pátek 3. května 2013

8 Pátek = posilovna

Jak se máte? U nás je nádherné počasí, v práci to jde jak na drátkách a jediné, co mě dělí mě a víkend, je moje obvyklá páteční štace v posilovně. 

Za poslední týdny jsem potkala hromadu lidí, kteří si chtějí dát pořádně do těla, ale nevědí tak úplně jak na to. Nejvíc mě na trenérské práci baví, že je tak různorodá, že potkávám lidi s různou pohybovou historií. Největší extrémy, co jsem zatím jako trenérka zažila, byl bývalý MMA bojovník (dá se to tak říct?) a na druhém konci pro změnu stála maminka 3 měsíce po porodu. Oba dva se chtěli dostat do formy po svém, oba dva měli jinačí fyzické i časové předpoklady. 

Nejvíc se mi právě líbí, že během deseti minut nebo čtvrthodiny musím z lidí vytáhnout to nejpodstatnější a zbývající hodinu jim ušít cvičení na míru. Tak, aby k nám chodili s radostí, aby je cvičení bavilo a aby se dočkali trvalých výsledků. A největší radost mívám, když je pak ve fitku vídám pravidelně nebo když se hned po skončení lekce ptají, kdy ke mně můžou přijít zas. To mám pocit z dobře vykonané práce.


Krásný pátek!

8 komentářů:

  1. Saka potřebovala bych Tě :D Sama si totiž vůbec nevím rady; ale můj pátek = bazén

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem dnes byla v posilce, tak si to tam užij ;) Začala jsem chodit teprve asi před měsícem, začala jsem sama, bez trenéra. Ale rozhodla jsem se s ním nějakou tu schůzku domluvit, aby mi poradil, tak to bude asi nejlepší :) Taky bych tě chtěla za trenérku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Beautygloss, byla to paráda jako ve většině případů. Myslím, že trenér se hodí hlavně v případě, kdy si člověk není jistý technikou, případně jako zdroj tipů a inspirace. Jinak ho myslím není zapotřebí.
      Určitě bychom to u nás ve fitku roztočily, kdybychom se daly dohromady! :)

      Vymazat
  3. wow mas zajimavou praci, ted jsem objevila tvuj blog, tak ho jdu projit cely:)
    mimochodem u me probiha giveaway o kozenou kabelku crossbody, tak te zvu
    krasny vikend!!
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pozvání!
      Trenérství je čistě dobrovolnická činnost, na nájem si vydělávám jinak.
      Krásný víkend i Tobě!

      Vymazat
  4. Kupodivu jsem zatím na trenéry měla štěstí a fakt mi pomohly cvičit dobře. Kdybych je nepotkala, tak bych cvičila stále špatně, i když si myslím, že je to dobře :D.
    A je skvělý, že se ti líbí, co děláš! Jen tak dál a lidi se budou vracet.

    OdpovědětVymazat
  5. Já si teda trenéry taky pečlivě vybírám. Hlavně ty do fitka, protože občas to jsou fakt čuňata. Jelikož mě hodně baví Oktagon turnaje, tak se docela pohybuji v komunitě lidí, kteří bojují a perou se, takže mi většinou dokáže někdo poradit. Ale oni jsou to dost často kluci, kteří sami potřebují vedení. A zase platit si Khru Macháčka mi přijde trochu přes čáru. :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!