čtvrtek 27. března 2014

3 Pět prázdných (Peter Lamas, Beesline, Now Solutions, Mineral Fusion, Out of Africa)

Jakou kategorii máte radši? "New in" nebo "spotřebováno? Já hlasuju pro tu druhou v pořadí, protože si myslím, že spotřebovávat až do úplné vypotřebovanosti je v dnešní dobře o hodně důležitější než neustále nakupovat a vyhazovat balení z poloviny prázdná.  


Hydratační sójový šampon Peter Lamas
Jeden z mnoha bezsilikonových a bezsulfátových šamponů, po němž se poškozené nebo suché vlasy budou podobat koudeli. Nádherně voní, velmi dobře myje a šetrně čistí pokožku hlavy. Pokud máte normální vlasy, obejdete se i bez kondicionéru, v jiných případech to bude chtít balzám nebo nějaký kyselý oplach, prostě něco pro snadnější a bezbolestné rozčesávání. Více zde.


Noční vlasová maska Beesline
Tahle maska mi bude chybět ze dvou důvodů: perfektně dá do pořádku suché, rozevláté vlasy, aniž by je zatížila, a kromě toho květinově jemně, ale dlouho voní. Představte si vlasy jako na fotce, ale lesklejší a provoněné, tak tohle dokázali v Beesline. Loni jsem v Iráku koupila dvě podobné masky a jednu darovala kamarádce - trochu mě hlodalo, že jsem si ji nenechala, ale pak jsem došla k závěru, že darovat věci, na kterých mi samotné nezáleží, není projevem opravdové náklonnosti. 
Víc tady

Mandlový olej Now Solutions
S mandlovým olejem jsem kdysi započala svoji obličejovou péči a pořád patří ke stálicím v mé koupelnové skříňce. Teď už jen jako odličovač. Mandlový olej patří k mastnějším olejům, kterým vstřebání trvá až kolem hodiny, a má dlouhou trvanlivost (2-4 roky při správném skladování). Skládá se hlavně z jednoduchých nenasycených omega 9 kyselin. Nepoužívám ho jako složku obličejových olejů, protože měl tendenci mi ucpávat póry, zato v tělové péče mi vyhovuje mnohem víc. Dá se použít k naředění suchých olejů a poslouží jako masážní olej. Měl by být dobře snášen i lidmi, kteří jsou alergičtí na ořechy. 

Prodlužovací řasenka Mineral Fusion, odstín Rock
Druhá tuba vypotřebovaná a třetí čeká na otevření. Lepší řasenku v kategorii "skoro přírodní složení" ("překáží" tam parafín, ale i ten je přírodního původu, že ano) jsem zatím nenašla. Recenze zde

Černé mýdlo Out of Africa
Nevysušuje, šetrně čistí, i když bych si přála o něco větší efektivitu. Africkému jmenovci od Akoma nesahá ani po kolena, co se projasněné, sjednocené pleti a čistých pórů týká. V zimě mi mýdlo opravdu imponovalo, přesto o další koupi neuvažuju. Jsem však ráda, že jsem díky němu našla cesta k Akoma. 
Recenzi najdete tady.

3 komentáře:

  1. zajímavé :). Nad tím černým mýdlem od Akomy jsem uvažovala dlouho, říkala jsem si, že bude vysušovat, ale při příští příležitosti objednávám, když je tak dobré :). Jinak souhlasím s úvodem, spotřebovávám všechno, i to, co mi nesedí, se snažím nějak zužitkovat, protože fakt nesnáším plýtvání. A někdy si udělá člověk konečný názor "až u dna" produktu, takže takové recenze jsou podle mně přínosnější..

    OdpovědětVymazat
  2. Názor "hlavně spotřebovávat" je mi tuze blízký, stejně jako Yvonne nade mnou se snažím všechno zužitkovat a nevyhazovat nespotřebované. Teď zrovna si odlakovávám nehty vytvrzovačem laků od Four Seasons, který je jako nadlak úplně na nic, ale přeci ho nevyhodím! Jde to překvapivě dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě spotřebované, to dá rozum! Černé mýdlo mám taky, je od Nubian Heritage a zatím si k němu jen občas chodím přivonět. Trochu se ho totiž bojím. Připomíná mi nějaké čarodějnické africké rituály, černou magii, no prostě něco tajemného a nebezpečného. Hodná mýdla jsou přece bílá, ne? :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!