napadlo, jak je možné, že máme tak odlišné zkušenosti.

      U toho neemu Ti nevadí ta "vůne"? Mně totiž dosti odpuzuje, ale mám jen neemový olej, který používám se sebezapřením, a prášek na míchání masky jsem ještě nerozbalila, Přesto doufám, že prášek tolik nepáchne.

      Vymazat
    2. no jako ta vůně nic moc, ale v podstatě mi nevadí. víc mi vadí chuť... nebo možná jsem jediná taková nešikovná, co si pokaždé při smývání lízne? (na to si musím dávat fakt pozor, protože to chutná brutálně hnusně) jo a ještě si pamatuji, že poprvé mi asi neem i dost dráždil oči, ale od té doby, co ho různě míchám, aby byl uživatelsky použitelnější, tak mi nevadí ani vůně (většinou to spíš voní jako sezam... ehm sezamový olej) ani v očích to není cítit.

      Vymazat
    3. Prášek cítit skoro není, takový rozemletý listí prostě, s olejem se to nedá vůbec porovnávat... Ale ta chuť je odporná, taky mi to často přišlo do pusy... A teda na umytí ten jíl zkusím, to mě nenapadlo... Já mám teď doma trochu zelenýho, tak jsem ho smíchala se sodou na umytí vlasů a vypadá to super, ten jíl přidal objem a přišlo mi, že zklidnil kůži, asi to budu takhle míchat.

      Vymazat
    4. trb: tak jo teda, budu si dávat pozor, abych se moc neolizovala.
      Rena: spadl mi kámen ze srdce, ten olej totiž páchne dost, připomíná mi deset let starou rozkládající se masoxovou kostku.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!