neděle 18. srpna 2013

14 Něco málo z Alverde 1.

DéeMko patří k mým oblíbeným kosmetickým zastávkám, když už se dostanu k nám do města. Moje zákaznická trajektorie (mimochodem, viděli jste Povídky z kuchyně? Tam jsou trajektorie hospodyněk v kuchyni hezkou zápletkou pro celý film.) je pokaždé zhruba stejná. Nejdřív vede ke stojanu s péčí o nohy (Balea s ureou rulezzz), potom udělám elegantní otočku a zamířím k dalšímu regálu (Balea odličovací ubrousky pro citlivou pleť) a nakonec kormidluju úplně dozadu. Tam, kde se poslední dva stojany skromně obsadila přírodní kosmetika. Weleda mě nechává chladnou (moc drahé, moc parfémované), Saloos okukuju spíš kvůli srovnání cen a tržbu dělám jiným prodejcům. Alverde jsem dlouho považovala za nevýrazný mainstream, aniž bych něco vyzkoušela. Nakonec se mi zachtělo i mainstreamu a skoupila jsem skoro půlku stojanu. Té dekorativní části.


Zatím mám v horkém počasí otestováno toto:

Color & Care Makeup, odstín Soft Gold
Koupeno omylem, hledala jsem původně mnohem levnější tónovací denní krém (taky na fotce). Nakonec největší překvapení celého nákupu. Mejkap se dávkuje pumpičkou, je ho standardních 30 ml a najdete ho v dalších třech odstínech (Light Pocelain, Medium Caramel a Sand). Kryje lehce a nezkoušela jsem ho vrstvit pro dosažení většího krytí. Je ale naprosto senzační! Dobře se roztírá, sjednocuje pleť, nezdůrazňuje rozšířené póry (v horku nic neobvyklého), netvoří mapy... Na obličeji prakticky není cítit. A neusazuje se ve vráskách. Veliké plus, které pomalu začínám řešit, ale smát se kvůli tomu nepřestanu. Rozhodně si při další návštěvě DM koupím znovu. 139 Kč.   



Složení:
Aqua (Water), Hydrogenated Vegetable Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycerin, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Talc, Palmitic Acid, Stearic Acid, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Essential Oils)**, Hydrogenated Palm Glycerides, Sorbitol, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Lactic Acid, Passiflora Incarnata Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Hippophae Rhamnoides Oil*, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean) Germ Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Dextrin, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, [+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492]

Rtěnka Magic Moment, odstín 10 
Limitovaná edice Black and Red, odkud tato rtěnka je, už vyšla ze sortimentu. Rtěnku jsem koupila za 20 Kč ve slevě. Je to jemná růžovomeruňková barva s teplým hnědým podtónem a málo postřehnutelným stříbrným "shimmerem". Barevně mi připomíná Peach Amber od Lavery (ale je víc narůžovělá a světlejší), kterou jsem si teď v létě oblíbila o něco víc. Magic Moment je pevná rtěnka, která se ani v horku v tubě neroztíká, přesto se dobře nanáší. Myslím, že MM nebude slušet bledulím, ale k letní, opálené pleti nebo pro teplé typy (jaro, podzim) je to moc hezká rtěnka se solidní výdrží a nevysušujícími účinky. Jsem zvědavá, jak dlouho ji budu moct nosit, než se mi bude zdát moc tmavá/oranžová. 



Konečně báze pod oční stíny bez silikonů, hurá! 
Světle béžová krémovitá konzistence, která se na víčka dobře roztírá, nešmouhuje a necuckuje. Stíny na bázi dobře přilnou a drží, nějakých 5-6 hodin i v horku bez problémů, než se začnou slévat do linky. Těším se, že si konečně začnu víc malovat oči. K dostání za necelých 80 korun.



