neděle 12. července 2015

2 Vzorek týdne: Neal's Yard Remedies - White Tea Toning Eye Gel

Možná jste si všimli, že oční krémy/gely/oleje nevedu; používám stejnou péči jako na obličej. Nevedu ani korektory a kruhy pod očima se nesnažím nijak maskovat. Jsem toho názoru, že dostatek spánku a slušná životospráva bez přemíry cukrů a soli musejí stačit. A s korektory mám navíc tu zkušenost, že se během dne slijí do mimických vrásek, jakkoli dobře vypadají bezprostředně po aplikaci.


Od gelu od NYR jsem proto nic nečekala - a nebyla ani zklamaná, ani nadšená. Vzorek stačil na cirka týdenní použití, přičemž gel jsem aplikovala dvakrát denně, ráno a večer. 

Takto zní charakteristika produktu na domovské stránce:

"Cooling, soothing and refreshing, this is toning and firming for the delicate skin around the eye, while visibly reducing puffiness and minimising the appearance of dark circles. With antioxidant, anti-ageing white tea; suitable for both men and women's skin.

How to use:
Smooth one pump between your ring finger tips, gently tap around the boney socket area of the eye until absorbed. Avoid rubbing or pulling the delicate skin directly around the eye as this may cause wrinkles! Apply morning and night. Suitable for all skin types."
 
Moje týdenní zkušenost?
 
Chladivý účinek jsem ani v tom nejparnějším létě nezaznamenala. Oční okolí se mi zdálo pořád stejné, redukci tmavých kruhů nebo otoků jsem nezpozorovala (důležitá vsuvka: výrazné pytle od očima a tmavé kruhy v normálním životě nevedu, resp. nevěnuju jim pozornost; na ebay jsem si jednou z rozmaru koupila gelovou chladicí masku, ale ta většinu času jen smutně leží v ledničce - vyvětrám ji, jen když chci při snídani rozveselit Muže). 
 
Podle složení by maska teoreticky mohla fungovat. S vilínem virginským mám dobrou zkušenost v obličejových tonerech a pleťových vodách, alcohol denat má podobné účinky (dost jsem se obávala vysušení, ale nekonalo se). S vodou, glycerínem a aloe nejde skoro nikdy nic pokazit. Kdybych extra prožívala opuchlé oči a kruhy pod nimi, asi bych se snažila zpozorovat aspoň drobný rozdíl. Avšak v mém případě kde nic, tu nic. Plné balení samozřejmě nemám důvod kupovat. Ale bylo cool do obličejové péče dočasně přidat jeden krok navíc. Nicméně, nemám pocit, že se příští dva tři roky očními krémy a gely budu blíž zabývat.

2 komentáře:

  1. Já tuhle kosmetiku dostala před několika lety jako dárek z Londýna :) A byla jsem mile překvapená, krásné složení, nádherné vůně a moc se mi líbila. ale dostala jsem věcičky na tělo tak na obličej nevím :/ Ale kdyby se dala sehnat i u nás hned jim jdu vyplenit obchod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složení taky oceňuju, míň tu parfemaci. Té se v obličeji snažím vyhýbat. Kdybych dostala ještě jiné vzorky, učitě je ráda vyzkouším, ale kupovat něco sama... Asi určitě ne.
      Jaké vzorky na tělo jsi měla možnost vyzkoušet Ty?

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!