středa 2. ledna 2013

10 Druhý den v novém roce, první den v nové práci

A mám to za sebou! Ráno jsem se probudila do sychravého počasí, a protože jsem se v novém zaměstnání měla ukázat až v deset, stihla jsem dlouze posnídat a věnovat delší čas protahování. Ač se mi procházka do práce smrskla na 5 minut, stepovala jsem před vraty už za deset deset a bojovala s nervozitou.


Moje prozatímní stanoviště

Pak to šlo ráz na ráz. Setkání s nadřízeným, čaj (dosud jsem se nenaučila pít kávu), dvouhodinová prezentace formálních a praktických záležitostí, provedení celým komplexem (při odchodu domů už jsem trefila ven sama, jaká úleva!). Setkání s kolegy (dávám si záležet na tom, abych si pamatovala jména, ale se 150 lidmi to bude oříšek), nafasování notebooku a služebního telefonu (na úhledně zabalený iPhone před sebou jsem koukala trochu vypleštěně), lítačky, klíčů, identifikační karty. Extra radost mám z osmadvaceti dnů dovolené a vyššího příspěvku na "wellness" aktivity. A taky z toho, že svým časem budu moct kromě vymezených porad a schůzek disponovat sama. Z čehož vyplývá, že jako ranní ptáče budu domů chodívat chvíli po třetí. Ježiš, jak já se těším, že budu mít volná odpoledne! První týdny mě čekají jen školení a zaučování se, pak to hodlám rozjet naplno :) 

Mám radost, že jsem to v nové práci zvládla, aspoň teda ten první den. Teď se jdu "odměnit" internetovými nákupy a vařením. A protože do půlmaratónu mi zbývá nějakých 150 dní, ráda bych po vánoční přestávce najela na systematičtější přípravu. Dnes se mi chtějí běhat krátké intervaly.  

Přeju vám hezký zbytek dne! 


P.S.: Zítra to bude o jedné velice čtivé knize. 


10 komentářů:

  1. Skvělé, dnes jsem si na tebe několikrát vzpomněla a říkala, jak to ta holka asi válčí? Nelituje? Bude ji to bavit? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj, to moc děkuju, že sis na mě vzpomněla! Ne, nelituju, to se mi stává málokdy. Otázka je, jestli mě to bude bavit, ale udělám si to (snad) tak, aby se tak stalo. Kolegové mě "strašili", že kdo ve firmě začne, málokdy odchází jinam. No, mám před sebou dalších cca 40 ekonomicky aktivních let, tož uvidíme.
      Ještě jednou díky! :)

      Vymazat
  2. To je super, že sa ti páčilo. Len tak ďalej. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sice nevím vůbec v jaké oblasti pracuješ, ale držím palce, hlavně když bude práce bavit! Jsi mi svým přístupem moc sympatická :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ivet!:) Teď spadám pod ministerstvo vnitra. Taky doufám, že mě práce bude bavit - ještě víc než teď.

      Vymazat
  4. A kde pracuješ? Jestli to neni tajné. Já od ledna taky nastoupila na nové místo... a musím říct, že ani v jednom zaměstnání nebyl ten nástup tak krásně prcizní, jako u tebe. Loni jsem ještě 3 týdny neměla hotovu kartu k počitači, takže se tam ani nedostala. Letos jsem měla kartu za tři dny, klíče nemám žádné a kancelář mám prázdnou, nábytek a počítače budou snad 15. ledna. Hesla a přístup k síti nemám zadané...... Jak kdyby nevěděli už měsíc předem, že mě přijali a nastoupím. České šlendrijánství!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Českou paralelu bych asi hledala těžko, tak opis - imigrační úřad, personální agentura a úřad práce v jednom.

      Přeju Ti, ať s tím brzy něco udělají a v práci ať máš pohodlí!

      Vymazat
  5. Přeju Ti, ať se Ti v nové práci líbí pořád a snad ještě víc a víc!!! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!