neděle 8. prosince 2013

0 Týden 5 a Týden 6 (intervaly)

Jak jste přečkali Xavera? U nás s vichrem přišel první letošní sníh, zároveň na na zemi pořádně umrzl a od včerejška zase jen chumelí. Nemůžu se sněhu nabažit, co chvíli koukám při pečení cukroví z okna a těším se, až půjdu provětrat lyže. Dnes se ještě do toho bílého nadělení chystám vyběhnout, vezmu si nesmeky a nově koupené návleky a zakončím víkend delší trasou. 

Tento týden jsme opět byly jen dvě, co se do sezení na čas pustily. 

Jana se konečně dočkala sněhu a při sezení podala velice dobrý výkon. Sedět tři minuty "volně v prostoru" a mít jako jedinou oporu kontakt zad se zdí je fuška. 
Mně se začaly třepat svaly už po první minutě a byla jsem hodně vděčná za televizi a právě probíhající přenos z biatlonu. Soustředění se na oblast mimo tělo mi ohromně pomohlo, protože kdyby v okolí nebyl stimul, asi bych to zabalila mnohem dřív. Takhle jsem naseděla něco přes dvě a půl minuty. Uvažuju, že takový "sedánek" si jednou za čas dopřeju, z legrace a taky abych se příště ještě víc kousla. 















Další týden se vypravíme ven a zkombinujeme běhání a posilování (intervaly). Zadání šestého týdne zní:

5x:
500 metrů běh
50 dřepů

Protože budeme běhat půlkilometrové úseky, doporučuju buď odskočit si na nejbližší běžecký ovál nebo si trasu odměřit třeba endomondem nebo runkeeperem. Tempo nechám na vás (kdo chce, může zkusit běžet v tempu 5:20 min/km - vydržíte v tomhle tempu všech pět úseků?) 

Nevím, jak to zrovna u vás bude vypadat se sněhem, ale od toho jsou přece ztížené podmínky - aby se překonávaly!

Jak na to:
- odběhejte a oddřepujte
- změřte si čas, pořiďte fotku (screenshot)
- pošlete mi obrázky a čas (a určitě i pár slov) na norsk.skogis@gmail.com

P.S.: Nezapoměňte se před úseky trochu rozehřát.

Pěkný druhý advent!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!