neděle 23. června 2013

9 Pfúúúú! Slunovrat za námi a sezónní nákupy z krku + dnešní zpocené ráno v posilovně

Včera jsem si naplánovala odpočinek, protože bláznivé páteční oslavy slunovratu, kdy jednu chvíli lilo jak z konve a pak pár minut svítilo slunko, si vyžádaly relaxaci. Vyřádily jsme se s kamarádkou důkladně, letos jsme midsommar slavily na ostrově nedaleko pobřeží. Vzaly jsme piknikový koš, každá bílé letní šaty a pohodlné sandály a zapomněly na to nejdůležitější - pořádný deštník nebo aspoň pláštěnku. Trochu jsem se bála, abych výlet neodskákala nachlazením, ale ťuk ťuk, zatím všechno v pořádku. Včera jsem tedy zašla jen na procházku a posbírat pár keší a dneska napochodovala do posilovny ve vší parádě. 

To ještě svítilo slunko
Jela jsem hodně základní cviky jako pyramidové dřepy proložené s kettlebell swing. Začala jsem na dvanácti opakováních dřepů (60kg), hned poté jsem následovala ruská varianta kettlebell swing (18kg nad hlavu). "Pauzu" mezi sety jsem strávila na pilates balonu a cvičila břicho (12 opakování). Další set se skládal z 11 dřepů a 11 švihů koulí, opět pauza se zaměstnanými břišáky a tak jsem pokračovala směrem dolů, až mi celé upachtěné zbýval jeden dřep a jeden kettlebell swing. Docela jsem se zapotila i zadýchala. Kromě noh a zadku dostaly zabrat i svaly trupu, zad a ramen. Pauzy strávené sed-lehy na balónu jsem po každém odcvičeném setu vítala víc a víc. "Okupovala" jsem jen tři pomůcky (činka, ketllebell a balón) a nemusela čekat na stroje nebo činky. Úsporné, rychlé, efektivní. Po cestě do šatny jsem jen měla pocit, že nohy jsou z rosolu a že se pode mnou každou chvíli podlomí.

Doma jsem po jídle odpočívala minimálně, krásné počasí mě vylákalo na nákupy. Oblečení nakupuju vlastně jen dvakrát ročně - v zimních a letních výprodejích. Prošmejdila jsem kde co a domů dorazila s třemi velkými taškami. Hromadu pěkných věcí jsem ukořistila hlavně v Lindexu (obrázek nalevo) - dlouho mě lákaly šaty Penelope Cruz, taky na námořnické sáčko jsem měla spadeno od začátku uvedení do prodeje. Nakonec jsem všechno dostala za poloviční cenu, na pár dalších kousích jsem ušetřila 70% z původní ceny. Ať žijí výprodeje kolekcí!
V Kicks už mě to stálo víc odříkání. Původně jsem přišla očuchat jen dva vytipované parfémy a bylo by se to zvrtlo v orgie, kdyby nebylo mé pevné vůle a Chanel, Dior a YSL vyráběli organickou kosmetiku. Jako řeknu vám, rtěnky od Dioru nebo oční stíny od YSL za čtvrtinu původní ceny mnou u stojánku doslova lomcovaly. Nakonec jsem ale z prodejny odcházela jen  s krémem na ruce od francouzské značky Marilou Bio a za hubičku si koupila i rtěnku Lumene v odstínu Midsommar (složení asi nebude úplně ok, ale už jen za ten slunovrat v názvu jsem ji chtěla). 


Povzbuzena úsporami a členskými výhodami jsem zašla okouknout i sportovní zboží. Čekaly na mě dvě sportovní podprsenky značky Champion. Drapla jsem model 360 Max Support, funkční tričko s dlouhým rukávem, nějaké to softshell a fleece oblečení pro děti a pádila k pokladně. To byl zase kup! 


Kdybych neměla plné ruce, ještě bych dala průchod nakupovacím vášním, které mě v průběhu pobíhání po obchodech chytily, v knihkupectví. Ale tam se stavím v týdnu. 

