pondělí 23. prosince 2013

7 Pohybová pohoda posledního předvánočního týdne a Týden 8

S jednodenním zpožděním se ohlašuju s výsledky posledního adventního týdne. Vy mi děláte takovou radost! Zajedno jste pořád ještě se mnou a zapojujete se se svými výsledky, fotkami a povídáním, zadruhé se najdete vy, kteří píšete jen tak, že prý vás blog baví. Mě taky.

Ivet si do nového roku přála víc běhání a začala s tím už dva týdny předem. To je ono! Místo odsouvání na určité datum se do plnění svých plánů pustit hned. Navíc vytvořila rekord ve splnění výzvy, s mailem se přihlásila už v pondělí.


Janě se podařilo rozběhnout endomondo a vydala se do lesa. Běh byl nakonec celkem dobrodružný a díky rozmarům počasí nepředvídatelný, sníh střídal led a voda. Fotka je z vánočních trhů - díky za zprostředkování české předvánoční atmosféry! Letos Vánoce trávím na Severu a horká medovina mi trochu chybí.   
Mně se do běhání tento týden moc nechtělo, počasí se podobá jaru. Zimu připomíná jen brzké stmívání a pozdní rozednívání. Navíc předevčírem celý den lilo a dnes ráno dokonce byla bouřka! Raději jsem se o to častěji stahovala do posilovny a pozitivně překvapila sama sebe výkonnostním skokem navzdory nepravidelnému zvedání železa. Přesto jsem běžecké boty provětrala: Zimní slunovrat tradičně slavím výběhem do lesa a tradici dodržela i letos.  Pětku jsem nakonec nacourala ve městě a "odměnila se" horkou čokoládou se šlehačkou. 










Edit: Úplně jsem zapomněla na villette (s účesem, na který já bych nesebrala odvahu, ale Muž z něj byl nadšen), která tento týden splnila dvě výzvy najednou z dřívějška - angličáky a sezení u zdi. Náročnou sestavu angličáků a sed-lehů zvládla za 22 minut a hned poté se na minutu a čtyřicet sedm sekund posadila ke zdi. Protože si ještě velice dobře pamatuju, jak ufuněná jsem po angličácích byla, chtěla bych jí vyseknout poklonu za vůli a snahu pokračovat dál. Fakt výborný výkon! 









Netroufnu si odhandout, do jaké míry budete mít chuť se hýbat tento sváteční týden (byť je pohyb s ohledem na vánoční hodování o to žádoucnější). Ale zkusíme to a nasadíme laťku o trochu výš. Co takhle deset kilometrů jako protiváha cukroví a bramborového salátu? Jestli si těch deset kilometrů rozdělíte na etapy nebo je odběhnete/odchodíte v kuse, nechám na vašem uvážení a momentálním obsahu žaludku. Pošlete mi jen výsledný čas na norsk.skogis@gmail.com. Do neděle 29. prosince 12.00 hod. 

Veselé Vánoce a pohodové svátky!

7 komentářů:

  1. Jsi naše motivace a nechceme zůstat zahanbeni :) Díky za tvoje výzvy! Tento týden se asi budu muset trochu víc hecnout, ale snad to dám :) Zřejmě to posbírám postupně několika výběhy, protože desitka je pro mě zatím docela výzva. Každý den bez pohybu na sobě cítím, takže i to mě nutí něco dělat. Přeji krásné Vánoce a spoustu sportovních zážitků v novém roce. I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že postupné zdolávání je i prospěšnější :) Jestli na sobě cítíš každý den bez pohybu, tak co teprve jaký rozdíl bude po každém dni s pohybem! Krásné Vánoce i Tobě, Ivet! Ať se Ti v novém roce dobře běhá a žije :)

      Vymazat
  2. už jsem přes dva měsíce nevyběhla (školní a pracovní nasazení, opravdu to byl argument, který mi bránil strávit půl hodiny jinou činností) a trochu se bojím, jak moje tělo zareaguje na chladné počasí... No snad to otestuji. Přeji krásné Vánoce a šťastný nový rok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělo zareaguje určitě dobře a bude rádo, že se může protáhnout na čerstvém vzduchu ;) Určitě to zkus, hlavně v pohodě. Každý den dva kilomentry chůze a máš dokonce splněný nadplán.
      Veselé Vánoce a šťastný nový rok i Tobě, Strato!

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tak se musím pochlubit, dneska jsem se po tý šílený době vykopala ven (prostě jsem si řekla dost, odložila studium a vyběhla) a zvládla jsem to asi 20minut, pak mi začaly odumírat plíce (ani ne tak tím studeným vzduchem, jako spíš neroztažením a překvapením z pohybu). Je to dost strašné, kde jsou ty doby, kdy si dal člověk desítku a ani nevěděl jak :D o důvod víc to zítra zopakovat a už nedopustit takovou pauzu :)

      Vymazat
    4. Máš výhodu v tom, že si pamatuješ, jaký to bylo dřív a tak stačí jen vytrvat. Jsi dobrá, že ses přemohla a šla ses vyvětrat! Držím Ti palce do budoucna :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!