úterý 10. prosince 2013

6 Pro milovnice třpytek aneb Dobrý nápad, který potřebuje ještě trochu doladit

Třpytky! V zimě se blyštivých hexagonků nemůžu nabažit, oživí jinak fádní manikúru a při troše soudnosti nepůsobí kýčovitě. V měnícím se světle jsou krásně efektní, dostat je z nehtů dolů je trochu fuška. Alobal si s nimi poradí, ale jsem na něj někdy dost líná... 

A tak jsem si z ebay objednala šikovnou věcičku. Slupovací podlak Peel-Off Base Coat. Podle lehce infantilní lahvičky správně soudíte, že se jedná o Korejce - Etude House. Lak nestojí majlant, takže jsem neměla nic moc co ztratit. 


Nakonec jsem ale ani nic extrovního nezískala. Zaprvé: Lak strašně dlouho schne, trvá to klidně k deseti minutám (on jako lak ani nepáchne, připomíná spíš tekuté lepidlo). Pokud jste nedočkaví a do "glazury" začnete patlat štětcem s nánosem kýženého nadlaku, celá manikúra nabyde nestejnoměrné struktury, na nehtu se dělají bubliny a lak se s přibývajícími tahy štětce a snahou vylepšit blížící se katatrofu chová jako tající sýr na vrcholku horkých boloňských špaget. Zadruhé: manikúra je choulostivější a náchylnější k mechanickému poškození. Na umývání nádobí nebo dlouhé koupele rovnou zapomeňte. 


Pokud trpělivost máte a na nehty aplikujete střídmé množství (méně je tu více), můžete se těšit na pohodlné lakování a hlavně - ještě pohodlnější zbavování se laku, pokud se vám třpytivá manikúra omrzela. Podlak vydrží na nehtech při běžném provozu cca dva až tři dny, než se začnou odírat malé kousky nebo zmizí rovnou celá "slupka". 

Jak jsem si všimla, podobně jako BB krémy se i slupovací podlak začíná vkrádat do sortimentu evropských výrobců, teď před Vánocemi je to např. hit IsaDory (značku najdete v západní a sev. Evropě a Rusku) a myslím, že nebude dlouho trvat a najdete ho v českých drogeriích (pokud už tam teda není...). 

Cena: od 4 do 6 $

6 komentářů:

  1. tento slupovací podlak byl v nějaké LE essence, tak před rokem až dvěma. jasně, že jsem si ho koupila... ale mně to vůbec nešlo sloupnout. vyzkoušela jsem ovšem jenom jednou.
    na nějakém blogu jsem taky četla, že tyhle laky jsou super pod třpytky... ale že nejsou nikde k sehnání (to bylo tak před těmi dvěmi lety). no a pak někdo udělal rozbor toho LE essence a vykoumal, že složení je úplně stejné jako nějakého lepidla (už nevím kterého). a to lepidlo funguje stejně jako slupovací lak. takže tvůj postřeh, že je to jako lepidlo, asi nejspíš vůbec není od věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schválně lak zkusím jako lepidlo, třeba se víc uplatní při scrapbookingu.
      Jinak nápad se mi líbí, ale chtělo by to pevnější, odolnější povrch.

      Vymazat
  2. tohle sem si koupila od essence. asi to bylo v nějaké letní limitce. sloupnout mi to šlo krásně. blbý je, že se to odplaví, když člověk víc nehet namočí, třeba při mytí nádobí. i když pak to tam šlo zas připlácnout a jakž takž to drželo chvíli. jinak je to ale jako by si člověk dal na nehet herkules.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle připlácnout nejde... Docela mi tenhle podlak připomíná lak na vodní bázi, ten se taky slupuje jedna báseň. Ani jsem netušila, že Essence už se touhle cestou vydalo a že slupovací podlak se v jejich sortimentu už objevil!

      Vymazat
  3. Nápad je to dobrý, ale čekat deset minut na zaschnutí, a pak se koukat na to jak se mi to odlupuje když si myji ruce, je dost na nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, no... Umytí nebo sprchu podlak snese, ale dlouhé máčení ne.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!