pondělí 19. listopadu 2012

6 Motivační

Taky máte chuť na sebe navlíct šortky a triko a vrhnout se na cvičení, když koukáte na různé motivační postery? 












Já ani ne... Ječící trenér v TV, figura "před a po", soustředěný pohled atletů, zpocená těla a zatnuté svaly, moudrá slova a potem zvlhlá tílka... To mě nikdy ke cvičení nepřimělo a asi už se to nezmění. Proč? Nic mi to neříká. Neznám prostředí, necítím z fotky žádnou vůni, nenacházím v tom kouzlo přítomnosti. Neztotožňuji se s tím. 

Ale radost ze stáhnutých vteřin a každého zvednutého kila navíc, radost z toho, že zvládnu stejnou trasu rychleji, to je pro mě to správné nakopnutí.

A i kdybych neměla ani to, navždycky mám pocity z cvičení, které jsou jen a jen moje. Vzpomínky na opravdu vydařené tréninky s partou i o samotě, kývnutí známým v posilovně nebo pozdrav cyklistům svištícím v prostisměru... Vůně lesního vzduchu v průběhu ročních období... Stovky hodin odběhaných vším možným terénem. Tyhlety osobní, nesdělitelné zážitky mi každý den připomínají, že  jich můžu mít ještě víc. Vedle nich je vylepšený výkon nebo hezká postava jen takový příjemný bonus.  


Mějte se, já se jdu strhat do posilovny :)

6 komentářů:

  1. Obrázky na mě mají účinek, ale opravdu jen minimální. Zato videa, po nich bych mohla cvičit i několik hodin!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Na mě tyhle motivační obrázky, fotky fungují!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nejdůležitější - najít si svůj zdroj motivace. Pak jde všechno skoro samo :)

      Vymazat
  3. Já se na obrázky ráda podívám, ale ještě radši se podívám na sebe po cvičení, jak mi valí pot po čele, po celém těle a řeknu si - yes, to sis zas dneska dala :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!