neděle 8. září 2013

2 Pět prázdných - Dr. Woods, Thayers, Mill Creek Aloe Vera, Mill Creek Vitamin E, Grazette of Sweden

Měsíční spotřební bilance není v mých silách (čti: za měsíc prostě svoje obvyklá maxibalení nevyplácám) a delší časové úseky jsou zase obtížné na zapamatování, proto je tu nová rubrika "pět prázdných". 


Snažím se poctivě spotřebovávat, než koupím a otevřu nové nástupce. Bohužel jsem povahou tak trochu sysel a jakmile hladina současného šamponu/krému/pleťové vody/fyziologického roztoku na čočky klesne pod polovinu, už běžím do obchodu pro nové balení. Ráda taky slídím v hlubinách internetu a hledám ještě účinnější věci s ještě kratším složením. 

Dr. Woods Pure Tea Tree Castile Soap
Tekuté mýdlo, které jsem recenzovala někdy v dubnu a používala od března. Bezmála litrové balení mi vydrželo půl roku. Na vůni, která mi dřív vadila, jsem si zvykla. Výborné mýdlo s dlouhou trvanlivostí, šetrné k pokožce a dobrými čisticími účinky pro všechny typy pleti. 

XL Silver Balsam Grazette Of Sweden
No-poo balzám (bez silikonů a parabenů), který efektivně neutralizuje žluté odstíny ve vlasech a přispívá k popelavému nádechu. Protože stříbrné šampony většinou obsahují silikony a/nebo sulfáty, jsem ráda, že na trhu je k dostání balzám se stejnou funkcí, ale bez vysušovacích složek. Stejně jako většina přípravků s podobným účelem má fialovou barvu. Balzám hezky voní a vlasy se po něm rozčesávají bez potíží. Používala jsem zhruba jednou za týden. 


99% Aloe Vera Gel Mill Creek
Nezbytnost. Doma mám vždycky aspoň dvě balení do zásoby, bojím se totiž, že ho přestanou vyrábět. Gel používám na obličej, tělo, jako stylingový gel do vlasů, do svých tělových krémů... Narozdíl od jiných gelů s aloe vera výtažkem neevokuje pocit staženého obličeje, dobře zvlhčuje kůži a má hojivé účinky. Hodí se i jako podkladový gel pod makeup, i ten minerální. Něco málo jsem o něm psala v červenci loňského roku. 

Vitamin E Cream Mill Creek


Krém s vysokým podílem vitamínu E (antioxidantu a přírodního konzervantu). Zkoušela jsem si ho oblíbit při obličejové péči, ale ne a ne mu přijít na chuť. Nakonec se osvědčil jako tělový krém a dělal mi dobrou službu, i když u tělových krémů upřednostňuju větší balení. Důvody, proč jako obličejový krém pohořel: 1) je suchý (hutný?) a je zapotřebí ho rychle a v malých množstvích zapracovat do pokožky, 2) neklouže a kvůli své suchosti se nehodí jako podkladový krém pod makeup. Možná pod tekutý, ale pro MMU je naprosto nevyhovující, protože prášek se na něj chytá a tvoří nerovnoměrně barevné mapy už při aplikaci; 3) obsahuje dimethicone, což jsem při objednávání nějak přehlídla...


Na druhou stranu krém dobře hydratuje a kůže (mazala jsem hlavně krk, dekolt a ramena) je viditelně hebčí a pružnější. Možná si ještě jedno balení pořídím a zkusím krém nějak míchat s pár kapkami obličejového oleje, pak by se snad s minerálním makeupem sžil líp. 

Thayers obličejové tonikum bez alkoholu a s výtažkem z okurky, vilínu a aloe vera


Další velké balení, které spotřebovat trvalo cca tři čtyři měsíce. Obličejová tonika od Thayers mi vyhovují a je škoda, že jsem při dalším nákupu měla chuť experimentovat, protože nástupce od Dickinson Brands mu nesahá ani po čárový kód. Tonikum má příjemnou okurkovou vůni, neštípe, nedráždí kůži a nevysušuje ji. Jemně čistí a stahuje póry. Používala jsem jako jeden z kroků při odličování a po ránu po umytí obličeje vodou. Výrobek, který mi bude chybět. 

Hezkou zářijovou neděli vám všem!

2 komentáře:

  1. To vypadá všechno skvěle! Neuvažuješ o e-shopu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene. Ve Skandinávii je trh naplněný (i když eko e-shopy se většinou zaměřují jen na pár vybraných značek a tyhle mezi nimi nejsou).
      Ty bys něco tady z těch značek/výrobků kupovala? :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!