středa 5. března 2014

2 Pozůstatky z doby silikonové - Pürminerals, Kanebo/Sensai, Korres

aneb my guilty pleasures... 


Pürminerals je americká značka, která vyrábí minerální i klasickou dekorativku.  A kromě toho taky jakýsi crossover - kosmetiku s názvem minerální, ale obsahující silikony a parabeny. Takže pozor, minerální neznamená automaticky ok. 


Pürminerals 4-in-1 Liquid Foundation (30 ml)
Označení 4-in-1 by mělo znamenat, že není zapotřebí používat primer, korektor ani pudr, jakožto tohle všechno zvládne makeup. Nemůžu potvrdit, nakolik je to pravda, protože primer ani korektor pod tekutý makeup nemám ve zvyku používat vůbec, bez pudru se vy s citlivou smíšenou skutečněte obejdete. Odstín "light" je spíš neutrální než teplý, který bych uvítala ještě o maličko víc, ale u Pür mají trochu problém s úzkým výběrem. Pumpa, která dózuje akurátní množství a netřeba se tak obávat zbytečného plýtvání, je umělohmotná stejně jako vršek, lahvička je ze skla. 

Tolik k formě a vzhledu, nyní k obsahu - s makeupem je zapotřebí pracovat rychle. Zvykla jsem si ho nanášet štětcem (můžu doporučit retractable foundation brush od Ecotools), prsty se hůř roztírá. Podle mých měřítek kryje slušně, se zarudlými místy okolo nosu si poradí, s akné už by mohl mít problém. Nezvýrazňuje póry a neirituje kůži, nechá ji volně dýchat, takže kolikrát úplně zapomenu, že jsem se vůbec líčila. Moje druhé balení, třetí už bych si nekoupila. 

+ makeup se lehce nanáší 
+ kryje lehce až středně, aniž by působil maskovitě 
+ není úplně matný
+ neslévá se do vrásek
+ dlouhá výdrž, cca 12 hodin
+ SPF 15
- je zapotřebí rychlého rozetření
- omezený výběr odstínů 
- cena

Složení: Acrylates/C12-22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Amodimethicone, Aqua, Bambusa Vulgaris Leaf Stem Extract, Bis-PEG/PPG-14-14 Dimethicone, Boron Nitride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), C12-C15 Alkyl Ethylhexanoate, Ceramide AP, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dextrin, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethiconol, Disteardimonium Hectorite, EDTA, Ethylhexylglycerin, Ferulic Acid, Glucosamine HCl, Hydroxyethycellulose, Lactic Acid, Laureth-7, Lecithin, Magnesium Sulfate, Mannitol, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, Pisum Sativum (Pea Extract), Propanediol, Propylene Carbonate, Retinol, Silicia Silylate, Sodium Citrate, Sodium Gluconate, Sodium PCA, Sodium Starch Octenylsuccinate, Tocopheryl Acetate, Tribehenin, Triethoxycaprylylsilane, Trihydroxystearin, Trimethylsilioxysilicate, WaltherialIndica Leaf Extract, Xantam Gum, Zinc Stearate, May Contain (+/-): Iron Oxides (CI 77491, CIi77492, CI 77499),lMica, Titanium Dioxide (77891)

*** *** ***

Kanebo Sensai Rouge Intense Lasting Colour Lipstick (107 Urayamabuki) & Kanebo Sensai The Lipstick (13 Momiji)



Předem uvádím, že složení jsem se absolutně nemohla dopátrat a tak je automaticky (a možná nespravedlivě) zařazuju do kategorie "silikony, parabeny, minerální oleje".

107 Urayamabuki (4 g) - starorůžový odstín s nepočetnými, jemnými třpytkami, které jdou dozlatova 
Intense Lasting - to si výrobce musí dělat legraci, nebo je odstín 107 výjimka z pravidla. Stejně jako ostatní krémové rtěnky mizí Urayamabuki ze rtů poměrně rychle (řekněme do hodiny a půl), jako tvářenka ale funguje uspokojivěji a používám ji skoro výhradně jen tímto způsobem. Rtěnka nevysušuje, zvláčňuje, ale jenom po dobu, co ji má člověk na rtech. Protože jsem ji dostala jako dárek, nebudu tu vymrčovat, ale sama bych si další rtěnku z této série nekoupila. 