V Lindexu se mi moc líbil interiér zkušební kabinky (měsíc jsem v řetězci nebyla a jaká změna!). Nevím, jak vy, ale já s sebou do kabinek beru poměrně hodně kousků, chodím totiž nejradši nakupovat sama a nebaví mě v případě netrefení se do velikosti převlíkat se a běžet pro menší/větší variantu. A někdy trpím nedostatkem háčků, nemám ta kvanta kam věšet. V Lindexu to vymysleli parádně. Čtyři dlouhé háčky (délka tu hraje roli, musí se tam přece vejít víc jak dvě ramínka) a popisky jako "nesedí vůbec", "sedí perfektně", "možná si koupím" a "špatná velikost, přinést jinou". To se to pak zkouší! 

Pěkný zbytek víkendu!

9 komentářů:

  1. Ty háčky jsou skvělé! A oslavy slunovratu ve Švédsku se konají celou noc? Jak dlouho je vlastně o slunovratu ve Švédsku tma?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celou noc se slunovrat vetsinou neslavi, ale je to dvoudenni statni svatek a nekteri si tak oslavy protahnou i pres tu noc :)
      A tma... No, dejme tomu, ze smrakat se zacina zhruba v jedenact vecer (bydlim trochu dal od polarniho kruhu). Rozedniva se hluboko pred ctvrtou, ale to vetsinou zaspim, tak nevim presne.
      Kazdopadne je tu nadherne :)

      Vymazat
  2. Gratuluji k nákupům, ty šaty se mi taky líbí! Sáčko má moje kamarádka a moc jí sluší. + Pozn. Všimla jsem si, že se strašně bráníš dělat svým čtenářkám "guru" ohledně životního stylu, cvičení i kosmetiky, podporuješ spíš hledání vlastní cesty. Ale to máš tedy u mě peška, mě inspiruješ hodně :-) A v souvislosti s tím dotaz - Lumene tu není 2krát propagováno, moc je neznám. Nicméně i tady jsou k dostání a to za velmi dobré ceny. Můžeš, prosím, napsat, co konkrétně se osvědčilo tobě? Pro mě je to velká neznámá. Díky, Renina Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to je fakt trefny postreh! Ani jsem netusila, ze muzu budit takovy defenzivni gurudojem :)
      Lumene jsem driv kupovala vic, tak schrastim nejake fotky a pokusim se sepsat takove minizkusenosti, ktere samozrejme opet budou v duchu "hledejte vlastni cestu" :))

      Moc diky za komentar, Renino, a mej se hezky!

      Vymazat
  3. ty háčky jsou fakt dobry napad.
    Obleceni je tak trochu muj styl,to sako jsem chtela take, ale u nas uz nebylo, takze super kauf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sako se mi taky moc libi, navic je z takove lepsi "teplakoviny" a proto pohodlne (uz jsem v nem lezla i na strom a jedinou nevyhodou byla barva)! Mam ho v S a chtelo by to o kousek vic mista v ramenou. Ale M bylo zas moc velke okolo pasu, tak jsem chnapla po esku. Kdybys ho nahodou jeste nekde sehnala...

      Vymazat
  4. Opravdu závidím lidem, kteří mohou nakupovat ve výprodejích.. Já jakmile nekoupím něco první dny uvedené kolekce, tak nekoupím už nikdy nic! Jsem až moc velká.. :D Háčky jsou fajn nápad. V ČR jsem to nikde neviděla (chyba!).

    Chtěla bych se zeptat, jestli bys mohla napsat článek o sestavování běžeckého tréninkového plánu - čím se řídit, co všechno zařadit, jak si ho složit jako laik apod. V srpnu mě čekají dva 10km závody a chtěla bych se na ně připravit trošku důkladněji, než jen občasným výběhem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bych i mohla a dokonce by me to velmi bavilo, ty Luco jedna vynalezava!:) Pelasim domu a sedam ke klavesnici (neslibuju prispevek dnes, chci si na nem nechat zalezet).

      Ad nakupy: To mam jako chapat tak, ze velci lidi vsechno vykoupi prvni? :))

      Vymazat
    2. Jsi skvělá!

      No k těm nákupům mi to tak přijde, protože když přijdu o pár dní později, tak v mé velikosti už nic není :D Tak musím chodit mezi prvníma.. takže asi by se to tak dalo říct :D

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!