středa 27. února 2013

10 Momentální běžecké podmínky + kruhový kondičně-posilovací trénink

Tohle je můj denní chleba posledních pět dnů - zledovatělá břečka tvrdá jako kámen. Špatně se na ni došlapuje, ještě hůř se z ní odráží, ale přesto běhání na takovém povrchu (kromě nemalých rizik) nese i nějaká pozitiva - člověk se naučí číst terén a zapracuje na své běžecké technice. Ani nesmeky se na tohle nehodí, vzhledem k tomu, že bych je musela sundávat a nasazovat co půl kilometru. Včera se mi zoufale nechtělo jít běhat, nejradši bych byla zůstala v teple a koukala na film. Nakonec jsem se donutila a překvapila samu sebe - okruh o necelých osmi kilometrech jsem běžela v průměru za 5:15 min/km, aniž bych se výrazně hnala. Zato pak jsem si zase zdřímla u televize... Ani už si nepamatuju, kdy naposled jsem viděla nějaký film celý. 


A takhle někdy blbnu v polední přestávce v práci - zalezu sama nebo s kolegy do piditělocvičny trochu se zpotit. Osm stanovišť, půl minuty na každém v maximálním tempu, tři okruhy. Obávala jsem se, že kolegové mě za tohle cvičení budou nenávidět - ale kupodivu se jim to líbí. Zatím. 


Včera jsem se po cestě domů odměnila (vstupní zkouška v práci dopadla dobře, ač z práva jsem měla trochu vítr) a koupila si pár knih (ukážu jindy). Každoroční únorové slevy k tomu přímo vybízejí. 


A pozítří už je tu březen...

10 komentářů:

  1. Ta tělocvična mi nepřipadá až tak malá :) a super stanoviště, taky bych občas něco takového potřebovala :) já si jen občas zalezu na šatnu, tam dám pár kliků a jedu dál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) To je taky dobrá metoda, jak trochu rozproudit krev. Kolegové Tě ještě nenachytali?

      Vymazat
    2. Spíš kolegyně, jsme v lékárně kromě šéfa samé baby :-/ ale zatím v pohodě :)))

      Vymazat
    3. Úúúú, samé baby na pracovišti! Potěš koště, snad zrovna vy jste výjimka :)
      Drž se s těma klikama!

      Vymazat
  2. A já se po dvou měsících neběhání šla včera probehnout a děsně se mi to líbilo. Když je u nás tahle zledovatěla břečka, tak ani běhat nejdu. Bojím se o své končetiny :D Jsem docela nemehlo, takže si umím představit, jak by běh na tomhle povrchu dopadl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dopadl by :) Tvrdě. Podařilo se mi na takovém ledu spadnout jednou jedinkrát (ťuk ťuk) a i když na tu nejměkčí část těla, docela to bolelo. Ale nejvíc mě asi bolela naražená pýcha, poněvadž u toho bylo i obecenstvo.

      Měj se pěkně, Lúco!

      Vymazat
  3. To je jasný, ty jsi neběžela, ty ses celou dobu klouzala, že jo? :D :D To není možný na tomhle terénu běžet tak rychle :D :D
    Áááá, ještě že tady ty výprodeje nemáme, to bych celý rok šetřila na únor :D (a jestli řekneš, že něco takového máme, tak očekávám štědrý sponzorský dar, abych měla za co nakupovat :D :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys mě odhalila :) Příště si vezmu hůlky a s odpichováním budu ještě rychlejší :)

      Nikdy jsem si žádných knižních únorových výprodejů u nás nevšimla, tak nevím. Ale třeba se to změnilo? Zvlášť pro studenty by to myslím bylo výhodně, takhle začátkem semestru.

      Vymazat
    2. Jenže já už nejsem student (na)neštěstí :D :D

      Nordic walking hůlky a budeš dělat běho-bruslo-nordic :D

      Vymazat
    3. Studenty jsem myslela obecně...
      Nordic Walking mě nenadchnul, zato dálkové bruslení, to je moje oblíbená zimní kratochvíle :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!