Složení:
Aqua, Carthamus Tinctorius Oil*, Alcohol*, CI 77891, Silica, CI 77163, Myristyl Miristate, Lauroyl Lysine, Glycine Soja Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Cetyl Alcohol, Xanthum Gum, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Persica Fruit Extract*, Prunus Armeniaca Fruit Extract*, Hydrogenated Palm Glycerides, Brassica Campestris Sterols, CI 77492, Microcrystalline Cellulose, Dehydroxanthan Gum, Algin, CI 77491, CI 77499, Lecithin, Lysolecithin, Hydrogenated Lecithin, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**

* ingredients from certified organic agriculture

** from natural essential oils


Dekorativní kosmetika z Alverde mě zatím velice příjemně překvapila! Přírodní (i když ne vždy ekologická) kosmetika za levný peníz. Nevím, jestli jsem měla štěstí na kvalitní věci nebo jsem nenáročná... Ale docela si dělám zálusk na další nákupy. 


Máte vy něco osvědčeného z Alverde, co byste doporučily? 

14 komentářů:

  1. Já miluji z Alverde rtěnky-jen výběr odstínů by mohli mít větší.V regálu je jen pár rtěnek a spousta volného místa.Netuším jestli rtěnky se okamžitě vyprodají nebo naše Dm je málo objednává.Taky mám ráda z Alverde pěny do koupele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěna do koupele u nás nefrčí, ale o rtěnkách jsem uvažovala. Z té zatím poslední kolekce Color & Care se mi nejvíc líbil odstín 52.

      Vymazat
  2. nejradši mám tělová másla,hlavně limitky,mám dost suchou kůži a perfektně mě promastí.Teď mám meloun, musím si ještě dojít, než se vyprodá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida. Třeba si na to vzpomenu a vyzkouším. Melounové máslo musí moc hezky vonět!

      Vymazat
  3. Miluju jejich meruňový olejíček a sérum na nehty, pak bezbarvý gel na obočí, bílou tužku na oči a mám i rtěnku a je moc fajn :) Jo a pak klasicky jejich tělová másla a oleje
    http://somethingnewbyhelen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejíček mám taky někde doma, zatím neotevřený. Ta zbývající dekorativka mě při poslední násvtěvě minula.

      Vymazat
  4. Alverde je moc fajn, to můžu potvrdit. Sama jsem fanynkou. Já mám ráda hlavně péči o vlasy (hlavně olejíček s arganovým olejem) a krémy a oleje na tělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z péče o vlasy bych možná časem zkusila nějaký balzám. Díky za tip, Ivet!

      Vymazat
  5. Já zkoušela zatím pár šamponů, nějaká ta tělová másla, krém na obličej... A potom pár rtěnek (pozor, některé umí dost vysušovat), rozjasňovač, který se podobá spíš vílímu prachu, tvářenky (sice z limitky, ale jsou moc fajn!) a stíny, na které si též nemůžu stěžovat. Za mě asi jak co, ale to je tak se vším. První make-up mě ale velmi zaujal a asi se zajdu podívat, jak vypadají ty světlejší odstíny! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjasňovač jsem zahlídla (jestli to byl ten, co myslíš) ve slevovém stojanu a prášil jako divý. Takže nic. Díky za zmínku o tvářenkách, ty mě lákaly asi nejvíc. Až vyplpám současné, vrhnu se na Alverde.

      Vypadá to, že rtěnky jsou tak trochu ruská ruleta. No, naštěstí nestojí tolik, kdybych udělala krok vedle a vybrala špatnou. Stíny že má Alverde dobré? To bych nečekala. Moc díky, An.!

      Vymazat
  6. Tak já jsem asi nějak mimo, od Alverde jsm ještě nic neměla, ale zkusím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ještě donedávna neměla tu čest. Ať sáhneš po tom lepším z nabídky!

      Vymazat
  7. Co se rtěnek týče souhlasím s An. a od této značky se mi nejvíce osvědčily krémy na ruce a na nohy.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!