pondělí 19. srpna 2013

22 Viděno u An. aneb denní várka kosmetiky

Statistika rozhodně není nuda a ta kosmetická teprv ne. Protože se celkem často přemisťuju a jsem nucena balit s sebou ten nejnutnější osobní luxus, mám celkem přehled o svých nezbytnostech (a jejich váze/objemu). Tag jsem poprvé viděla u An. (nemám ponětí, kdo s ním začal). 

 
Ráno po opláchnutí vodou nebo sprše, když se dokopu ven se proběhnout, očistím obličej tonikem, které jsem vylepšila pár kapkami hřebíčkového oleje. Ještě vlhký obličej hydratuju aloe vera gelem a po zaschnutí namažu denním krémem od Weledy. Strašně se těším, až tenhle vzorek, přidaný v lednu do objednávky z violey, vypotřebuju, protože krém je hodně parfemovaný a rozdíl bez/s vůbec nepozoruju. Ale jsem šetrná a věci nevyhazuju, takže poctivě patlám každý den. 
- 3 kusy -


Následuje umělecká desetiminutovka. Podle stavu pleti použiju buď minerální pudr od Meow nebo tekutý mejkap od Alverde. Lícní kosti zdůrazním tvářenkou od Lily Lolo (Surfer Girl) nebo Bellapierre (Desert Rose), vybírám podle stavu opálenosti a barevného ladění v oblečení. Jako linky už dlouho používám oční stíny od Lucy Minerals v odstínu Hot Chocolate. Celý umělecký výtvor přepudruju nejnejnej pudrem od Innisfree a na rtech přistane libovolná rtěnka. Teď je nejvíc v kurzu Everyday Minerals Between You & Me. Celkem 6 kousků, které se v případě nutnosti pohodlně vejdou i do malé kosmetické taštičky.


Parfém taky patří k ranní rutině, zatímco deodorant používám většinou večer (nebo ráno, viz výše) po sprše. Letní vedra mě utvrdila v tom, že krystal bude fungovat kdykoli a nebudu smrdět ani v parnech. Zbavila jsem se fleků na oblečení, zabarveného podpaží, pachů, které parfémované deodoranty/aniperspiranty v kontaktu s potem tvoří a snad i udělala něco pro svoje zdraví. Tip: aby krystal správně fungoval, musí se nanést na čistou, suchou kůži. 
- 2 kusy -


Přes den mě provází krém na ruce a malý rozprašovač, v němž míchám vodu a gel z aloe vera nebo glycerin. Sem tam stačí přestříkat obličej, dekolt nebo zátylek. V horku perfektní osvěžení.
- 2 kusy -


Večerní hygienu nekomplikuju. Mýdlo od Dr. Woodse používám už asi pátým měsícem, ne-li dýl. Pěny na holení, do koupele atp. mě neberou. Když je zapotřebí a hormony blázní, umyju se místo mýdla kašičkou z jílu. Potom se promažu kokosovým tukem a je vystaráno. 
- 3 kusy -


Obličej, krk a dekolt řeším večer trochu víc, abych toho ráno musela řešit co nejmíň. Odlíčuju se čistící pěnou od Bee Naturals. Tekutiny stačí maličko, protože v kontaktu s vodou se promění v mazlavou pěnu, která pohodlně odlíčí všechno od řasenky až po rtěnku. Vzhledem k rozsahu a stavu pupínků pak použiju buď masku z bláta nebo lokálně čajovníkový olej ale většinou není zapotřebí ani jedno z toho. Podle stavu pleti zvlhčím glycerinem nebo aloe vera gelem a pak zakončím buď olejem z granátového jablka od Saloosu nebo sérem od Yves-Rocher. 
- 4 kusy-


Pokud mám večer volný čas a vzpomenu si, před spaním ještě opečovávám nehty a nehtová lůžka olejíčkem od Bee Naturals. Chodidla mi rozmazluje osobní masér oblíbenou Baleou.
- 2 kusy - 
 
Nezapočítala jsem zubní pastu a ústní vodu, ty mi vypadly. Taky laky jsem pominula, ale ty zas nemám na nehtech každý den. 
 
Když to spočítám, vyjde mě moje denní běžná péče na 22 různých tub a krabiček, což je imho docela hodně. Jako jo, ze zkušenosti vím, že číslo dovedu setsakramentsky stáhnout, když se jede pod stan nebo na túru. Stejně tak klidně o dva tři kousky navýším, když se chystám někam večer. 
 
Taky jste se dostaly přes dvacítku nebo toho používáte míň? Schválně jdu prohlídnout, kolik toho má ve skříňce Muž. 

22 komentářů:

  1. Tenhle tag mě baví čím dál víc - číslo 22 je krásné! A řekla bych, že je jedno z nejmenších z těch, co si to spočítaly :-), umíš být krásně minimalistická, ale při častém cestování to plně chápu. Zaujal mě hodně ten crystal (kdepak se to dá koupit,prosím?) a tekutý MU Alverde (asi vyzkouším)...No moje číslo je 33, tak to mluví samo za sebe, ale jsou holky co toho napatlaj ještě víc a to mě uklidňuje :-D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj eM! O krystalu jsem psala tady http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/01/jak-bojovat-proti-poceni-zapachu.html a koupila jsem ho na iHerbu http://www.iherb.com/Crystal-Body-Deodorant-Crystal-Stick-Natural-Body-Deodorant-3-5-oz-100-g/6378
      Určitě se ale dá koupit někde v lékárně nebo drogerii.