+ velmi dobrá pigmentace
+ vláčná, krémová konzistence
+ nevysušuje
+ zvláčňuje
+ ideální jako tvářenka
+ bez parfemace

+ dobrá výdrž jako tvářenka
průměrná výdrž jako rtěnka
- poměrně vysoká cena (která imho neodpovídá kvalitě)

13 Momiji (3,4 g) - sytý středně červený odstín, lehce do oranžova
Nejčervenější rtěnka v mé sbírce společně s Bellatrix od Tromborg. Mně se tyhle odstíny na brunetkách moc líbí daleko víc než na blondýnkách, takže když jsem si ji koupila, byla jsem docela zvědavá, jak na mně (světle až středně hnědé vlasy, pleť s teplým odstínem a šedohnědé oči) bude rtěnka vypadat. Jde vidět - hodně - a vypadá nádherně. Naštěstí člověk nemusí mít bezchybně bílý chrup, jak je u některých červených odstínů zapotřebí, zuby v kontrastu s pigmentem opticky nežloutnou. Rtěnka se lehce roztírá, ale nerozpíjí se do vrásek a okolo rtů (to by byl s tou intenzivní červenou docela trapas). Trochu vysušuje, není to však nic dramatického. Na druhou stranu - stav rtů nezhoršuje. Nemůžu se ztotožnit se uživatelkami na makeupalley, že rtěnka perfektně zvláčňuje a hydratuje, to je podle mě trochu nadsázka. 

Balení je těžké, z kovu, bez jakýchkoli kudrlinek a ozdob. Jenom jemně vyražené "Sensai" se skví na vršku. 

+ výborná pigmentace
+ příjemná konzistence
+ neflekatí 
+ trvanlivost, zvlášť po aplikaci štětečkem
- trochu vysušuje
- poměrně vysoká cena

Koupila bych si ještě další odstín? Asi ne, protože Bellatrix od Tromborgu je minimálně stejně dobrá a o něco levnější, ale jako dárek by mě další odstín hooodně potěšil. 


*** *** ***

Korres Liquid Lipstick Red & Fuchsia (3,5 ml)

Řecký Korres se prezentuje jako značka vyrábějící přírodní kosmetiku, ale jak v některých jejich očních stínech (mmch velmi dobře pigmentovaných), tak v jejich tekutých rtěnkách lze najít paraffinum liquidum nebo silikony. 


Odstíny Red a Fuchsia na vodní bázi přesně odpovídají svému názvu a voní jako vanilkový pudink. Patří k tomu nejzajímavějšímu, co se na rty dá aplikovat. Čerstvě nanesené oplývají výrazným lesklým až mokrým efektem, po osušení, na které se mi těch deset minut nechce čekat, takže rty obtiskávám do ubrousku, už zbyde matný pigment a toho se zčerstva jen tak nezbavíte (možná tak usilovným drhnutím). Obě dvě rtěnky neznatelně chladí. Kvůli svojí tekuté konzistenci to chce zrcadlo a přesnost, protože tak výrazné odstíny se špatně otírají, když člověk přetáhne. Životnost bych popsala jako mírně nadprůměrnou. 

Znovu bych pravděpodobně nekoupila - ne kvůli vlastnostem, ale protože silikonová dekorativka je pro mě jednorázové zboží a favoritů v téhle kategorii mám jenom pár (a jsou shodou okolností cenově dobře dostupné)  

+ výborná pigmentace
+ po zaschnutí nestainují
- při zasychání můžou flekatět 
- vyžaduje přesnost při nanášení

Složení: Aqua, Triisostearin, Hydrogenated Polydecene, C18-70 Polyisoprene, Cera Microcristallina, Glycerin, VP/ Eicosene Copolymer, Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Caprylic/Capric Triglyceride, Beta Sitosteryl (Octadecene/MA) Copolymer, Myristyl Trisiloxane, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Mica, C30-45 Alkyl Dimethicone, Silica Silylate, Phenoxyethanol, Stearalkonium Bentonite, Cetyl Dimethicone, Punica Granatum Sterols, Potassium Sorbate, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Propylene Carbonate, Rubus Idaeus Seed Oil, Ethyl Vanillin, Helianthus Annuus Seed Oil, Zinc Oxide, Euterpe Oleracea Fruit Oil, Caprylyl Methicone, Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Calcium Aluminum Borosilicate, Tin Oxide. [+/- (May Contain) CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 75470, CI 15850, CI 45380, CI 42090, CI 45410, CI 73360, CI 19140, CI 15985].

A na závěr swatche:

2 komentáře:

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!