neděle 17. března 2013

4 Štětce Idun Minerals

Tyto štětce používám nejčastěji, velký kabuki skoro každý den. Moje sbírka zahrnuje EcoTools, Idun Minerals a Real Techniques, které jsou v mojí sbírce nejmladší. A jsem se všemi tak spokojená, že svůj štětcový grál rozšířím snad jen o jeden štětec. Pak to hasne - dalších deset let (doufám) nebudu muset nic řešit. Což mě jednou pravděpodobně bude stát blog, protože jakmile najdu ultimátní řešení, nehledám, netestuji, nezkouším... Aspoň tedy co se pleťové, tělové a vlasové kosmetiky týče. Možná škoda pro vás, čtenáře, ovšem perfektní pocit pro mě - neznám lepší pocit, než mít doma spolehlivý, ozkoušený arzenál a vědět, že navzdory novinkám a reklamám je tráva zelenější na mé straně. 


Štětce Idun Minerals najdete ve vybraných švédských lékárnách a pár e-shopech. Stojí 195, resp. 245 SEK. Malý kabuki štětec (zcela vlevo) jsem si koupila na radu lékárnice společně s minerálním makeupem stejné značky a doma jsem trochu skřípala zuby. Ne že by byl štětec špatný, jen je prostě na můj vkus malý (a to je o hodně větší a hustější než třeba flat kabuki od Everyday Minerals). Na MMU od Idunu a třeba i Meow Cosmetics se hodí výborně, ale protože jsem na ten rok na léto přesedlala na MMU od Lucy Minerals, nezdál se mi štětec optimální. LM je hodně krycí makeup a štětec nemá kvůli své velikosti potřebný rozsah. Nedařilo se mi makeup aplikovat rovnoměrně. A tak jsem do lékárny po týdnu naklusala znovu, tentokrát pro velký kabuki. Cena se mi zdála trochu vysoká, hlavně vzhledem k tomu, že jsem od začátku mohla zainvestovat jen do jednoho štětce. A tak jsem se poptala na členské slevy v blízké budoucnosti (líná huba, holé neštěstí) a s dvoutýdenním předstihem dostala letáček oznamující 25% slevu na jakoukoli lékarénskou dekorativní kosmetiku. Vytrhla jsem z regálu velký kabuki a pelášila k pokladně. 

Jak já jsem ráda, že tenhle olbřímí štětec mám doma! Je hodně velký a hustý a díky jeho velikosti mám makeup perfektně nanesený za dvě minuty. Netřeba na něj tlačit, štětec slouží líp, když v ruce sedí lehce. Štětec zvládně jak minerální makeup, tak přepudrování. V případě nutnosti si poradí i s tvářenkou. Cena JE vysoká, o tom žádná, naštěstí se mi investice do těchto štětců už teď mnohonásobně vrátila. A jak to vypadá, ještě minimálně pár let se od sebe neodloučíme. 


Oba štětce mají syntetická vlákna z taklonu a jsou nádherně měkké a hebké. Na druhou stranu jsou vlákna poskládána tak hustě, že je nemožné se prstem zavrtat k rukojeti. Za skoro dva roky, co štětce mám, z nich nevypadl ani vlas. Taklonová vlákna nevyvolávají alergie a nedráždí kůži (což se prý může stávat u štětců s přírodními vlákny) - to nemůžu dosvědčit, protože natolik citlivou pokožku nemám. 

Štetce peru cca dvakrát do měsíce, používám přitom rozprašovač s roztokem vody a přípravku na mytí nádobí. Chvíli trvá, než štětce uschnou, protože jsou opravdu husté (pokolikáté už jsem slovo "hustý" v tomhle postu napsala?), proto je peru na večer a nechávám uschnout přes noc na ručníku na mírně teplém radiátoru. Oba štětce se prodávají s akrylovým podstavcem a kupolí, takže si je můžete postavit, kde chcete, a nepráší se na ně. Rukojeť je u u obou taky velice user-friendly, pěkně sedí v ruce. 

Pokud se ocitnete ve Švédsku a budete mít cestu kolem lékárny, můžete si štětce stejně jako jakoukoli dekorativní a pečující kosmetiku vyzkoušet na vlastní kůži. 

P.S.: Děkuju trb za zmínění v dnešním postu! Pevně doufám, že blog mi díky nárůstu čtenářů nepřeroste přes hlavu... 


4 komentáře:

  1. jsem tady právě kvůli zmínce u trb.... a čtu a čtu a čtu:-)
    od rána jsem nic neudělala ale stojí mi to za to, skvělej blog a spousta tipů...... je to tak měsíc co jsem se radikálně zbavila všech těch hnusů (silikony, parabeny atd...) v kometice a nestačím se divit, co to udělalo s pletí (myšleno v dobrém:-). Takže tvůj blog je jako na zavolanou, jdu studovat složení a inspirovat se, díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo! Přeju pěkné počtení a těším se na Tvoje zkušenosti s přírodními alternativami.

      Vymazat
  2. jsem tedy upřímně vůbec nečekala takový ohlas... jak na blogu mém, tak těch, co jsem zmínila. to se mi jen něco honilo hlavou a najednou boom ho...
    a jinak si myslím, že tobě to nepřeroste. nebo alespoň doufám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nepřeroste, už jen proto, že bloguji na desetinu úvazku :) Ale jinak fakt díky, pro dnešek mám přes tisíc načtení stránky, jsem zvyklá tak na pětinu.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!