      Jdu brázdit blogosférou a číst, jak se s denním kvantem potýkají ostatní.

      Vymazat
  2. Vikláte mě, holky. :-) Jsem se zařekla, že to nikdy počítat nebudu, ale večer si sednu a zaeviduji počet kousků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak 14. Jestli jsem na něco nezapomněla. Je to běžný průměr bez masek a pod. :-)

      Vymazat
    2. Perfektní! Ke kráse evidentně stačí málo! Co z toho, co používáš, by Tě mrzelo nejvíc, kdyby se přestalo vyrábět?

      Vymazat
    3. Víš, že jsem o tom dlouze přemýšlela? A projela každý výrobek, který se mi dostal do ruky. A že jich za ta léta bylo.
      A výsledek? Asi to bude blbý, ale vyhrála by modrá Indulona. A na tu jsem taky zapomněla, takže průměr mám 15 výrobků. Kdyby tu přestali vyrábět, nevím, co bych...
      Na ruce i nohy, od ekzému mi pomáhala jedině ona, nic jiného, máznu i na boty, když není nic jiného speciálního, zvládne i odlíčit, prostě tu bych neoželela. :-)

      Vymazat
    4. To je celkem překvápko. Vím, že indulona, zvlášť ta modrá, je hodně oblíbená... Já ji mám zafixovanou jako promazávač bot a lyžáků :) Už strašně dlouho jsem ji nedržela v ruce, ale vůni si vybavuju naprosto přesně.

      Vymazat
  3. kde se da sehnat ten jil? ani nikde na eshopu ho nemuzu najit :( kdyztak dik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledej pod ghassoul nebo marocký lávový jíl. Když tak není zač :))

      Vymazat
  4. No, pořád je to číslo relativně vyšší, ale není to tak hrozné (protože já mám 39, že ano... :D). Každopádně si myslím, že většina z nás to dokáže bez problémů stáhnout, takže je to vlastně docela v pořádku... :)
    A už si konečně musím v Dm vzpomenout na ten krém na nohy s ureou, takhle si ho kupuju už asi měsíc a pořád jsem ho domů nedonesla... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu, v případě potřeby jde snad číslo dolů (kdo si na dovolených nosí krosnu na zádech, ví svoje) :)

      Vymazat
  5. Samé zajímavé věci tu máš, ten jíl vypadá hodně dobře, já mám doma čistý zelený, ale není to úplně "vončo". Zajímá mě ten Aloe gel, mám doma ten od Jason, ale používám ho jen lokálně a zaujalo mě, že ho dáváš na celý obličej, protože mě udělá vždy takový film na pleti, tak nevím, jestli bych to snesla na celý obličej...Jinak 22 je krásné číslo, myslím, že jedno z nejnižších, na které jsme narazila, ale jasně, pořád je to 22 věcí denně. Na druhou stranu jak říká An. nade mnou, myslím, že většina z nás je to schopná stáhnout na znatelněji nižší čísla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelený jíl mně nesedl, takže chápu. A pocit z aloe vera gelu poznávám, taky jsem takové stahovací používala, než jsem našla současný. Ten nepne ani na obličeji netvoří pocit potravinové fólie, právě proto jsem si ho tak oblíbila. Jason jsem nezkoušela.

      Pro vlastní pobavení jsem počítala, kolik je absolutně nejnižší vyzkoušené číslo, kdy jsem ještě schopná reprezentativně a čistě týden až dva fungovat - osm kousků. Ale nemůžu říct, že jsem se tehdy cítila jóó fajnově, zvlášť ve srovnání s těmi, které tenkrát vezly mj. celý kosmetický kufřík.

      Vymazat
  6. Nerada bych věděla svoje magické číslo :) Trochu se toho bojím, i když si myslím, že do třiceti by to bylo určitě, možná jen kolem dvaceti. Bohužel jsou jednici, kterým ani padesát produktů denně nestačí k radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju k tisícímu komentáři tady na blogu, Ivet! Jasně, jsou asi i takoví (takové!), kterým se toho v šuplících a skříňkých povaluje víc a kůži pěstí pedantičtěji než my minimalisté. Výsledek je stejně subjektivní, ať už se použije 15 nebo 50 kusů... Protože a) krása tkví v oku pozorovatele, b) "co je důležité, je očím neviditelné". Ale kdybychom přemýšleli jako Malý princ, půjde veškerý kosmetický a půlka farmaceutického průmyslu do kytek... :)

      Vymazat
    2. No téda, to já zase gratuluju tobě k tisícímu komentáři :) Malý princ má pravdu a ty taky.
      Jen mě napadlo, že spotřebu přítele bych ani počítat nemusela, stačí mi prsty jedné ruky. Někdy mu závidím, má to holt v něčem jednodušší...

      Vymazat
    3. Mají to ti mužští jednodušší, jo :) Ten můj doma si taky vystačí s málem, i když se rád šlechtí. Ale on je od přírody výraznej typ a krásnej (i po letech se mi někdy zatají dech, když na mě koukne). Takže... Takže to má jednodušší, jo.

      Vymazat
    4. To se pěkně čte! Tak vám přeju ať se vám oboum dál tají dech, ještě i třeba za 20 let :)

      Vymazat
    5. Moc děkuju. To je milá představa!

      Vymazat
  7. S tagem začla Ananaska, ale je to úplně jedno. :) Píšu ti sem hlavně proto, že používáš některou pro mě ne úplně známou kosmetiku a dost mě láká. Takže díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za doplnění :) A není zač, taky si ráda rozšiřuju obzory.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!