neděle 28. dubna 2013

7 V čem běhám na jaře

Díky dovolené jsem spíš než na jaro najela ze zimy rovnou na léto, takže jsem se poslední týden musela adaptovat na teploty o 15-20°C nižší a místo šortek znova natáhnout dlouhé nohavice i rukávy. Protože sportovní oblečení používám prakticky až do roztrhání (a i tehdy zašívám, pokud to jen jde), nakupuju poměrně zřídka. Zato si pak dávám záležet na tom, aby mi všechno dokonale sedlo, gumičky neškrtily, elasťáky s každým krokem nesklouzávaly a švy aby nebyly sešity horkou jehlou. Prostě chci mít jistotu, že mi oblečení při běžném provozu dlouho vydrží. Na značky nejsem zatížená, ale pokud najdu ve slevě Craft, s radostí po něm sáhnu. 
Na reflexní prvky si potrpím i na jaře
V tomto mě na jaře (u nás kalendářní jaro znamená teploty 0-15°C a často větrno) můžete potkat nejčastěji: 
  • dlouhé nebo tříčtvrteční elastické kalhoty (letos zatím pořád ještě dlouhé)
  • tričko z funkčního materiálu s dlouhým rukávem + vesta/větrovka 
  • tričko s krátkým rukávem + větrovka/mikina z funkčního materiálu
Spočítáno, sečteno, jedna vrstva na dolní polovině těla, dvě vrstvy na horní. Hlavně na začátku jara jsem občas ještě nucena vytáhnout rukavice, jinak se jich po zimě snažím zbavit, jak jen můžu. 

Letos jsem zatím nakoupila jen nové boty (ty už znáte odtud) a tričko s dlouhým rukávem (obojí na fotce). S botama jsem se musela trochu sžít, protože na můj vkus tlumily až moc. Hlavně na běhacím páse odpružení bylo znát. Energie z odrazu jakoby by tlumení spolklo, necítila jsem v kroku dynamiku. Po pár pokusech jsem se proto vrátila ke své staré obuvi. Na asftaltu jsou však výborné, všechna čest. I po deseti kilometrech v nich mám stejný komfort jako po vyběhnutí z domu. Zatím jsem nezaznamenala žádný puchýř, otlačeniny na chodidlech nebo bolesti v bérci. Jsem vcelku rozhodnutá, že v nich za tři týdny poběžím půlmaraton. 

V čem na jaře vybíháte vy? A máte nějaké oblíbené značky? 

7 komentářů:

  1. Ja mám vacsinu svojho oblečenia z tchiba. :) Od craftu mam prave len jedny kalhoty a nie som s nimi moc spokojna, site horkou jehlou. Inak my uz v prahe behame pomaly v kratasoch a tricku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tchibo znam jen podle jmena, s Craftem mam naopak vezkrze pozitivni zkusenosti - vlastnim od nich zimni termo- a cykloobleceni a vetrovku.

      Tak at vam krasne pocasi vydrzi! Kratasy a tricko tady malem nehrozi ani v lete. Zas na druhou stranu, kdyz si lidi v CR v lete stezuji na teploty okolo 18-20 stupnu, chodim ja v kratkych satech a divim se, proc jsou nespokojeni. Clovek se prizpusobi, kdyz mu nic jinaciho nezbyva.

      Vymazat
  2. Jen co opadne první sníh, nasazuju kraťasy. Nemám ráda dlouhé kalhoty, vadí mi přes kolena. Rifle snesu, ale jinak mi vše vadí. Já jsem hodně spokojená s termo kalhotami od Mizuna. Na studentské poměry jsem se plácla přes kapsu, ale jsem s nimi naprosto spokojená. K tomu mám jarní bundu z Tchiba. Je výborná. Zatím jsem u sportovního oblečení nešlápla vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj, tak já naopak přes kolena mám ráda teplo. Hlavně teda na kole, tam jezdim i přes léto v 3/4 kalhotách (severské léto zřídka kdy přesáhne 20°C). Ale když jsem v ČR, beru kraťasy, to jo.

      Mizuno mě vždycky hrozně lákalo - ať už sportovní obuv nebo oblečení. Hlavně díky Janu Železnému. Na jejich letošní model bot jsem nedávno četla velmi pozitivní recenze. To plácnutí přes kapsu jsem jako student občas praktikovala taky, ale vždycky jenom u sportovního zboží. Na cyklotretry od Diadory jsem kdysi škudlila strašně dlouho... A pak si je konečně koupila. Následovaly nášlapy, pak dres... Dneska nakupuju přiměřeně svým možnostem, málokdy ujedu na drahých věcech, protože stejnou funkci plní i levnjší.

      Tchibo mám díky reklamě spojeno jen s kávou. Nejspíš neoprávněně :)

      Vymazat
  3. Musím říct, že já střídám šortky a sportovní kalhoty od Adidas :D Počasí pořád překvapuje... Moc si mě potěšila s těmi výraznými prvky! Bomba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musi byt, i kdyz je u nas momentalne svetlo do pul desate. Nemam rada bezce (ani cyklisty), kteri nejsou videt. Jako ridicku me to stve, tak to nedelam ani druhym ;)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!