úterý 3. prosince 2013

9 All I want for Christmas a co si asi pořídím

Nebudu se ohánět zdravím a pohodou pro nejbližší, které se stejně nedají jak známo za peníze směnit, a vezmu to z materialistického konce. 

Radost si udělám:






- čelovkou. Lehkou, ergonomickou čelovkou s dobrým dosvitem a dlouhou dobou svícení. Letos mě tma neomezí v plašení losů a srnek v lese. 















- BBC Ultimate War Box. Dobrých dokumentů není nikdy dost.













- nějakou rtěnkou od Idun Minerals, odstín Jungfrubär vypadá slibně a stejně tak Körsbär. A vlastně tak nějak všechny se mi moc líbí, ale vyberu si jen jednu. 
















- permanentkou v kovárně. Letos jsem na stříbro kvůli nedostatku času ani nechytla a kování mi ohromně chybí. 










Co byste pod stromečkem nejradši našli vy?

9 komentářů:

  1. Pernamentka do kovárny?! To slyším prvně,to jsi moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně mě to bušení kladivem uvádí do duševní rovnováhy...

      Vymazat
  2. Permice do kovárny je asi jedno z nejneobvyklejších přání, co jsem kdy od jiných lidí slyšela:) Ale nakonec - proč ne? A ta čelovka na obrázku je už ta tvá vybraná? :)
    Já jsem tak marně přemýšlela, o co si Ježíškům řeknu a moc jsem toho nevymyslela. Ne že bych už měla všechno, ale... nějak nic moc nepotřebuju. Nevím kdy se mi tenhle stav přihodil, že nenakupuju zběsile a nešetřím usilovně na milion věcí. Přání nějaká sice mám, ale vůbec mě netrápí otázka času, kdy se k té dané věci dostanu. Prostě až to bude, tak to bude a nehodlám do průběhu věcí usilovně zasahovat a uspíšit je.
    No ale jelikož Ježíšci jsou neodbytní, tak jednomu jsem si napsala o aeropress, druhému o péřovou vestu (kterou si nejdřív musím sehnat a vybrat), u dalšího dostanu buď dálkovou bezdrátovou infra spoušť k foťáku anebo jednu posilovací pomůcku, a u největšího Ježíška si zkusím vyškemrat telefon, protože ze současného už jsem den ode dne zoufalejší. Jedna moje bývalá kantorka navíc teď vydala knihu, tak to možná ještě připojím na seznam:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to mám rok od roku těžší s vymýšlením dopisů pro Ježíška. Všechno, co potřebuju, vlastně mám, a co nemám a chci, to si většinou opatřím sama. Ale připomněla jsi mi, že ještě trochu prahnu po elektrickém tlakáči, ten by mě opravdu potěšil, ale protože o tomto přání nikdo neví, nečekám, že ke mně bez vyvinutí vlastního úsilí doputuje.

      Aeropress jsem musela googlovat, díky za rozšíření obzorů, o bezdrát infra spouštěči jsem taky dodnes neslyšela... No vida. Tak Ti přeju, ať většinu toho, co by sis přála, najdeš, plus nějaké to milé překvapení.

      Vymazat
  3. Jé, jak já tě s tím kováním chápu. Ona jakákoliv taková činnost je hrozně fajn, ale kování... Před několika lety jsem si (shodou okolností ve Švédsku) zkoušela ohýbat kus železa do nějakého tvaru a bylo to super, všechny moje dosavadní hrátky s drátky mi v tu chvíli připadaly úplně směšné. Od té doby se příležitost nenaskytla, takže jsem se vrátila k těm drátkům. :) Nicméně mojí největší vášní posledních let je šití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty taky drátkuješ? :) Máš naprostou pravdu, drátky a kování jsou úplně rozdílné způsoby tvoření, i když se pořád pracuje s kovem. Obdivuju Tě za šití! Sama šiju jen s korálky a je to teda piplačka, i když výsledek vypadá krásně. Většinou skončím na půl cesty... Můj sen, kterého se nikterak nesnažím dosáhnout, je umět si ušít nějaké hezké, pohodlné boty.

      Vymazat
  4. Tu kovárnu bych brala taky a i ten dokument. A přála bych si všechny díly Inspektora Columba. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem se dneska dozvěděla o seriálu WWII in Color. Ale ten zkouknu online. Ty máš ráda Columba? :) Já zas jiného detektiva - Sh. Holmese (ale jenom s J. Brettem, případně ještě Cumberbatch ujde).

      Vymazat
  5. Ooooh, ta sada o druhe svetove valce by potesila manzela.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!